щука на 15 грама тапа

Модератор: sapuna

lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

щука на 15 грама тапа

Мнение от lubomirvasilev_1987 »

Здравейте скъпи приятели и колеги !!!
Страсен въдичар спинингист съм и не съм на ти с монтжите на жив рибка.
искам да попитам 15 грамова стириопорена плувка BOBI - 15 при монтирането и на 0,40 влакно с 30 см.метален повод дали ще и трябва утежнение предвидно,че стръвта ще е стандартнат жива каракуда която се продава по специализираните риболовни магзини.
Ако ще ви е по-лесно в отговора на моето допитване ще използвам монтжа в канала на
р. Дунав в който течението е много тромаво или го няма,няма много разстителност има две пднли тополи тук тм е в плитчините по шелфа на канала жабляк с някой и друг папур и шаварак има славта на добро убежище на щука , сом прилични костури и по рядко бяла риба мястото е "Студения канал" на "ВИДАХИМ" гр.видин дълбоко е към 4 м.дъното е богто на ума глина има песачиви зони тук там по някой по голям камък.
впросите са коя тапа да използвам 20гр. или 15 гр.предвидно колко тежи една каракудка?
нужно ли е утежнение или дирекно тапата и повод с троината кука+рибката на нея?

МАКАРА FOCUS - BLACK VELVET (шаранджийски тип с преден и заден аванс)

http://imageshost.ru/photo/115421/id834597.html

ВЛАКНО D.A.M. - SUMO 0.40mm. черен цвят
оловца 15 gr. тапа D.A.M - 20gr. и B.O.B.I 15 gr.
сплетен метлен повод с вирбел ,карабина и тройна кука

http://imageshost.ru/photo/109126/id834599.html

прът 3 м фибростъкло OSAKO акция от 100 до 300 грама.

http://imageshost.ru/photo/118930/id834595.html
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Re: щука на 15 грама тапа

Мнение от shtilio »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=105

Прочети тази тема колега и нещата ще ти се изяснят.Моят съвет е да направиш тапата 30-40 грама, после троен вирбел на него повода и най-отдолу на по- тънка корда оловото.И потърси тези поводи на Jaxon, много по- добри са от обикновените.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3029
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

а на мене ми се смяха че сам ловил с плътни сопи навремето :lol: тич сопи за железни квото и да си говорим карбона ряпа да яде :D
Обичам природата, но не само на картинка !!!
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Аз и до сега си меткам блесните със стара руска пръчка .Прилича на ветеран от войната ама си хваща.Късмета ми е в нея. :D. Имам и др.карбонови ,но като тръгна се хващам за фибростъклото.
Колкото до щуките не ползвам купени плувки.Имам няколко по-големи коркови тапи и с помощта на шишове от бамбук се превръщат в щукарски плувки с естествен цвят.Ако се налага риболов на по-плитко е голям плюс.За догонване на грамажа -добавка на др .тапа на шиша (по -малка или по-голяма)или замяна ,според ситуацията.
Риболовът не е слука,а наука!
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Да бих предпочел Вибростъкленна пръчка в гръмотевична буря пред крбон
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

При монтаж с мъртва рибка задължително използвам единичка кука вместо тройката..защото наблюденията ми са,че при тройката когато щуката захапе рибката и се убоде на другите 2 жила и не я бара повече..Поздравии
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Тя кво е пипнала веднага засичам
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Засичаш и нямаш риба :D Ако незнаеш щуката напада жертвата си и после започва да я върти така,че да я погълне откъм главата...За това когато се използва тапа има процес на изчакване иначе се получават много празни кълванета.
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

На мен досега ми се е чупила единична кука на Mustad N.4 с уше беше отгоре и точно там кадето е извита се счупи и отгледах гърба на рибката от тогава избягвам единична кука.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ramzey написа:...когато се използва тапа има процес на изчакване иначе се получават много празни кълванета.

Броиш до 180 и засичаш. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Куриози да ви разправям.
Бяхме на студения канал на "Видахим-АД" тов лято на 10.07.2011г.
Това беше другият ден след моя рожден ден още не бяхме отрезняли кво трябва и идеят беше,че ще одим за риба.Та аз приятелката ми която ми беше на гости и още един приятел отидохме там към 8:00 Зехме си храна,бира,вода всичко необходимо за деня.А като стръв имахме варено жито,варена царевица,feeder "Първенец" универсална захранка и за река и кюспе,хляб и ароматизатор.нагласихме иьовете захранка в една голяма кофа.Подхранихме и нагласихме монтажите за мирни риби.Освен всичко това имахме торен,блатен,бял червей пинки и живикаракуди.Моят приятел Емко си направи дънен монтаж за някое сомле със гозд от блте глист.Аз пък избрах монтажа с 15 гр.подвижна тапа на дам нагласих и дълбочина та със стопери сложих повод 30см. и 3-на. кука N.6 сложих една по бодра каракудка и замтнах в един прозорец от водорасли.И настъпи тишина чакане ....... След това тук там по някой бибан на дъно някое и друго попче по нкой и друг слънчак и костур сбрахме само най-отбрания бодлив и смрадлив боклук на реката.2 платички 1 морунаж нещо рибата я нямаше.Слънцето ни печеше се по гадно и по гадно.Нямаше хищници нямаше нищо не бараше въдиците.В късните следобедни часове си спомних,че съм забравил документите и отидохме с моя приятел да си ги взема.Оставихме моята приятелка при въдиците.Тъкмо заключвам вратата на апартамента когато моята приятелка ми звани и разтревожена ми заявява,че нещо много здраво е дръпнало монтажа с рибката.Връщаме се на канала поглеждам стойката излязла със все въдицата и вече на мамеца да са във водата. Взех я обра отпуснатото влакно в очакване на залежала се риба отсреща нито тапа,нито повод,нито кука нищо само конец.Правте си извод кво е това нещо.
Ето и снимки от този ден:

http://imageshost.ru/photo/325355/id1012533.html

http://imageshost.ru/photo/271931/id1012539.html

http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=15549
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колега, не броя повече от 5 6 секунди и ако има 10, 12 удара за 2, 3, излета не повече от 1 щука да се откачи.
de4obg
новобранец
новобранец

Мнение от de4obg »

Здравейте! Щуката по-принцип трудно се откача.Освен ако е нямало нещо на дъното и не ти е прерязало месината.Като гледам снимките и мястото може да си закачил и някой трофеен сом! :)
Наслука с реболова!
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Миналата година почти секи удар беше в кепа рибата тази година, над 20 удара на тапата и само три четири изкарани незнам защо така.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”