Тримаран или еднокилна

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
zampo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Тримаран или еднокилна

Мнение от zampo »

Чуденката е между
http://lodki-remarketa-rumira.com/detai ... lodki&id=1
или
http://www.balkanboats.com/productdetai ... d=27&id=70

Ще се ползва по Дунав ,основно за спининг и по някога за кльонкане ,както и по язовири , също основно за спининг и по рядко за тролинг и кльонк.Максимум двама ще сме в нея( да ни е комфортно е от значение). Колесара вече е наличен , както и мотори 4 кс четиритактов и 15 кс двутактов. Ще ми е интересно да чуя мнения на хора ползвали и двата типа лодки.
пп Бързината също е от значение , ще ми е неприятно да кльонкам 2 км и после да се влача половин час за да се пусна пак.
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Тримаран или еднокилна

Мнение от fossa »

Препоръчвам ти тримарана.По лек е,по устойчив,има две отделения с капаци за разни бодливи работи(котва,борец-канджа..)и всякакъв друг багаж.С 15 коня няма да имаш грижа за скоростта.
TRICI
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TRICI »

Привет колега.Имам лодка като на първич линк(тримарана) и смятам,че е доста по-добра в сравнение с лагуната.За да не предизвикам спорове ще кажа само ,че с моята и 10 кс двигател (4 тактов)излиза на глисаж за 5-6 секунди и се държи добре.Материяла обаче от който е изработена отстъпва отвсякъде на Лагуната.Лагуната е доста-по широка и комфортна.Но мисля,че поне 15кс и трябват-това е оптималното.Точно с такива 2 лодки бяхме на Дунава миналата седмица и имам база за сравнение.Това е от мен в общи линии.Ако имаш въпроси-питай.
Поздрави.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

А тента може ли да им се монтира ? :mrgreen:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Притесняваме това, че на лагуната и дават след подсилване на дъното и преустройство на палубата ще може да се сложи 12-15 к.с. двигател.Не знам какво имат предвид с тази забележка.Не е зле да попиташ производителя.Не знам какъв е профила на дъното, но при тази дължина и тегло с двигател 10 с двама глисажа ще е мираж, а без тези подсилвания за които пишат лично аз не бих рискувал по-мощен двигател.
TRICI
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TRICI »

Лагуната с която бяхме с 15кс4т.HONDA глисира(силно казано-глисира) без проблем.Измерено с GPS надолу по течението 40км/ч
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Лагуната каквото и да я правих не може да глисира. Това е бавна тромава лодка за товарене с багаж :wink:
Невероятно ми звучи 40 км с нея.

Аз с 330 надуваема (42 кг) и 15 коня 4т Ямаха (нова от магазина)надолу по течението, сам, без багаж само с бензин едвам вдигам малко над 30 км/ч
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Ivak написа: Аз с 330 надуваема (42 кг) и 15 коня 4т Ямаха (нова от магазина)надолу по течението, сам, без багаж само с бензин едвам вдигам малко над 30 км/ч
Учудващо ниска скорост. С надуваема 3,30 по течението сам вдигах 30 км/ч с двигател 9.8 кс. С 15 коня би трябвало да развиеш поне 40 км/ч. В морето с 3,60 и 15 коня двигател се достигат 40 км/ч а с RIB 3,30 - дори 44 км/ч.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

zampo написа:Чуденката е между
http://lodki-remarketa-rumira.com/detai ... lodki&id=1
...
имам такава лодка, но е 4м /по-голямата/ - много е удобна за риболов - широка, не се клати... Моята е с 25кс -с 3 мъже и багаж 31кмч, сам 43кмч, но мотора не достигаше максимални обороти... сега съм монтирал друг винт и предстои нова проба...

лагуна 4м съм имал с 15кс 2т преди години - трябва задължително да си направиш дървена скара за дъното... по принцип не е глисиращо корито. С 3 човека с 15кс не щеше да върви...

От двете тримарана определено е по-добър вариант, но си вземи 4-метров, другият е доста малък...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

малко, но важно уточнение по темата... моята лодка се оказа, че не е за мен... ще свалям двигателя и я пускам за продаване...

Пущината се пропука от 3 излета и няма и 800км возене на колесар, правен от същия "майстор" Румен-ЕТ Румира...
Не се лъжете да взимате нищо от него...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”