Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Правилен ли ми е монтажа ?
Модератор: sapuna
Правилен ли ми е монтажа ?
Имам една въдица направена за дънен риболов с прожина . Монтажът е следния: на основното влакно-вирбел с карабинка.. на карабинката е закачена обикновена пружина ...от долната страна на пружината съм сложил повод 15-20 см с кука на него .... и 15-20 см над вирбела съм сложил друг повод около 10 см и кука на него .. Та въпросът ми е дали ми е правилен монтажа и дали рибата се самозасича сама ?
Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
-
- разбира нещата
Re: Правилен ли ми е монтажа ?
Под пружината повода да не е повече от 10-12см.иначе ще се уплита .За да се самозасича ,пружината трябва да е утежнена,вътре слагаш 40-50гр олово сцепено с ножовка и защипано на оста.Най добре използвай Метод-фидер ,инлайн е и при късане пада и рибата се освобождава от тежеста,другия вариант е инлайн пружина.
-
- научил се да хвърля
Колега!rad0man написа:Имам една въдица направена за дънен риболов с прожина . Монтажът е следния: на основното влакно-вирбел с карабинка.. на карабинката е закачена обикновена пружина ...от долната страна на пружината съм сложил повод 15-20 см с кука на него .... и 15-20 см над вирбела съм сложил друг повод около 10 см и кука на него .. Та въпросът ми е дали ми е правилен монтажа и дали рибата се самозасича сама ?
Мисля,че е важно да споменеш монтажа каде ще се ползва на река или гьол?
Така информацията която ще получиш ще е по полезна за теб

само за язовирivanminkov1981 написа:Колега!rad0man написа:Имам една въдица направена за дънен риболов с прожина . Монтажът е следния: на основното влакно-вирбел с карабинка.. на карабинката е закачена обикновена пружина ...от долната страна на пружината съм сложил повод 15-20 см с кука на него .... и 15-20 см над вирбела съм сложил друг повод около 10 см и кука на него .. Та въпросът ми е дали ми е правилен монтажа и дали рибата се самозасича сама ?
Мисля,че е важно да споменеш монтажа каде ще се ползва на река или гьол?
Така информацията която ще получиш ще е по полезна за теб
Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
-
- и господ не е толокова добър
Преместих темата, където и е мястото.За напред гледай и пускай в правилните раздели
Относно монтажа, не е правилен.Представи си, че ти удари риба на едната кука и другата се закачи по-дъното, какво правим.Другия момент е при кепването, рибата реши да вземе аванс точно , когато е почти в кепа, другата кука се закача в кепа и къса влакното.Вече риболова е доста усъвършенстван, има инлайн пружини, има клипс на , който може да се сложи пружина, има и метод хранилки.Старайте се да вървите напред във всяка една област 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колегата го каза много правилно. С две куки рискуваш да не извадиш рибата. Това го знам от личен опит. Едната се закачи за кепа и шарко си отиде. Ползвай една кука в зависимост от водоема или хеликоптер или под утежнена пружина.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
точно казаноsnegk написа:Преместих темата, където и е мястото.За напред гледай и пускай в правилните разделиОтносно монтажа, не е правилен.Представи си, че ти удари риба на едната кука и другата се закачи по-дъното, какво правим.Другия момент е при кепването, рибата реши да вземе аванс точно , когато е почти в кепа, другата кука се закача в кепа и къса влакното.Вече риболова е доста усъвършенстван, има инлайн пружини, има клипс на , който може да се сложи пружина, има и метод хранилки.Старайте се да вървите напред във всяка една област
поразрови се из темите за монтажи и ще разбереш доста е говорено

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
А може ли да ми дадете картинка с направен монтаж на инлайн пружини.
-
- разбира нещата
Ползвам подобни монтажи,имат ефект!
Вслушайте се в Илийката,всеки монтаж с повече от 1 кука носи неоправдани рискове и за здравето на рибата и за нейното безпроблемно вадене!
Успех и приятен ден
Вслушайте се в Илийката,всеки монтаж с повече от 1 кука носи неоправдани рискове и за здравето на рибата и за нейното безпроблемно вадене!
Успех и приятен ден
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
rad0man написа:Имам една въдица направена за дънен риболов с прожина . Монтажът е следния: на основното влакно-вирбел с карабинка.. на карабинката е закачена обикновена пружина ...от долната страна на пружината съм сложил повод 15-20 см с кука на него .... и 15-20 см над вирбела съм сложил друг повод около 10 см и кука на него .. Та въпросът ми е дали ми е правилен монтажа и дали рибата се самозасича сама ?
Аз лично бих монтирал горната кука на около 60-70 сантиметра иначе няма смисъл от нея, и пръчката натопорчена нагоре за такъв монтаж. Но всичко зависи от това какво е дъното, каква риба търсим какви поводи използваме и ред други подробности.
Значи променил съм монтажа не е инлайн .. но ето го и него : на основното влакно съм сложил вирбел с карабина който се движи свободно из влакното и на него е закачена пружината ... на края на основното влакно има вирбел без карабинка .. следва повод около 20 СМ...над възела с долния вирбел съм сложил една оловна съчма за да не наранява възела .. и на около един метар нагоре по основното влакно още една сачма за да не се разхожда из цялата корда ... .. каза ми го един стар рибар ... мислех да сложа и една кука на пружината ,но ще се оплита... целта е да се самозасече .. правилен ли ми е монтажа ? Ако има нещо което не е правилно моля кажете ми
Поздрави !!!

-
- и господ не е толокова добър
Просто ложи на основното един стопер, който е по-голям от ухото на подвижния вирбел.Така ще се самозасича и няма да нараниш влакното 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
А като се замислих .. рибата като се закачи на куката която е под пружината и не е свързана с нея ... какъв е смисала да е подвижна
как ще се самозасече 

-
- разбира нещата
Стопера ,който е над пружината ще спре изтеглянето на линията и ще се засече.Смисъла е ,че ако скъсаш пружината ще падне и шарана няма цял живот да ходи с пружина на устата.