Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Въпрос към колегите от Пловдив и Карлово - Иван Вазово..
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Въпрос към колегите от Пловдив и Карлово - Иван Вазово..
Въпросът ми е отправен най-вече към колегите от Карлово, Пловдив и околността. Някой знае ли какво е състоянието на Дюкера до село Иван Вазово, за по незапознатите там р.Стряма е преградена с шлюзове и се образува нещо като малко езерце. Миналата година есента, там хванах 2 щуки едната 2 кг другата 1.200кг на обикновена въртяща блесна ( не маркова).
Но знам, че мястото беше източено някъде късна есен и не знам, дали и кога отново ще преградят реката и кога отново ще се образува това езеро?
Също ще се радвам ако някой сподели какво е състоянието на канала пак до село Иван Вазово
(намира се малко под гарата). Отново миналата година късно лято някъде с мой познат направихме 3 - 4 кг каракуда (общо) като колкото и странно да звучи тогава в канала беше останала много малко вода. Ловяхме тези каракуди на 40 см дълбочина (буквално). Нямаше почти никаква вода, но пак се ловяха
. За съжаление по късно канала също пресъхна напълно, но знам със сигурност, че и Дюкера и канала някъде късна пролет се пълнят, защото служат за напояване.
Благодаря предварително ако някой сподели информация за тези места!
Но знам, че мястото беше източено някъде късна есен и не знам, дали и кога отново ще преградят реката и кога отново ще се образува това езеро?
Също ще се радвам ако някой сподели какво е състоянието на канала пак до село Иван Вазово
(намира се малко под гарата). Отново миналата година късно лято някъде с мой познат направихме 3 - 4 кг каракуда (общо) като колкото и странно да звучи тогава в канала беше останала много малко вода. Ловяхме тези каракуди на 40 см дълбочина (буквално). Нямаше почти никаква вода, но пак се ловяха

Благодаря предварително ако някой сподели информация за тези места!

Риболовът е прекалено хубав за да не пробваш поне веднъж в живота си.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос към колегите от Пловдив и Карлово - Иван Вазово..
Колеги, гледам има доста посещения темата, а никой не е писал. Все пак няма ли някой, който да е посещавал тези места и да напише своите впещатления поне ако няма актуална информация за тях? 

-
- новобранец
Аз ходих около 10 януари и всичко беше източено.А бях чул че в началото на декенври излизали хувави кефали и хваната щука 10 кила.KarlovofisherBoy написа:Колеги, гледам има доста посещения темата, а никой не е писал. Все пак няма ли някой, който да е посещавал тези места и да напише своите впещатления поне ако няма актуална информация за тях?
-
- вече хвърля и на тежко
Да дам малко информация. В момента въпросния канал е пресъхнал и няма вода, преди 2 седмици бях там. Предполагам когато започне да се използва за напояване, тогава ще се напълни, някъде юни, междувременно ако някой има инфо да пише 

Инфо от 22.04 "езерцето" на Дюкера е пълно и водата прелива през шлюзовете.В канала който тръгва от там вече има вода ,но не и канала който идва откъм пътя Пловдив-Карлово.Реката е доста "дебела".Проверено е лично защото мислехме да се пускаме с каяци от там и оглеждахме как са камъните под шлюзовете и от къде може да се мине с минимални поражения.Малко по-надолу по течението има железен мост до който има някакво водоемче,направи ми впечетление че имаше 3-4 човека и ловяха,двама бяха на пътя(мъж и жена),ловяха с 3 въдици ,2 плувки и фидер..Някой нещо по този въпрос!? http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5547_n.jpg