Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване р.Искър-с.Оряховица.
Откриване р.Искър-с.Оряховица.
Знам че всеки тук ще се надява да види снимки.Аз ще ви насоча към един по-друг ъгъл.Предполагам че темата не е за тук , но идеята е да я видят повече хора.Хванахме "шарена" риба.Това в събота сутринта , защото вечерта нивото се вдигна страшно много и мътилката бе голяма.В хванатите каракуди , скобари и мрени имаше ХАЙВЕР.
Причината да пиша тук е следната: Господа Управници и Властимащи .Няма ли да си мръднете г@зовете от канцеларийте и да разберете това което всички отдавна разбраха.Пролетта закъсня , рибата е още с хайвер.Защо не проверихте и не удължихте забраната.Какъв е смисъла от нея ("забраната") сега?
Причината да пиша тук е следната: Господа Управници и Властимащи .Няма ли да си мръднете г@зовете от канцеларийте и да разберете това което всички отдавна разбраха.Пролетта закъсня , рибата е още с хайвер.Защо не проверихте и не удължихте забраната.Какъв е смисъла от нея ("забраната") сега?
Последно промяна от tiramisu на Пон Юни 06, 2011 12:38 am, променено общо 1 път.
Re: Откриване р.Искър-с.Оряховица.
Ами ако повечето колеги вземат да релиизват риби, пак ще е нещо с което да се помогне на популацията. Друг е въпроса дали стресираните риби ще доизхвърлят хайвера нормално...
ТА ПРИЗОВАВАМ ВИ ВСИЧКИ КОИТО НЕ ОБИЧАТАТЕ ДА ПУСКАТЕ РИБИТЕ ОБРАТНО - НАПЪНЕТЕ СЕ МАЛКО, ПОНЕ ДО КАТО ОЩЕ РИБИТЕ СА С ХАЙВЕР!!!
ТА ПРИЗОВАВАМ ВИ ВСИЧКИ КОИТО НЕ ОБИЧАТАТЕ ДА ПУСКАТЕ РИБИТЕ ОБРАТНО - НАПЪНЕТЕ СЕ МАЛКО, ПОНЕ ДО КАТО ОЩЕ РИБИТЕ СА С ХАЙВЕР!!!
абсолютно неадекватната забрана и тази година згази поколението 2011г.там са хора ,които според мен и понятие си нямат за рибата и т.н.!!!на пешо жена му ,на гошо сестра му, и на киро балдъзата!!!е аре...да не кажат ,че се в женски род.....нищо лично дами!!!
И аз искам да изкажа мнение. Колега има еденични риби които не са успели да хвърлят хайвера си! Бях по Дунав и там не успяхме да хванем риба с хайвер. Да хванахме еденични бройки ,но без хайвер. Отделно по водораслите имаше налепен хайвер!!! А и както колегите споменаха по-долу тук вече проблема е на рибарите който нямат съвест и не си пускат улова обратно!!! Все пак трябва и спортсменство в този спорт ,а не поредната хвалба в махалата АЗ ХВАНАХ ЕДИСИ КОЛКО КИЛОГРАМА РИБА! Но всичко си е въпрос на култура и съвест 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
А на господата в канцелариите мога да им кажа ,че е време да се усетят и да разрешат нощният риболов!!! Защото заради тази точка в закона много хора биват възпрепятствани да се порадват на трофейна риба!!!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- leeds
- вече хвърля и на тежко
Не сме пораснали още за нощен риболов...те сега браконерите нямат спирачки а представи си какво ще е като падне ноща.martineti написа:А на господата в канцелариите мога да им кажа ,че е време да се усетят и да разрешат нощният риболов!!! Защото заради тази точка в закона много хора биват възпрепятствани да се порадват на трофейна риба!!!
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аз за съжаление не можах да открия риболова, което се надявам да направя другата седмица, но един приятел днес ми каза, че повечето риби, които е хванал на откриването са били с хайвер. Та не знам колко са единични и колко не. Дет се вика не е моя работа некой хора за това заплати зимат.
Drago написа:Аз за съжаление не можах да открия риболова, което се надявам да направя другата седмица, но един приятел днес ми каза, че повечето риби, които е хванал на откриването са били с хайвер. Та не знам колко са единични и колко не. Дет се вика не е моя работа некой хора за това заплати зимат.
Значи не е са хайверни рибите само в северозападна България.

- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Аз и през есента съм хващал риби, които са били с хайвер в коремите си. Нищо ново под слънцето. Просто не всички са "плодовити". Не е въпроса до пролетта и зимата.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Колегата е абсолютно правMr.Fish написа:Аз и през есента съм хващал риби, които са били с хайвер в коремите си. Нищо ново под слънцето. Просто не всички са "плодовити". Не е въпроса до пролетта и зимата.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Това което казваш се е случвало за каракуда , при това в затворени водоеми.Обикновенно развъдници.Аз говоря за река Искър и по специално за рибата там.Ако септември месец ми хванеш СКОБАР и МРЯНА с хайвер , то аз ще ти хвана със същия успех жива бяла акула във фонтана пред НДК.Mr.Fish написа:Аз и през есента съм хващал риби, които са били с хайвер в коремите си. Нищо ново под слънцето. Просто не всички са "плодовити". Не е въпроса до пролетта и зимата.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Проблема не е че,забраната свърши работата е там че,рано я забраняват.Просто си мисля че,я карат на дати господата.Стана време да забраняваме и после да вече е време да пада забраната не става така тази работа.Няма риба без хаивер в момента и то готов за хвърляне некадърна работа друго какво може да каже човек.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Що не може да разберете,че ако има рибари през ноща,бракониерите,ще намалеят,по простата причина,че някой рибар ще ги издъни.leeds написа: Не сме пораснали още за нощен риболов...те сега браконерите нямат спирачки а представи си какво ще е като падне ноща.
Ето и цитат на колега,който го е обяснил по подробно:
Колкото до забраната и хайвера,то забраната трябва да е половин година,щото тук,по язовира се вадеха,януари месец бели риби майки,хайверлии,и то се класни риби по 4-5-6кг,и то не от гладни циганета ,без билети,за прехрана,ами от яки пичове.Движението по брега ,и по вода нощно време ,не дава възможност на бракониерите,да си вършат престъпленията.И тъй като повечето законотворци не са наясно,или са част от схемата,не смятат за нужно да го разрешат и през нощта .То, не че и ние сме много стока, но повечето от нас ще бъдат "болезнено "критични към бракониерите
Аз там съм пораснал...