Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

По Южното Черноморие - къде?
Модератори: emo vasilev, alekst
По Южното Черноморие - къде?
Колеги,аз съм от Западна България,и никога не съм упражнявал морски риболов.Но сега ми се очертава да отида по морето последното десетдневие на Юли,та ми се ще да си взема и въдица.И понезхе още не сме решили къде по-точно да отидем (разбира се,и други фактори ще определят това,де),бих искал да узная от чисто рибарска гледна точка къде ще бъде най-удачно.Засега само сме решили да бъде на юг от Бургас,че било по-достъпно (като за мен с годеницата ми). Не съм сигурен дали ще надделея над нея в избора ни,но поне да знам за къде аз "да натискам".Защото не бих искал да отидем някъде,където няма условия за риболов. (тогава по 24 часа ще съм на нейно разположение -:(( !Бих бил много благодарен,ако някой ми препоръча някакво местенце,където да мога да си ходя за риба(от бряг,разбира се),докато сме на почивка. А и ако бих могъл да узная и нещо друго,по-специфично (като разлика от сладководния риболов,който практикувам...). Това е,колеги,благодаря ви за вниманието...и наслука на всички...!!!
Нека си връщаме младите рибки обратно във водата...! Благодаря ви,и..наслука...!
Ахтопол разбира се . Ето къде можеш да отседнеш -
http://www.vilajani.hit.bg/stai.html
Ако не ти хареса като отидеш на място можеш да обиколиш няколко места. Там всяка къща е хотел. Не плащай предварително.
Аз заминавам на 12-ти за там .
Относно риболова , по това време няма много риба в морето . Велека е добър избор.
http://www.vilajani.hit.bg/stai.html
Ако не ти хареса като отидеш на място можеш да обиколиш няколко места. Там всяка къща е хотел. Не плащай предварително.
Аз заминавам на 12-ти за там .
Относно риболова , по това време няма много риба в морето . Велека е добър избор.
Тези неща,които сте ми написали са много ценни за мен!Отбелязвам си ги,и ще ги имам на предвид!Благодаря ви много! А Дели,ти заминаваш на 12-ти,но кога се прибираш обратно? Защото ние може би потегляме на там на 22-ри.Мисълта мие,като се прибереш,би ли могъл да ми драснеш 2-3 реда,и да ми кажеш как е риболова? (понеже незнам дали там човек би имал достъп до и-нет,а и едва ли ще му е до това). А за река Велека,казвате? Добре,но дано да може в нея да се лови,някой знае ли със сигурност? Да не би да е с някакъв особен статут милата рекичка? И ако там вече сте ловили,дали има някакви особености,различаващи се от риболова във вътрешността? В смисъл линия,монтажи,стръв...(предвид на това,че рибите там са от други видове).Евентуално да се подготвя! Аз по принцип си падам по обикновения плувкарски риболов,но за там незнам (надявам се да върви,де)! Бих се радвал да узная мнения и по тези въпроси! До скоро от мен,и наслука на всички...!!!
Нека си връщаме младите рибки обратно във водата...! Благодаря ви,и..наслука...!
Тесото, Велека е разрешена за риболов и има всякаква риба в нея. Лошото е че в него затънтен край никой не притеснява бракониерите и рибата е много наплашена. Има си и чалъми които дано някой те светне защото аз не съм успял да се изуча още. Иначе на плувка излизат белици които са лесни и по вкусови качества се доближават до сафрида. Предвид положението ти на страстен риболовец и "пресноебец" / казано в добрия смисъл на думата/, бих те посъветвал да ходиш през деня на устието на Велека. Там плажа е почти безлюден. Можеш да метнеш една пръчка в морето на дъно за платерина и да мориш белиците отвътре на реката на плувка . Като и доскучае на годеницата ти винаги ще си и под ръка за да и услужиш.
Там между другото е удобно да си запалиш огън и да опънеш палатка.
Да не ти пиша повече , че току си тръгнал по рано.
Там между другото е удобно да си запалиш огън и да опънеш палатка.
Да не ти пиша повече , че току си тръгнал по рано.
Колеги,така като чета съветите ви,и някак си несетно се отнасям там вече на мястото,целият се изпълвам със сладостни усещания,възторгът е завзел сетивата ми,и наистина,както казваш Дели, ми идва да потегля веднага..
Само чакаме на моята отпуска,а дори преди малко си помислих да й предложа аз да замина сега,за да намеря хубаво местенце,и да я чакам там на 22-ри
Иначе досега не бях благосклонно настроен за отиване на море,едва ме склони, (но все пак поне с условието да си взема въдицата-:)) Но сега като разбирам,че и там мога да си мятам,отивам с радост! така всички са доволни,и щастливи-:)). Да си призная,не познавам тамошните риби,белици ли,платерина ли,но важното е да кълве.Иначе за вкусовите качества,незнам дали и това ще ми е от значение,много вероятно е да не ги задържам,а да си ги връщам във водата.Обикновено така правя,но сега незнам,тези ще са ми непознати,та може и да взема да опитам от тях-:))! Ясно ми е,че на мен ще улегне работата по почистването и готвенето им,де
да видим дали ще имаме такива условия обаче! Но аз от своя страна,бих могъл поне да разкажа как е положението,стига някой да има нужда от тази информация. Това е за днес от мен,бих очаквал и други мнения,преди 22-ри няма да съм заминал,и ще съм в нет-а. Незнам дали там бих намерил някъде достъп,иначе бих се включил и "от мястото на събитието"
Наслука...!!!