Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Въпрос относно монтажа
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Въпрос относно монтажа
Монтажа за мач може ли да се прави вкъщи а не на язовира и после пак да се събира без да се разваля???
Вие къде го правите??
Вие къде го правите??
- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Въпрос относно монтажа
Всеки път си правя на ново монтажа, транспортирам отделно въдици и макари в калъфи. някъде във форума колеги споделят, че си правят на совалки повода+вирбел+утежнение/на по-дебел от основната линия монофил/+вирбел за свързване с основната линия 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- ще става разбирач
Колега,вземи си тубос за мач,и след риболов сваляй плувката и шпулата на макарата.Плувката прибери в тубос за плувки,а корпуса на макарата свали и прибери където ти е удобно.Така не е необходимо да разваляш линията ,а само сгъваш мача ,и го прибираш в тубоса,като най накрая слагаш и шпулата на макарата в него.После като решиш да го ползваш,съединяваш мача,слагаш корпуса на макарата,и после шпулата и плувката.Успех !
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- ще става разбирач
ама така пак се разваля монтажагуслар написа:Колега,вземи си тубос за мач,и след риболов сваляй плувката и шпулата на макарата.Плувката прибери в тубос за плувки,а корпуса на макарата свали и прибери където ти е удобно.Така не е необходимо да разваляш линията ,а само сгъваш мача ,и го прибираш в тубоса,като най накрая слагаш и шпулата на макарата в него.После като решиш да го ползваш,съединяваш мача,слагаш корпуса на макарата,и после шпулата и плувката.Успех !
С вирбел, както каза колегата. А за номера със шпулата нещо не ми се връзва понеже няма как да минат някои неща през ужасно малките предни водачи..ако правилно съм разбрал мисалта на колегата 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...има в предвид пръчката със шпълата в тубоса както си е със линията, а макарата в раницата.
-
- ще става разбирач
Другите къде си правят монтажа на мястото и ли преди това.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...виж сега колега рибарството е ангария тежка и непрекъсната грижа, някои си правят утежненията на совалки, но за мен това е гърбава работа.
Аз лично , всеки път си правя линия, дори и на минус градуси и ми е кеф, накрая на излета прибирам само плувката , другото го хвърлям в кофата пред блока.
Аз лично , всеки път си правя линия, дори и на минус градуси и ми е кеф, накрая на излета прибирам само плувката , другото го хвърлям в кофата пред блока.
Винаги си вързвам и утежнявам монтажите в нас
сгъвам си мачовете на три, в калъфа и хоп на гьола

То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Много правилно е посочил колегата.mikej написа:Винаги си вързвам и утежнявам монтажите в нас
Просто си купуваш "твърд" калъф за въдици с макари.
Аз процедирам по същия начин - тежести и куки които съм ползвал отиват в боклука -взимам си само ваглера и микровирбел ако имаqno_zloo написа:...виж сега колега рибарството е ангария тежка и непрекъсната грижа, някои си правят утежненията на совалки, но за мен това е гърбава работа.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- фен клуб-скобар
Аз пък си свалям и тежестите, не бива така да се разхищават, човъркам ги 1 час с ножето ама си ги свалям накрая.
Иначе аз преди всеки път си връзвах наново монтажа и въдицата прилежно прибрана в калъфа и тубоса, така въдиците са ми много запазени дори и на няколко годинки. Сега имам твърд калъф за пръчки+макари и го сгъвам с монтажа и макарата вътре, че не м исе разправя толкова пъти да връзвам наново.

Иначе аз преди всеки път си връзвах наново монтажа и въдицата прилежно прибрана в калъфа и тубоса, така въдиците са ми много запазени дори и на няколко годинки. Сега имам твърд калъф за пръчки+макари и го сгъвам с монтажа и макарата вътре, че не м исе разправя толкова пъти да връзвам наново.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- ще става разбирач
и аз всеки път си свалям тежестите за пет минути и съм готов

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вземете си тежести на Dinsmores
Направени са от много мека сплав, за да могат лесно да се отварят, да се местят по линията, да се сменят грамажи и да се позват многократно. Имат специално каналче в края на процепа, (вижда се на картинката на кутията) в което се бърка с нокти и се отварят и затварят многократно. С тези тежести и с малко тренинг, за максимум 5 минути си правя изцяло нова линия.
Като идеш на гьола се оказва че е спаднал или вдигнал, че мястото ти е заето, че рибата не е в залива, а на стената, че има вятър, че има облаци, че няма да ловиш шарани, а уклей .....
Всички тези промени, налагат постоянно да се променя монтажа.

Направени са от много мека сплав, за да могат лесно да се отварят, да се местят по линията, да се сменят грамажи и да се позват многократно. Имат специално каналче в края на процепа, (вижда се на картинката на кутията) в което се бърка с нокти и се отварят и затварят многократно. С тези тежести и с малко тренинг, за максимум 5 минути си правя изцяло нова линия.
Като идеш на гьола се оказва че е спаднал или вдигнал, че мястото ти е заето, че рибата не е в залива, а на стената, че има вятър, че има облаци, че няма да ловиш шарани, а уклей .....
Всички тези промени, налагат постоянно да се променя монтажа.
нямам живарник