Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Яко, по-яко, най-яко, Пенн Торк
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- orion30
- разбира нещата
Яко, по-яко, най-яко, Пенн Торк
Поредното впечатляващо ревю от корифея в тази област господин Алън Хоук. Този път на хирургическата му маса попада Пенн Торк, по молба на съфорумниците от Стрипърс-онлайн.
Макар и макарата да е предназначена за улов на Туни, Марлини, Групери и тем подобни обитатели на океана, тя би била интерсна и за българските риболовци в тежка категория.
Приятно четене и разглеждане. Ревюто е "топло пари не се бара"
http://www.stripersonline.com/forum/thr ... the-review
Макар и макарата да е предназначена за улов на Туни, Марлини, Групери и тем подобни обитатели на океана, тя би била интерсна и за българските риболовци в тежка категория.
Приятно четене и разглеждане. Ревюто е "топло пари не се бара"
http://www.stripersonline.com/forum/thr ... the-review
Re: Яко, по-яко, най-яко, Пенн Торк
много мерси - съвсем навременно за мен- от известно време за вертикален джиг си тарс спининг макара - отказах се от стелата , twinpower , daiwa - много са сложни за подръжка - с много чаркове в тех/над 150/ и се оглеждам м/у Penn torque и zeebaas.
Последно промяна от xoxo на Сря Юли 13, 2011 1:01 am, променено общо 1 път.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Модерирано!!! barutchiata ©
то копи всеки го може - но аз въпреки че от доста време оглеждам този Пенн не знаех че Алан е направил прегледа - така че още веднаж мерси на колегата за инфото - на мен ми е от полза а предполагам и не само на менdako71 написа:То е хубаво ма ти какъв принос имаш към презентацията.Копи-пейст си ги мога и сам.
- orion30
- разбира нещата
Колега Дако 71-ви набор,
би ли уточнил какви претенции имаш или просто си спамиш и трупаш мнения.
Ако намекваш за уроци по английски, такива не давам, а ако давам взимам скъпо, така че не те съветвам да се възползваш от услугите ми.
Приносът ми е да дам линка на хора които биха оценили тази макра, ти явно не си от тях.
би ли уточнил какви претенции имаш или просто си спамиш и трупаш мнения.

Ако намекваш за уроци по английски, такива не давам, а ако давам взимам скъпо, така че не те съветвам да се възползваш от услугите ми.

Приносът ми е да дам линка на хора които биха оценили тази макра, ти явно не си от тях.

колега Орион30 - не се впрягаи на колегите - аз лично ще ида пак до шопа кадето имат тест стенд за макарите и ще пробвам пенна без baill/ не знам как се казва на Бг -скоба???/ на драг 25-30лб - все пак ме притесни малко това че се огъва а на мен ми требва за драг м/у 20-30лб. при мен не е риболовен сезон и имам време за избора - като го направя ще пиша мнението без претенции да съм като Алан
ПП
м/у другото прехвалената стела при тежки натоварвания и солена вода след 1-2 сезона не е това което е като нова - за да не се засегнат притежателите на стела, ама при мен S5000 се скапа на 2 сезона а чарковете за подминя са почти като за нова и аз лично съм е зачерканал като релаебал макара
ПП
м/у другото прехвалената стела при тежки натоварвания и солена вода след 1-2 сезона не е това което е като нова - за да не се засегнат притежателите на стела, ама при мен S5000 се скапа на 2 сезона а чарковете за подминя са почти като за нова и аз лично съм е зачерканал като релаебал макара
- orion30
- разбира нещата
Колега Хохо,
От постовете ти разбирам че ловиш в океана. Предполагам си базиран в Аустрелиа/Австралиа/. Ако си спомняш тука имаме един израз "побългаряване". Докато чакаш инженерите от Пенн да прочетат ревюто на Алан Хоук, че и да им светне да направят корекция направи "побългаряване". Свали рамото на бигела и посредством усилие и помощ от стеска, клещи или менгеме изкриви рамото в посока навън от шпулата. Брутална интервенция е но съм сигурен че ще проработи. Алън споменава, че не е грешно рамото да се огъва, а проблема е че прекалено близо до шпулата. Самия той казва че може би при "Бейлес" вариант е възможно този проблем да го няма, също и при по малките модели на макарата, където разстоянието е по малко.
Наистина е тъпо да преправяш макара от $600-700, но като елиминираш единственият и кусур, тя ще се превърне с "супер" макарата.
Посдрави и наслука.
От постовете ти разбирам че ловиш в океана. Предполагам си базиран в Аустрелиа/Австралиа/. Ако си спомняш тука имаме един израз "побългаряване". Докато чакаш инженерите от Пенн да прочетат ревюто на Алан Хоук, че и да им светне да направят корекция направи "побългаряване". Свали рамото на бигела и посредством усилие и помощ от стеска, клещи или менгеме изкриви рамото в посока навън от шпулата. Брутална интервенция е но съм сигурен че ще проработи. Алън споменава, че не е грешно рамото да се огъва, а проблема е че прекалено близо до шпулата. Самия той казва че може би при "Бейлес" вариант е възможно този проблем да го няма, също и при по малките модели на макарата, където разстоянието е по малко.

Наистина е тъпо да преправяш макара от $600-700, но като елиминираш единственият и кусур, тя ще се превърне с "супер" макарата.

Посдрави и наслука.

- barutchiata ©
- Администратор
orion30 написа:.............................................
Приносът ми е да дам линка на хора които биха оценили тази макра, .....................
Мерси за което!

аз съм фен на Пен макарите - особено на старите модели. ще ги погледна пак - Алан говори за 9-ката а аз съм останал с впечатление че корпуса на 7 и 9 е еднакъв само 9 е с по-голяма шпула. аз без това съм за 7 - 9 ми е малко голяма и тежка. а иначе огъване при драг 30-35 лб го има при всички макари.
ПП
абе малко ми е грозновата на външен вид

ПП

пробвах на стенд рен7 - без баил/скоба/ на 30лб драг - без грешка,плсвен аванс,никакво огуване на дръжката,солидна и здрава макара. Все пак аз си взех ZB25 най вече заради неиния така наречен прогресивен драг/аванс/.
естествено е отворих да видя дали не са забравили да и сложат грес. направих малко снимки на чарковете вътре на ipad но не иска да се качат от него в галериата- ще требва да ги прехвърля маи на пс и от там. а иначе това е линка на макарата -моята е zb25
http://www.zeebaas.com/our_products.html#2
- pacho109
- сериозен играч
Много футуристично изглеждаxoxo написа:естествено е отворих да видя дали не са забравили да и сложат грес. направих малко снимки на чарковете вътре на ipad но не иска да се качат от него в галериата- ще требва да ги прехвърля маи на пс и от там. а иначе това е линка на макарата -моята е zb25

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- orion30
- разбира нещата
Няма и да видиш за съжаление.
Първо нямаме големи риби в бедното си море.
Второ цената от хиляда и кусур долара е доста инфарктна за повечето колеги.
Евентуално някой сомаджия да се прежали ама едва ли.

Първо нямаме големи риби в бедното си море.

Второ цената от хиляда и кусур долара е доста инфарктна за повечето колеги.

Евентуално някой сомаджия да се прежали ама едва ли.