Моля за вашето мнение относно такъмите на BFC

Модератори: Павел Иванов, sestrata

aivanis
новобранец
новобранец

Моля за вашето мнение относно такъмите на BFC

Мнение от aivanis »

Реших да пробвам в мухарския риболов но нямам много познания.
Ще ловя основно кефал по река Камчия.Като за начало съм си харесал такъм на BFC Discovery II Мухарски Комплект ( дължина на пръчката 2.70м , 5/6 клас , макара Discovery 5/7 клас, Шнур BFC Discovery DT5F).
Моля изкажете мнение за тази марка или дайте съвет за други коплекти с цена общо към 100-120 лв. като за начинаещ с ограничен бюджет.
radoslav1951
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Моля за вашето мнение относно такъмите на BFC

Мнение от radoslav1951 »

Към точната фирма си се ориентирал колега , и аз съм привърженик на пръчка 5/6 клас и 2.70 дължина , но предпочитам шнурове WF . Препочъчвам ти ги за начало , по лесно ще започнеш с тях .Колкото до моделите и цените , имат достатъчно да си избереш !
Разгледай тук , и си избирай смело !

Поздрави !!
aivanis
новобранец
новобранец

Мнение от aivanis »

Вече ги разгледах но не съм сигурен за качеството на марката BFC, правилен ли е избора ми за тази сума.
radoslav1951
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от radoslav1951 »

aivanis написа:Вече ги разгледах но не съм сигурен за качеството на марката BFC, правилен ли е избора ми за тази сума.
Ще ти предложа и други фирми , но ще ти трябват няколко пъти по толкова средства...
А за момента за цени народни и добро качество , просто BFC са просто най-добрите !!
aivanis
новобранец
новобранец

Мнение от aivanis »

Благодаря колега, много ми помотна в ориентацията за избор на такъм.
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

мухарка 5/6 клас на филстар-34 лв, макара на бфс 5/6 клас - 24 лв, шнур дт 5/6 клас -25 лв, общо 83,лв в момента съм с този комплект от 1 година и кефалите ги правя мармалад на марица и тололница.вчера на марица от 11 до16 ч напълних един плетен живарник, закачен за колана на кръста./ и 25 лв за комплект за връзване на мухи , ако искаш/
radoslav1951
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от radoslav1951 »

eliboi написа:вчера на марица от 11 до16 ч напълних един плетен живарник, закачен за колана на кръста./
Това , което си написал харесва ли ти "колега" ? :oops: :oops: :roll:
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

ако си имаш поне малко представа от плетени живарници и мухарски риболов, няма да се излагаш и да ме питаш такива глупост.по този начин рибата се запазва жива през целият излет и накрая се пуска по живо по здраво.риба не консумирам камо ли от р.марица или нейните притоци.помисли преди да задаваш такива въпроси.
radoslav1951
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от radoslav1951 »

Извинявай , но не пишеше , че я пускаш , а дали си имам представа от мух. риболов , първо трябваше да се позаинтересуваш , тогава да го пишеш .
Колкото , до плетените живарници , понеже имам много от тях , ще ти кажа , че съвсем не са безопасни ! Когато се гази с тях , рибата се трие една в друга , люспите падат , рибата се поврежда . Затова , когато събирам риба за статистика , вече ползвам , пак плетени капронови , но с обръчи , които предпазват рибата от триене .

Поздрави !
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

о.к. разбрахте напълно.може и да съм направил някой грешни прибързани извода но всеки греши.вегетарианец съм и не ям риба и месо.риба взимам само ако някой пенсионер от квартала ми поиска да му занеса.но това е много рядко и мисля , че с няколко улова няма да изчезне рибата.
поздрави !
radoslav1951
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от radoslav1951 »

И аз имам двама бедни комшии и понякога им нося по някоя рибка . Горките , да знаеш колко доволни остават.... Но какво да се прави , такъв е живота сега....

Поздрави !
Prangov99
новобранец
новобранец

Мнение от Prangov99 »

Здравей колега, и аз като теб реших да навлеза в мух. риболов с такъмите на BFC и ако мога да ти бъда полезен ще се радвам. Макар и да съм още начинаещ разбрах някои работи за тази марка. Първото нещо и най важното не си ги купувай през нета, не ще ще те измамят (купувал съм много пъти и в коректността на продавачите няма спор) но просто продуктите на тази марка има доста дефектни бланки казвам го от личен опит защото върнах 2 върхови бланки защото бяха криви. То и тази с която съм в момента е леко крива но с предишните е просто приказка. И второто което трябва да знаеш е,че трябва да вземеш поне един клас по голям шнур поне това е лично мое мнение. Дано съм ти бил полезен поздрави и наслука.
steffaka
новобранец
новобранец

Мнение от steffaka »

Добре,а за какъв чеп ви е живарник,след като смятате да връщате рибата ?!?
Относно марката BFC - наскоро един приятел си купи(въпреки съветите ми да си вземе нещо "по-така") - та ми се отдаде случай да видя за какво става въпрос ! Личното ми мнение - тежичка ми се видя(моделът беше 2.55 , 5-6 клас),и твърда ! Накратко казано - кол :) Но,като за тази цена (за 100 лева взимаш пръчка,шнур и макара) - толкова ! Нещото,което МНОГО ме дразни е,че всеки(почти всеки,де) начинаещ мухар,иска да си вземе нещо евтино - да видел дали ще му хареса,или пък,докато се научел ! Това е много грешно мнение ! Не правете компромис,когато избирате пръчка,шнур и макара ! Тези уреди ще Ви изградят правилните навици в риболова с муха,а и въобще - Вашият харектер на мухар ! Има мухарски форуми(и чуждестранни,и БГ) - попитайте там,ще Ви отговорят адекватно ! Изпробвайте няколко модела,ако имате познати риболовци-мухари,НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОТКАЖЕ,сигурен съм ! Много често изпадат и втора употреба неща,които хем са на добра цена,хем са с класи над евтинджосите,заливащи ни от всякъде !
Поздрави и от мен,и Наслука :)
aivanis
новобранец
новобранец

Мнение от aivanis »

Благодаря на всички за исказаните мниния но вече съм притежател на BFC 2.70 5/6 клас. Успях да направя и един рибилов преди влизане на забраната. Хванах няколко малки кефала които в последствие пуснах обратно.
Що се отнася до такъма има още доста да работя относно техниката на хвърляне и подаване на мухата. Нямам база за сравнение с други марки така че за тази сума това е.
Успех на всички сред природата през идващия сезон.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

steffaka написа:...Има мухарски форуми(и чуждестранни,и БГ) - попитайте там,ще Ви отговорят адекватно !...
Тук също има хора които биха му отговорили достатъчно адекватно , вервай ми :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”