Щукарски сезон

Модератор: sapuna

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Щукарски сезон

Мнение от katri »

Колеги, много съм учуден, че тази година щукарския сезон закъснява сериозно.От опита си през годините знам,че в други години щуката започваше да гони и взима активно още през началото на септември месец, а сега в края на месеца никакво движение.Наблюденията ми са главно за щуката по р. Марица в района на Пловдив, където ходя за щука редовно, но такова чудо като тази година не ми се беше случвало за сега още нямам уловена щука на Марица за тази есен, добре че вчера си направих сефтето на едно платено язовирче, защото не издържах вече-исках да се разпиша вече:).
Ще продължавам да я търся щуката пак по Марица,макар че вече обиколих всичките места, на които някога съм хващал щука и то без резултат, а и не виждам нищо да гони сутрин и вечер, както се случва обикновено по това време на годината.
Ако някой има някаква идея, защо закъснява щуката тази година или информация къде по Марица с успех да търся щука нека ми пише, ще му бъда благодарен!
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
ribara_bboy
новобранец
новобранец

Мнение от ribara_bboy »

Ами според мен тази риба може и напълно да изчезне ако продължават така бракониерите. Всяка държава си има мафия само нашата мафия си има държава!
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мммммммммм , според мен просто не си имал късмет . Иначе и в момента щуката си дава доста добре , а също така добре се представя и от началото на месеца .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

През цялот лято си даваше с променливи успехи.
За големите баби на зима в преспите :lol:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колеги знам ,че другаде може да дава добре , но по р. Марица в района на Пловдив съм убеден ,че не дава,защото от години ги обикалям тези места и не малко щуки съм хванал по тях,а сега въобще удар нямам и не знам какво да си мисля.
В събота пак ще пробвам и дано имам повечко късмет да се разпиша и по Марица вече,ама като гледам какво е положението-май бая късмет ще ми трябва:)
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Айде тоя път да си късметлия.Като някои начинаещи :wink:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

То хич нямя вода на Марица колеги, такова нещо не помня до сега-толкова малко вода в реката по това време на годината и то въпреки ,че вънка все вали.Май за това не ще да вземе щуката
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Аз ходя на риболов основно по Марица. Като тая година да се колебае нивото не е било. Вали-нивото пада, 2 седмици слънце - нивото се вдига !. За всичко са виновни тъпите отговорници на Тополница - пълно малоумие ги е обхванало с тези предишни наводнения , че сега не знаят изобщо какво правят. То за това и язовирите празни и реките се колебаят ежедневно нагоре-надолу. Тъпотия.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Напълно съм съгласен с теб колега
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Наи добра слука на щука съм имал март и октомври,забелязъл съм че със затопляне на времето активноста и спада.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

това неминуемо е така, няма две мнения по въпроса
joco

Мнение от joco »

Щукар съм от време оно,но суша като тая година- :evil: :oops: не е имало.От 2 мес.няма и това си е!!Верно че ловя на тапи и дъна,но едва ли това е причината.Лично за мен обяснението е,че времето е топло,а и има страшно много дребосък.Вчера бяхме на Бошуля,място където има и съм вадил добри щуки.Водата като чай,в краката ти се мота всякакъв дребосък.Не щя да пипне на каракудка,а два пъти натресе на голяма слънчевка! :evil: :twisted: И двата пъти обаче,след дълга игра със стръвта се отказа. :evil:
Абе трябва да застудее или да ставам "железар"! :P
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

joco написа:.........
Абе трябва да застудее или да ставам "железар"! :P

:idea:

:lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Да споделя и моя скромен опит.Преди време търсих щука само късна есен и зимата.Защото си мислех ,че няма дребосък и тя е гладна.За този период имах около десетина щуки.Става въпрос за около 5 месеца или близо 20 излета.Така допреди три години.Лятото бяхме за лин и каракуда на дупките при гр.Баня.Хвърлихме две тапи на майтап.И се започна.Нямах празен излет.Щуки на тапа и на блесна.Като на блесна имаше повече удари.Рекорда ми беше 14 щуки от 0.800 до 1.500.Голяма част от тях пусках обратно,защото бях сигурен, че на следващият излет ще хвана пак и така до края на ноември.Водата се избистри и щуката престана да гони както блесната така и каракудките на тапите.Следващото лято всичко се повтаряше.Вярно-няма трофейни риби,но кефа беше голям.На блесна ги търсих от 10 до 14часа в най-големият пек.За съжаление приказката свърши тази пролет когато р.Стряма проби дигата и влезе в сепарацията.До сега имам една щука на блесна.На тапите няколко писалки които сега растат.Просто щуката потъна в дън земя или в дън вода.Това е от мен.Ей много писане падна :wink:
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

joco, хващай спининга, ама да знаеш, умиране има, отърване няма :P
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”