Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

От нищо нещо
Модератори: emo vasilev, alekst
От нищо нещо
Всичко тръгна от колегата Онзинаси, който преди три дена ми остави полвин доза блатен. Той обаче престоя 2 дена в хладилника и в вчера реших да го помятам на КРЗ-то, но първо минах през краставицата, та да си купя и една свястна доза, че знае ли човек... Там обаче ме светнаха, че на Вромос вадели на плаваща бомбарда едри платерини и на мен не ми трябваше много и газ нататъче. Там обаче ме посрещна един вятър, че трябваше на 50 м от мен да няма никакви дънари, за да не ги оплитам. Не тук няма да стане. И се преместих на малко по-закътано място. Два часа мятане с бомбардата и нищо. Само две лапини, едната от които взех за стръв за кая+ останалия блатен черъв. Какво падение! Последваха къпане, печене, яденье и докато си хапвах изнамерих цели три позабравени олова по скалите. И с чепарето докато мятах закачих още едно барабар с оловото. Дотук добре откъм олово, ма риби йок.Последва нова смяна на местото уж за кая, а от опит знам, че тръгнеш ли да сменяш често местата, оставаш капо.
Е днес не бе тъй. Там заварих трима колеги, двама руснаци с едни българин, търсещи и те поп. Единия ме забеляза отдалече и веднага се премести на переспективно место и замята чепарето. И докато го приближа хоп-измъкна два сафрида. Докато разпъна още 2 пъти по 2. Часа 14, слънцето напича яко
. Шашава работа. С първото мятане и 5 риби ми опънаха прътлето. Сетне се почна гол след гол. Дори и единия братушка, който никога не бе чепарувал взе да мята едно чепаре с 6-7 куки и направи към кило сафрид, а и скъса само веднъж. А как само откачаше с голи ръце драконите
. На два пъти идваха да ми гледат чепарето други колеги, които вземаха по-слабо на ламе и коса. Всеки който сам си връзва, знае за какво говоря. А то си беше класика-малка кука десятка, с малко перо от юрдек и малко лак. След 17 ч рибата издребня, но за сметка на това взе да гълто всичко.
Снимки нямам, понеже батериите на фотото сгънаха, резервните останаха у дома, а телефона ми е импотентен и не прави снимки
. Някоя и друга снимка на пълно чепаре и стотиците рибки по скалата щяха да изглеждат добре ама... С това разполагам само.

И понеже, който тръгва с малка кофа

На финала-една кофа и една торба към 6 л общо.

За от брега отдавна не бях правил такъв риболов. Кълвеше до тъмно.
Пожелавам на всеки такъв излет. Кофата да не му стигне, без скъсано чепаре и не повече от 10-15 празни вадения на чепарето за повече от 6 часа риболов!
И сега се връщам в началото. Имам полвин доза блатен червей. На някой да му трябва?
Може да го споходи мойта слука.
Е днес не бе тъй. Там заварих трима колеги, двама руснаци с едни българин, търсещи и те поп. Единия ме забеляза отдалече и веднага се премести на переспективно место и замята чепарето. И докато го приближа хоп-измъкна два сафрида. Докато разпъна още 2 пъти по 2. Часа 14, слънцето напича яко

Снимки нямам, понеже батериите на фотото сгънаха, резервните останаха у дома, а телефона ми е импотентен и не прави снимки

И понеже, който тръгва с малка кофа

На финала-една кофа и една торба към 6 л общо.

За от брега отдавна не бях правил такъв риболов. Кълвеше до тъмно.
Пожелавам на всеки такъв излет. Кофата да не му стигне, без скъсано чепаре и не повече от 10-15 празни вадения на чепарето за повече от 6 часа риболов!
И сега се връщам в началото. Имам полвин доза блатен червей. На някой да му трябва?

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: От нищо нещо
Е-ееее, браааао! Благородно ти завиждам.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Много готен риболов и голям кеф . Браво . Така е тук риболова в Англия на скумрия .Дойдат ли пасажите и да заври от дребосъка ,става пълни чепарета за минути ,докато е прилив ( високата вода ) .Вече взе да дава но още е слабо .Отличен на колегата за риболов от брега .

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А когато се пусна темата за чепаретата,доста "колеги"
скочиха - защо си ги правите ?
В магазина са по 2лв.
В началото на този сезон аз също се убедих,че сме на прав път
като сами си правим чепаретата.
Скоро на Маестрото му дадох едно,след обяд
са влезли трима пред Кранево.
Той има към 40 бройки,другите двама общо 12.
Чепаретата са работили на 50см едно от друго.
Въпреки че лодката е била доста просторна.
скочиха - защо си ги правите ?
В магазина са по 2лв.
В началото на този сезон аз също се убедих,че сме на прав път
като сами си правим чепаретата.
Скоро на Маестрото му дадох едно,след обяд
са влезли трима пред Кранево.
Той има към 40 бройки,другите двама общо 12.

Чепаретата са работили на 50см едно от друго.
Въпреки че лодката е била доста просторна.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Пожелавам ти по-често да те спохожда подобна слука!!!карид написа:....... от брега отдавна не бях правил такъв риболов............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Напълни ми очите и душата.
Туй ша стигне за цяла бригада ,мезе за бирата.

Туй ша стигне за цяла бригада ,мезе за бирата.

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Браво колега ! Не съм по морския риболов щот ходя само като дойда на почивка ама ти ме палиш
браво все такава и повече слука ти пожелавам 

- каридата
- учете се от него
Еха,тая вечер ше умиришем маалата,Брата се е погрижил за това

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- Mr.Barry
- ще става разбирач
С това върви Heineken или Загорка
Браво, добро представяне.

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво. Много добре си се представилБоцмана написа:
- недялко радков
- ще става разбирач
Машалла!!!
Винаги съм завиждал на бургазлии(благородно),за целогодишните възможности за риболов.
Едно време,когато имах възможност и време често ви идвах на гости и никога не съм се връщал капо,винаги има къде да се скатаеш от вятъра,а ако морето не става-Мандрата е наблизо,реки,дупки,все има къде да топнеш червея.
Пожелавам много такива излети на всички!
Винаги съм завиждал на бургазлии(благородно),за целогодишните възможности за риболов.
Едно време,когато имах възможност и време често ви идвах на гости и никога не съм се връщал капо,винаги има къде да се скатаеш от вятъра,а ако морето не става-Мандрата е наблизо,реки,дупки,все има къде да топнеш червея.
Пожелавам много такива излети на всички!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!