Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Замръзване на захранката.
Модератор: Paublo_Eskobar
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Замръзване на захранката.
Здравейте колеги,
Потърсих с търсачката но не намерих отговор на въпроса си. Искаше ми се да ви попитам как съхванявате захранката си по време на зимен излет при отрицателни температури да не замръзне? Рибарско сърце не трае и от студ не се плаши, това го знаете
. Миналата година или по-миналата отидох за риба, а по пътя термометъра показа -15 градуса. След началното овлажняване, в последствие водата в захранката замръзна и топките оставаха с въздух и не можеха да потъват. Имате ли начин на действие в такива екстремни ситуации или не ходите за риба в такива студове?
Чистата глина също е добра алтернатива през зимата, но аз питам конкретно за захранка? 
Потърсих с търсачката но не намерих отговор на въпроса си. Искаше ми се да ви попитам как съхванявате захранката си по време на зимен излет при отрицателни температури да не замръзне? Рибарско сърце не трае и от студ не се плаши, това го знаете

Re: Замръзване на захранката.
Бъркаш и веднага правиш всичко на топки. После нека замръзват. 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
забъркваш още вечерта ,правиш топки и си на шест,нека да си замръзват...

-
- разбира нещата
Да не си ги возил или карал на багажника на колата отгоре или с каруца.Вънка е -15 гр,ама вътре...Миналата година или по-миналата отидох за риба, а по пътя термометъра показа -15 градуса. След началното овлажняване, в последствие водата в захранката замръзна и топките оставаха с въздух и не можеха да потъват

Последно промяна от mimi750830 на Пон Фев 28, 2011 10:20 am, променено общо 1 път.
На къса плувка,в репея...
- cecodevil
- сериозен играч
Тая година ми се случи.Решението беше една къртичина до мен .Сложих малко пръст от нея и направих десетина топки,след това нямаше проблем с потъването.

- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за съветите. Ще експериментирам, ако ми се наложи пак
.
.

Захранка почти никога не бъркам от вкъщи, а на брега преди самият риболов => навън е -15 и докато овлажниш 2 пъти за общо 10-15мин ето ти достатъчно време поне част от водата да стане на кристалиmimi750830 написа:Да не си ги возил или карал на багажника на колата отгоре или с каруца.Вънка е -15 гр,ама вътре...Миналата година или по-миналата отидох за риба, а по пътя термометъра показа -15 градуса. След началното овлажняване, в последствие водата в захранката замръзна и топките оставаха с въздух и не можеха да потъват

-
- разбира нещата
Доообре,сега разбрах,ама при нас при -10гр,ми залепва ръката за легена ,ако я намокря или овлажня и наистина ,гледам повечето колеги,месват захранката на място,точно преди риболова.
А на някой захранки си пише,да се месват няколко часа преди риболов,даже и от предния ден ще е още по добре,май...
Като в кулинарията(при готвенето),за по добро овкусяване.
На слука.
А на някой захранки си пише,да се месват няколко часа преди риболов,даже и от предния ден ще е още по добре,май...
Като в кулинарията(при готвенето),за по добро овкусяване.
На слука.
На къса плувка,в репея...
Вчера и на мен ми замръзна захранката добре , че в имаше малко глина в нея и потъна.
Вземаш един или два пакета сол,добавяш и.......!krasimrK написа:.........
Захранка почти никога не бъркам от вкъщи, а на брега преди самият риболов => навън е -15 и докато овлажниш 2 пъти за общо 10-15мин ето ти достатъчно време поне част от водата да стане на кристали.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Pylsar написа:Вземаш един или два пакета сол,добавяш и.......!krasimrK написа:.........
Захранка почти никога не бъркам от вкъщи, а на брега преди самият риболов => навън е -15 и докато овлажниш 2 пъти за общо 10-15мин ето ти достатъчно време поне част от водата да стане на кристали.
и става баница

- Бисо
- сериозен играч
Защо да не става със сол,напротив.Всички читави зимни захранки са солени.
Знаете ли защо...?
Знаете ли защо...?
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.