Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

тролинг
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
-
- кандидат преподавател
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: тролинг
понякога има ефект и от промяната на скоростта - случвало ми се е да удари докато прибирам въдицата /сравнително бързо въртене + движението на лодката/...
От личен опит знам,че удря и на туистер.Пробване му е майката! 

На туистер ами става ,но на първа с леки придърпвания.А за блесната винаги се усуква влакното поне при мен.За воблерите аз през лятото влача малко по-бързо (5-10км.ч.) а зимата дори и на първа.Рано сутрин близо до брега и газенето да не е повече от 3м.и като стане 10ч. започвам да я търся от 4м. нагоре до 6-6,5м.То има и какво да се каже и за шарките на воблерите.По мои наблюдения рапалата най-ми допадат и за бързо влачене стават(не всички модели де)А като започна да влача маи за един излет сменям около 20-30 воблера до когато разбера на кои ще удари и пак не е сигурно дали ще повтори.За всеки водоем е различен воблер.Но винаги започвам с големи воблери и постепенно намалям големината. Това са мой наблюдения все пак,може и да бъркам.
- чпс
- ще става разбирач
Re:
Едно е на опаковката на воблера да пише някаква дълбочина на газене, друго е да си сигурен при определени условия (вид на примамката, дебелина и дължина на влакното, скорост на влачене и др.) на каква реална дълбочина влачиш примамката +/- 0,25 м.Поборников написа:Аз също влача със ел.двигател на 2ра. скорост при спокоина вода и3та.скорост когато има лек насрещен вятър,сонара отчита 2,5-3км./ч.скорос на лодката използвам воблери на Рапала и Джаксън газещи на2,5м. дълбочина но всичко е въпрос на експеримент.
Колегата Marco Polo е споделял, че сравнително точно се определя реалната дълбочина на влачене когато воблера "оре" дъното - предполага се, че дълбочината е визуализирана на сонара, контакта с дъното се вижда ясно по реакцията на върха на въдицата, а понякога по лопатката на воблера след изваждането му има глинен налеп (само при глинесто дъно !).
Някой ще сподели ли за друг по-надежден начин за определяне на реалната дълбочина на влачене на примамката при тролинг и каква би била точността в този случай ?