Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на сом по Марица!!!
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Риболов на сом по Марица!!!
Здравеите колеги!Запалих се по риболова на сом,но искам да го практикуам по река Марица,за6тото сум от Пловдив,а и знам,4е има добри риби в реката!6те бъда много благодарен за съвети от ва6а страна!Какъв монтаж,стръв?Основното ми питане е за монтажа основно и на каква стръв е свикнала рибата!Онзи ден бяхме с приятели на бента на Маноле,но освен няколко удара,дори незнам дали бяха на сом ни6то друго!Питането ми е специално за Марица!Благодаря ви предварително!
BULGARY
-
- научил се да хвърля
Mерси за инфото!Аз използвам по принцип за стръв пиявици и по дебели 4ервеи!О6те утре ве4ер отивам да изпробвам късмета си отново!А такъма,как да го направа-на подвижно олово,или не?kendo написа:Ако ще ловиш на стръв,най-добре пиявица,жабче/но в този случай трябва честичко да ги сменяш/,каракудка или по-добре мрянка.По принцип едрите екземпляри излизат привечер,до около полунощ.Поне при нас никой не чака повече,защото не удря.И да не прибираш дребните сомета,ейУспех!
BULGARY
По-добре да е подвижно оловото,с монтаж на куката отдолу.Ако реката ``влачи`` и се събират по кордата разни неща,добре е поводът да е малко по-дълъг.Ако монтираш куката отгоре,сложи троен вирбел,аз не го предпочитам,но колеги го ползват с успех.Търси сома близо до брега,там си търси храната - на не повече от 4-5-7 метра максимум.
-
- научил се да хвърля
Oтново ти благодаря!6те пробвам тоя монтаж!kendo написа:По-добре да е подвижно оловото,с монтаж на куката отдолу.Ако реката ``влачи`` и се събират по кордата разни неща,добре е поводът да е малко по-дълъг.Ако монтираш куката отгоре,сложи троен вирбел,аз не го предпочитам,но колеги го ползват с успех.Търси сома близо до брега,там си търси храната - на не повече от 4-5-7 метра максимум.

BULGARY
-
- разбира нещата
По принцип сома недовижда малко за тва слагай хубваи и дебели корди дори и да са черни или тъмни като цвят.Pin2 написа:А къде по Марица. Освен на Маноле и 6-ти, 8-и километър, другаде някъде излиза ли нещо? Искам да попитам за влакното. Капризен ли е сома към по-дебела корда и ако да, до колко да слагаме ?
Успех!
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
:)
Колеги , според вас добре ли 6те е ако сега в декември месец отида за риба и то за сом...от опит знам 4е сега 6те имам пове4е 6анс за 6тука,но никога несъм хва6тал сом и мерака ми е голям
Питането ми засяга най-много Марица 4-ти 6-ти километър... монтажи , струв и не6то пове4е ако може
Благодаря предварително и ви пожелавам НАСЛУКА ! 

SPINING FOREVER 

-
- сериозен играч
- krokibg
- учете се от него
Miki,остави сома за на пролет,защото сега ако удари ще е инцидентно .Не че и сега невзима но много рядко и то ако му снесеш примамката до устата,и пак ще се назлъндисва.Гони щука,алай,кефал,марунаж и т.н.То неостана само някакви си 90дни

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Друже Кроки,сега точно го удрят сома,при това не инцидентно,а съвсем конкретно с тройки 3.00сега ако удари ще е инцидентно

Миналата година по това време продаваха сома по пазарите по 3 лева килото,тия тъпанари дремеха и ми се оправдаваха,че нямали кураж да се справят с бракониерите,сега въобще липсват като присъствие

Днес ми казаха да не се занимавам с търмъкчиите,съсипващи рибата по баражите`че били някому хора...`` Пиша в тая тема с надеждата някой да помогне срещу очевадното бракониерство на видни места и продажбата на незаконно уловени ценни рибни видове

Сомът сега точно е под възловите баражи,де що е идиот го гони с търмъка,вадят ги като парцали,а няма никаква реакция от страна на органите

- krokibg
- учете се от него
Кendo,и на мене ми идва да утрепа някой,но няма смисъл,ще пребия един,двама,а те по марица са стотици.Тези който ме познават,знаят на какво съм способен,но не си заслужава да се занимавам с това защото несъм в състояние да реша проблема.Поудрусал съм някой и друг боклук,но те са като хлебарките и нямат свършване.Като се замисля,на тоя глад със тези сметки за ток и парно......оцеляват.Дано държавата да се вземе в ръце и да вдигне заплатите и може би ще отидат да работят вместо да бракониерстват.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- RiverFisher
- новобранец
КрокиБГ-за съжаление тия дето сега тармъчат около Свиленград изобщо не са "я закъсали" и не им е проблема в безработицата,щото ако видиш какви автомобили паркират около реката изложението в Хановер ще ти се види че е за ретро коли. Абсолютно съм убеден че проблема е в ИАРА или който там ни събира много стриктно таксата за риболов. Освен да се събират пари друго нищо не съм забелязал да се прави/от години/ - охрана,зарибяване,почистване - те май дори не знаят и какво е това.