Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щукарски сезон
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Щукарски сезон
Колеги, много съм учуден, че тази година щукарския сезон закъснява сериозно.От опита си през годините знам,че в други години щуката започваше да гони и взима активно още през началото на септември месец, а сега в края на месеца никакво движение.Наблюденията ми са главно за щуката по р. Марица в района на Пловдив, където ходя за щука редовно, но такова чудо като тази година не ми се беше случвало за сега още нямам уловена щука на Марица за тази есен, добре че вчера си направих сефтето на едно платено язовирче, защото не издържах вече-исках да се разпиша вече:).
Ще продължавам да я търся щуката пак по Марица,макар че вече обиколих всичките места, на които някога съм хващал щука и то без резултат, а и не виждам нищо да гони сутрин и вечер, както се случва обикновено по това време на годината.
Ако някой има някаква идея, защо закъснява щуката тази година или информация къде по Марица с успех да търся щука нека ми пише, ще му бъда благодарен!
Ще продължавам да я търся щуката пак по Марица,макар че вече обиколих всичките места, на които някога съм хващал щука и то без резултат, а и не виждам нищо да гони сутрин и вечер, както се случва обикновено по това време на годината.
Ако някой има някаква идея, защо закъснява щуката тази година или информация къде по Марица с успех да търся щука нека ми пише, ще му бъда благодарен!
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- ribara_bboy
- новобранец
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги знам ,че другаде може да дава добре , но по р. Марица в района на Пловдив съм убеден ,че не дава,защото от години ги обикалям тези места и не малко щуки съм хванал по тях,а сега въобще удар нямам и не знам какво да си мисля.
В събота пак ще пробвам и дано имам повечко късмет да се разпиша и по Марица вече,ама като гледам какво е положението-май бая късмет ще ми трябва:)
В събота пак ще пробвам и дано имам повечко късмет да се разпиша и по Марица вече,ама като гледам какво е положението-май бая късмет ще ми трябва:)
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- RiverFisher
- новобранец
Аз ходя на риболов основно по Марица. Като тая година да се колебае нивото не е било. Вали-нивото пада, 2 седмици слънце - нивото се вдига !. За всичко са виновни тъпите отговорници на Тополница - пълно малоумие ги е обхванало с тези предишни наводнения , че сега не знаят изобщо какво правят. То за това и язовирите празни и реките се колебаят ежедневно нагоре-надолу. Тъпотия.
-
- кандидат преподавател
Щукар съм от време оно,но суша като тая година-
не е имало.От 2 мес.няма и това си е!!Верно че ловя на тапи и дъна,но едва ли това е причината.Лично за мен обяснението е,че времето е топло,а и има страшно много дребосък.Вчера бяхме на Бошуля,място където има и съм вадил добри щуки.Водата като чай,в краката ти се мота всякакъв дребосък.Не щя да пипне на каракудка,а два пъти натресе на голяма слънчевка!
И двата пъти обаче,след дълга игра със стръвта се отказа.
Абе трябва да застудее или да ставам "железар"!

Абе трябва да застудее или да ставам "железар"!

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да споделя и моя скромен опит.Преди време търсих щука само късна есен и зимата.Защото си мислех ,че няма дребосък и тя е гладна.За този период имах около десетина щуки.Става въпрос за около 5 месеца или близо 20 излета.Така допреди три години.Лятото бяхме за лин и каракуда на дупките при гр.Баня.Хвърлихме две тапи на майтап.И се започна.Нямах празен излет.Щуки на тапа и на блесна.Като на блесна имаше повече удари.Рекорда ми беше 14 щуки от 0.800 до 1.500.Голяма част от тях пусках обратно,защото бях сигурен, че на следващият излет ще хвана пак и така до края на ноември.Водата се избистри и щуката престана да гони както блесната така и каракудките на тапите.Следващото лято всичко се повтаряше.Вярно-няма трофейни риби,но кефа беше голям.На блесна ги търсих от 10 до 14часа в най-големият пек.За съжаление приказката свърши тази пролет когато р.Стряма проби дигата и влезе в сепарацията.До сега имам една щука на блесна.На тапите няколко писалки които сега растат.Просто щуката потъна в дън земя или в дън вода.Това е от мен.Ей много писане падна