За пържолника, фризера и "месарите"

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

За пържолника, фризера и "месарите"

Мнение от pacho69 »

Привет колеги, незнам дали този подфорум е правилното място за темата, която пускам , но ако не е, моля за извинение. Туй хората сме странно нещо, пък Българите сме още по странно, дай ни да критикуваме, да оплюваме да обиждаме и то без особени причини и без да се огледаме в собственото си огледало. Напоследък съм нещо от рода на постоянното присъствие по форума и се натъквам на какви ли не простотии, но най-много ме ядосва некоректното отношение, което понякога граничи с арогантността, към съфорумци, които прибрали кило две риба. Свидетел съм и на такива юнаци, които си показват майсторлъка с по един два пълни живарника, после пуснат две снимки с релийз на две рибета и същите получават овациии и ръкопляскания за рилийза, без някой да си отговори на въпроса, " Абе двете видяхме, ами другите де са?". Няма да скрия, че съм следил теми, в които майсторлъка и рилийза вървят ръка за ръка, но рилийза документиран с кратко видео. Цяла тема има за бракониерите, и там постовете са повече от постни, всеки псува, ядосва се и накрая мрежите са пак в язовирите и реките.

Да се върна на темата - всеки от нас ходи за риба, всеки лови, кой по-малко, кой достойно за уважение, и съм сигурен, че всеки заделя част (някои и целия улов) за фризера, и после за пържолника, в това число и критикарите.

Апелирам към критикуващите - колеги запазете приличен тон, нека критиката Ви да бъде креативна, а не злобна, и в контекста на позицията, която заемате, дайте пример. Като отидете за риба, направете по едно клипче с рилийза, та всеки който го погледне, малко или много да се замисли.

Трябва ли да се залъгваме по въпроса с фризера и пържолника, с клишета от рода на "И както подобава рибока отиде при баба си" , "накрая рибата си плува обратно в гьола" и т.н? Или е достатъчна една снимка с рилийз, за да избегнеш гневните коментари? После, как стои въпроса с умрялата в живарника или кофата риба? А тази нагълтала куката до червата (даже по тоз повод имаше цяла тема, живее ли пъстървата с кука в устата или нещо подобно?)? Ами многобройните живи примамки за хищника, или те не се броят за риба?
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Re: За пържолника, фризера и "месарите"

Мнение от pacho109 »

Аз си вземам риба за едно,две яденета :!: Какво да правя ,като много обичам пържен шаран и уклей :D Преди години вземах каквото хванех,някой път и по 15-20кг.Давах на родителите,брата и т.н :oops: Сега вече,не :)
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Адаш и аз вземам, за бирата, понякога заделям и за фризера (не помня откога, че напоследък само ситнеж)... Пусто, като я обичам много, хеле караконджула и перката...
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

и аз взимам но само това
Изображение
Изображение
друго не гадно е за чистене и много кости :lol:
но ми писна от мишоци където се заяждат както в случая подтикнал те да пуснеш тази тема за една платика че си взел колегата от Пънча и после защо никои не споделя и не пуска излети е няма как,а хората които имат претенции нямат пуснат нито един излет тук гадни консуматори и мишоци :axe: :axe: :axe: :axe:
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Точно това ме накара да пусна темата, нека повече мнения се сберат и накрая да ударим чертата. А таквиз екземпляри , като твоите са достойни за пържолника. На няколко пъти съм казвал по подобни теми не е важно дали си взел, важно е какво и колко си взел...
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Не знам как ще ви прозвучи,но съм на 48г и практикувам риболова от дете.Пускам недораслите кефалчета и шаранчета,сомчета.Другото....ами прибирам.То не че съм се уял на риба,при това безрибие в последно време :D .Някой ще кажат:как ще има риба,като си я прибирате.Момчета,в младите ми години(не че съм стар де) никой не говореше за връщане и пак гъмжеше от риба.Не сме виновни ние с въдичките и петте рибки в раницата.Мрежари,токажий,железари,срекмеджий....чикиджий(това последното от нервност написах)...пишман арендатори,концесионери-унищожители на цели цели водоеми за години напред.Ами липсата на пречиствателни станций?То няма промишленост,иначе ....Абе да не се корим за петте риби,аз така мисля.
В интерес на истината,също се дразна на парадирането с "релийза".Защо ли,във форума непрекъснато се перчим ,а на водоема никого не виждам да пуска рибите?Даже като я пресипват от живарника в торбата и някоя рибка тупне на поляната,ще си счупат крака и ръце да я хванат...достатъчно ни лъжат "ИЗБРАНИТЕ".нека не го правим и ние
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Да рилийза е сериозна работа , колега Jean 11, ама бих се впечатлил от рилийз заснет с камера, както писах по-горе, тука съм попадал на такива публикации и си взех поука от благородството на тез момчета, ама да наскубеш 2 живарника с риба и да се снимаш с две пуснати рибете си е чиста доза ПОПУЛИЗЪМ...
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

