Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Илария на плувка?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Илария на плувка?
Здравейте колеги, може ли да ми кажете дали излиза по това време илария на плъвка в несебър (стария град) какъв е монтажа, каква трябва да е куката, плувката, каква стръв се използва и т.н.... ако не на плувка то на какво друго да я търся иларията? днес пробвах с бомбарда ама беше много слабо. Благодаря предварително!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Илария на плувка?
Здравей колега,
На бомбарда на пристанището - трудна работа, поне от моя опит. Ако някой има успехи, нека ме обори.
За бомбарда - на плочите/малките кейчета, по панорамния път на Новия град. На последната - към Стария град, там и зараган дава.
А иначе на пристанището, на дъно е иларията, с три куки/две куки монтаж с поплавъци. Е може и без, но с тях е по-добре. Блатен/морски - ще те притесняват лапини, на сафрид/цаца ще те притесняват граците, а и днес малките чернокопи ( ври от 7-10 сантиметрови) бяха много активни на стръв сафрид. Ако искаш, може да дръннеш едно телефонче ( на лични ), аз ще ходя утре също.
На бомбарда на пристанището - трудна работа, поне от моя опит. Ако някой има успехи, нека ме обори.
За бомбарда - на плочите/малките кейчета, по панорамния път на Новия град. На последната - към Стария град, там и зараган дава.
А иначе на пристанището, на дъно е иларията, с три куки/две куки монтаж с поплавъци. Е може и без, но с тях е по-добре. Блатен/морски - ще те притесняват лапини, на сафрид/цаца ще те притесняват граците, а и днес малките чернокопи ( ври от 7-10 сантиметрови) бяха много активни на стръв сафрид. Ако искаш, може да дръннеш едно телефонче ( на лични ), аз ще ходя утре също.
"Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост"
А. Айнщайн
А. Айнщайн
миналата година ходихме за попчета в Созопол
докато си пихме бирата и обирахме разни дребни попчета двама дядовци на плувка и блатен червей отрепаха иларията
сменяха 3 4 пъти местата докато бяхме там и все между корабите пускаха не много далеч от бетона
поинтересувах се за какво иде реч - оказаха се руснаци някакви с лош български
дадоха ми 2 3 червейчета да пробвам като още след първото потапяне на плувката извадих едно парче
става само на блатен червей обаче
някъде към 4-5 м дълбочина бях направил си спомням
това ми беше и първото ходене на морето за риба
докато си пихме бирата и обирахме разни дребни попчета двама дядовци на плувка и блатен червей отрепаха иларията
сменяха 3 4 пъти местата докато бяхме там и все между корабите пускаха не много далеч от бетона
поинтересувах се за какво иде реч - оказаха се руснаци някакви с лош български
дадоха ми 2 3 червейчета да пробвам като още след първото потапяне на плувката извадих едно парче
става само на блатен червей обаче
някъде към 4-5 м дълбочина бях направил си спомням
това ми беше и първото ходене на морето за риба
Подписссс
На Морска гара Варна - Зеленото фарче, днеска следобед около 16-17 ч.са взели -някои по 3-4 илариики.
Друга риба - никаква.
Морето отвънка -тава, временцето чудесно, но риба - ЙОК.
Бях на разходка - сиреч разузнаване.
Друга риба - никаква.
Морето отвънка -тава, временцето чудесно, но риба - ЙОК.
Бях на разходка - сиреч разузнаване.
В неделя ходих на Панорама на Златните.Лових на плувка с директен 7 метра.Хванах само няколко барбуни,попчета и гюмюш,обаче видях и няколко иларии да се разхождат но нямах слука да хвана.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз миналата година докато си бях на почивка ловехме зарган и сафрид ама от 5 до към 8-9 някъде и щом тия с корабите дойдеха гледаш как се стича петрол по водата и рибата изчезваше
даже и един калкан закачих ама не успях да го извадя.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Здрасти колеги дали знаете във Варна на канала дали кълве иларията на плувка или на дьнно и дали изобщо има илария благодаря предварително .
Здвавейте на всички Рибари ами Андрю илария има на канала на дъно вчера са взели по 10-15 парчета и на бомбарда излиза но по рядко:)андро зв написа:Здрасти колеги дали знаете във Варна на канала дали кълве иларията на плувка или на дьнно и дали изобщо има илария благодаря предварително .
В Казашко на моста 15 бр 400-500 грама на пмаваша бомбарда на дъно не пипна
чух във Аспарухово ,че взимали на бомбарда на буната някой знае ли дали излиза.иначе аз ходя при хлебарите там от 4-5 дена дава по слабо но пак излиза на дъно (морски червей) за по големите екземпляри (сланинка) дава риба след 3.наслука колеги