Риболов на сом по Марица!!!

Модератор: sapuna

gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов на сом по Марица!!!

Мнение от gogi1 »

Здравеите колеги!Запалих се по риболова на сом,но искам да го практикуам по река Марица,за6тото сум от Пловдив,а и знам,4е има добри риби в реката!6те бъда много благодарен за съвети от ва6а страна!Какъв монтаж,стръв?Основното ми питане е за монтажа основно и на каква стръв е свикнала рибата!Онзи ден бяхме с приятели на бента на Маноле,но освен няколко удара,дори незнам дали бяха на сом ни6то друго!Питането ми е специално за Марица!Благодаря ви предварително!
BULGARY
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Ако ще ловиш на стръв,най-добре пиявица,жабче/но в този случай трябва честичко да ги сменяш/,каракудка или по-добре мрянка.По принцип едрите екземпляри излизат привечер,до около полунощ.Поне при нас никой не чака повече,защото не удря.И да не прибираш дребните сомета,ей :wink: Успех! :D
gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogi1 »

kendo написа:Ако ще ловиш на стръв,най-добре пиявица,жабче/но в този случай трябва честичко да ги сменяш/,каракудка или по-добре мрянка.По принцип едрите екземпляри излизат привечер,до около полунощ.Поне при нас никой не чака повече,защото не удря.И да не прибираш дребните сомета,ей :wink: Успех! :D
Mерси за инфото!Аз използвам по принцип за стръв пиявици и по дебели 4ервеи!О6те утре ве4ер отивам да изпробвам късмета си отново!А такъма,как да го направа-на подвижно олово,или не?
BULGARY
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

По-добре да е подвижно оловото,с монтаж на куката отдолу.Ако реката ``влачи`` и се събират по кордата разни неща,добре е поводът да е малко по-дълъг.Ако монтираш куката отгоре,сложи троен вирбел,аз не го предпочитам,но колеги го ползват с успех.Търси сома близо до брега,там си търси храната - на не повече от 4-5-7 метра максимум.
gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogi1 »

kendo написа:По-добре да е подвижно оловото,с монтаж на куката отдолу.Ако реката ``влачи`` и се събират по кордата разни неща,добре е поводът да е малко по-дълъг.Ако монтираш куката отгоре,сложи троен вирбел,аз не го предпочитам,но колеги го ползват с успех.Търси сома близо до брега,там си търси храната - на не повече от 4-5-7 метра максимум.
Oтново ти благодаря!6те пробвам тоя монтаж! 8)
BULGARY
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Pin2 написа:А къде по Марица. Освен на Маноле и 6-ти, 8-и километър, другаде някъде излиза ли нещо? Искам да попитам за влакното. Капризен ли е сома към по-дебела корда и ако да, до колко да слагаме ?
По принцип сома недовижда малко за тва слагай хубваи и дебели корди дори и да са черни или тъмни като цвят.
Успех!
Аватар
kocet0
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

:)

Мнение от kocet0 »

Колеги , според вас добре ли 6те е ако сега в декември месец отида за риба и то за сом...от опит знам 4е сега 6те имам пове4е 6анс за 6тука,но никога несъм хва6тал сом и мерака ми е голям :) Питането ми засяга най-много Марица 4-ти 6-ти километър... монтажи , струв и не6то пове4е ако може :) Благодаря предварително и ви пожелавам НАСЛУКА ! ;)
SPINING FOREVER ;)
Miki-Fox
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Miki-Fox »

Колега кажи место за двама по Марица за сомчета. :rolleyes: :smt117 :rolleyes:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

м/у Свиленград и Любимец....бая километри са...все има място за две рибарчета
Господ може всичко чада мой !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Miki,остави сома за на пролет,защото сега ако удари ще е инцидентно .Не че и сега невзима но много рядко и то ако му снесеш примамката до устата,и пак ще се назлъндисва.Гони щука,алай,кефал,марунаж и т.н.То неостана само някакви си 90дни :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

сега ако удари ще е инцидентно
Друже Кроки,сега точно го удрят сома,при това не инцидентно,а съвсем конкретно с тройки 3.00 :evil: :evil: :evil: А с теб и останалите колеги ще го гоним по Марица след някой месец като редовни рибари,но съм БЕСЕН!!!!!!!! Мамка им и дебелосерковци от ИАРА,дето са слепи и глухи за безобразията по реката :evil: :evil: :evil: :evil:
Миналата година по това време продаваха сома по пазарите по 3 лева килото,тия тъпанари дремеха и ми се оправдаваха,че нямали кураж да се справят с бракониерите,сега въобще липсват като присъствие :?
Днес ми казаха да не се занимавам с търмъкчиите,съсипващи рибата по баражите`че били някому хора...`` Пиша в тая тема с надеждата някой да помогне срещу очевадното бракониерство на видни места и продажбата на незаконно уловени ценни рибни видове :!: :!: :!:
Сомът сега точно е под възловите баражи,де що е идиот го гони с търмъка,вадят ги като парцали,а няма никаква реакция от страна на органите :!: :!: :!:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кendo,и на мене ми идва да утрепа някой,но няма смисъл,ще пребия един,двама,а те по марица са стотици.Тези който ме познават,знаят на какво съм способен,но не си заслужава да се занимавам с това защото несъм в състояние да реша проблема.Поудрусал съм някой и друг боклук,но те са като хлебарките и нямат свършване.Като се замисля,на тоя глад със тези сметки за ток и парно......оцеляват.Дано държавата да се вземе в ръце и да вдигне заплатите и може би ще отидат да работят вместо да бракониерстват.

Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

КрокиБГ-за съжаление тия дето сега тармъчат около Свиленград изобщо не са "я закъсали" и не им е проблема в безработицата,щото ако видиш какви автомобили паркират около реката изложението в Хановер ще ти се види че е за ретро коли. Абсолютно съм убеден че проблема е в ИАРА или който там ни събира много стриктно таксата за риболов. Освен да се събират пари друго нищо не съм забелязал да се прави/от години/ - охрана,зарибяване,почистване - те май дори не знаят и какво е това.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Така е,това е истината.Ще видим какво ще стане след няколко месеца,дано се оправят нещата.Но специално аз,съм много скептично настроен и невярвам в дядо коледа !

Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

Ти не вярваш и на себе си
Добре е да си добър
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”