pacho69 написа:Да рилийза е сериозна работа , колега Jean 11, ама бих се впечатлил от рилийз заснет с камера, както писах по-горе, тука съм попадал на такива публикации и си взех поука от благородството на тез момчета, ама да наскубеш 2 живарника с риба и да се снимаш с две пуснати рибете си е чиста доза ПОПУЛИЗЪМ...
http://www.youtube.com/watch?v=_OlLc9ckEwM това достатъчно ли е?водоема е див :wink:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

сандански карп написа:
pacho69 написа:Да рилийза е сериозна работа , колега Jean 11, ама бих се впечатлил от рилийз заснет с камера, както писах по-горе, тука съм попадал на такива публикации и си взех поука от благородството на тез момчета, ама да наскубеш 2 живарника с риба и да се снимаш с две пуснати рибете си е чиста доза ПОПУЛИЗЪМ...
http://www.youtube.com/watch?v=_OlLc9ckEwM това достатъчно ли е?водоема е див :wink:
:prayer: евала но колко от тези кадето тук плюват на колегите в темите го правят :?:
това е въпроса и не че има значение но поне да не се заяждат ,че хората спряха да споделят излети тук :drinkers:
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

всеки, сам взима решение какво да прави със улова си,но...все пак живем в 21 век :wink:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

сандански карп написа:
Сандански, точно това имах в предвид и точно такива хора са достойни за уважение. Няма да пускам линкове към теми, където преобладава популизма... Колкото повече рибари пускат такива филмчета за рилийз, толкова повече ще се увеличи културата на родного рибаря...
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

pacho69 написа:
сандански карп написа:
Сандански, точно това имах в предвид и точно такива хора са достойни за уважение. Няма да пускам линкове към теми, където преобладава популизма... Колкото повече рибари пускат такива филмчета за рилийз, толкова повече ще се увеличи културата на родного рибаря...
:smt023 :smt023 :smt023
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Всеки път в теми като тази, а те се появяват на всеки месец или два, се включват 5-10 човека и всички твърдят, че видиш ли, нямало как хората да пускали рибата и всичко било поза за пред форума. Сигурен съм, че това е плод на личното им отношение към пускането.
Аз за себе си съм се уверил в две неща-
хора с посредствени умения и улови не пускат рибата!
редовните пускачи действат така в унисон с личните си разбирания и нямат нужда от външно одобрение.

Аз пък действам на принципа, всеки човек е по-важен от всички риби, и винаги когато мога да зарадвам някой с улова си го прибирам, а в останалите случаи го пускам, без значение от количеството и качеството на рибата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Сигурен съм, че това е плод на личното им отношение към пускането
Точно така!

Аз за себе си съм се уверил в две неща-
хора с посредствени умения и улови не пускат рибата!
Тук не си прав, аз съм с посредствени умения, а си пускам рибата....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

pacho69 написа:Привет колеги, незнам дали този подфорум е правилното място за темата,.................
Колега,въпросът е дискутиран многократно.Има подобна тема --->> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=43774
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”