Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

смяна на масло в ботуша
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
смяна на масло в ботуша
Здравейте колеги ,някой знае ли колко масло трябва за редуктора на двутактов джонсън 9.9 86 година и това масло (YAMALUBE SAE 90)подходящо ли е за този двигател.
Re: смяна на масло в ботуша
Колега даи по-добре 30лв и спи спокоино (има тънкости и ако нещо объркаш ще ти излезне .......).
- MITKO70
- кандидат преподавател
Потърси си инфо в нета за този мотор,аз така си намерих за моя и си го смених.Но има тънкости както казва колегата,така че си прецени.
Всичко може,но не всеки го можe.

какви са тънкостите колегаtoyo1 написа:Колега даи по-добре 30лв и спи спокоино (има тънкости и ако нещо объркаш ще ти излезне .......).
Може ли да кажете за тънкостите и на мен,за да спя спокойно?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Аз поне не намерих тънкости

Гледам всеки път като ми сменят маслата (бъркат с един накраиник с ел. помпа )ескимос написа:Може ли да кажете за тънкостите и на мен,за да спя спокойно?

- krokibg
- учете се от него
Хубаво е да се прави промивка на редуктора,когато е стар двигателя,прави се с вретенно масло и се оставя перфектно да се изцеди !!! Колега stiropor,отговорил съм на питането ти на лични,така че следвай какво съм ти написал и ако имаш компресор,след промивката,да навреш в единия отвор - /в горната пробка/ нещо като тръбичка и да издухах добре отвътре,ако има събрана /кал-остатъци от фини стружки в следствие на триенето/ да се изчистят.Внимавай да не се овъргаляш с масло като издухваш

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Явно съм изостанал,ма аз правя така и спя спокоино
:
http://www.youtube.com/watch?v=gGU8I3y- ... A2CE80740F

http://www.youtube.com/watch?v=gGU8I3y- ... A2CE80740F
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По всяка вероятност 250 мл тубичка ще ти стигне, но T9.8 на Тохацу (както и GENOVO) побираstiropor написа:Здравейте колеги ,някой знае ли колко масло трябва за редуктора на двутактов джонсън 9.9 86 година и това масло (YAMALUBE SAE 90)подходящо ли е за този двигател.
320 мл, така че вземи за всеки случай две от тези, които си споменал (или друга марка SAE 90) и не се притеснявай.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!