Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг Мания и много студ
Спининг Мания и много студ
След толкова изчетено из форумите и въртене цяло лято на 25.10 имах хубава слука.
Реших и аз да пусна първият си пост в "Моят Риболовен Излет". След дълго обикаляне и проучване на водоемите и примамките в този стил спорт, най-после хванах нещо по-добро. Не казвам, че е супер, но на фона на костурчетата и кефалчетата, които закачах цяло лято, тази борба на непознат за мен водоем беше нещо незабравимо.
На 25.10 имах малко свободно време и реших да отскоча до село. Там реших да посетя и микро-язовирчето, което не е никак далече. Имах едно късичко и леко телескопче на Filstar с монтирана на него Mitchel (Колегата Tehnica знае за коя макара говоря) с навито 0.18 монофилно на нея. Куфара с блесните и воблерите ми стоеше в колата с която бях, от последния излет и реших да се пробвам там.
С пристигането си там видях един пенсионер, който сподели, че язовира нямал риба и че го тармъчели ежедневно. Той беше ловец, който бе тръгнал да си събира някакво чакало, което били направили преди сезона.
Реших, че въпреки неговото мнение и при гледката на липса на хора аз ще се пробвам да хвърля няколко пъти.
Хвърлих около два пъти, закачи се около 10 см костур, който моментално върнах обратно. Последва половин часово хвърляне на блесна 1номер закупена от Караджата за 1лв. от Пловдив, в които блесни се съмнявах, но това е друга тема.
След около половин час, пристигнаха 2 момчета с някакъв джип, които решили да пробват за шаран. За цигара време те споделиха, че били на Пясъка преди седмица и там са измъкнали 9кг шаран. Имаха снимки на апарата, които потвърждаваха казаното. С останалата им захранка и материал решили да пробват на този гьол. Казах си "Щом са решили да си изгубят времето - ОК"
Тръгнах за последно да помятам в посока към колата ми, при което в плиткажа, където играеха малки каракудки или кленчета, аз реших да заметна там. Плиткажа там е не повече от метър и половина. Второ хвърляне и последва мощен удар. Игра около 10-15 минути, все пак бях с много нисък клас въдица, която усещаше всяко помръдване на рибата. В първият момент си казах, щука, при което се сетих за ловеца, който каза, че само каракуда, костур и дребен клен е имало там. След 15 минутна борба се показа този красавец.

Обувките ми са 43-ти номер. Имам големи крака

Няма да споменавам теглото, за да няма неповярвали
. Имам още две снимки, които показват сантиметрите на рибата, но тях ще кача по-късно.
Поздрави Любо!
Реших и аз да пусна първият си пост в "Моят Риболовен Излет". След дълго обикаляне и проучване на водоемите и примамките в този стил спорт, най-после хванах нещо по-добро. Не казвам, че е супер, но на фона на костурчетата и кефалчетата, които закачах цяло лято, тази борба на непознат за мен водоем беше нещо незабравимо.
На 25.10 имах малко свободно време и реших да отскоча до село. Там реших да посетя и микро-язовирчето, което не е никак далече. Имах едно късичко и леко телескопче на Filstar с монтирана на него Mitchel (Колегата Tehnica знае за коя макара говоря) с навито 0.18 монофилно на нея. Куфара с блесните и воблерите ми стоеше в колата с която бях, от последния излет и реших да се пробвам там.
С пристигането си там видях един пенсионер, който сподели, че язовира нямал риба и че го тармъчели ежедневно. Той беше ловец, който бе тръгнал да си събира някакво чакало, което били направили преди сезона.
Реших, че въпреки неговото мнение и при гледката на липса на хора аз ще се пробвам да хвърля няколко пъти.
Хвърлих около два пъти, закачи се около 10 см костур, който моментално върнах обратно. Последва половин часово хвърляне на блесна 1номер закупена от Караджата за 1лв. от Пловдив, в които блесни се съмнявах, но това е друга тема.
След около половин час, пристигнаха 2 момчета с някакъв джип, които решили да пробват за шаран. За цигара време те споделиха, че били на Пясъка преди седмица и там са измъкнали 9кг шаран. Имаха снимки на апарата, които потвърждаваха казаното. С останалата им захранка и материал решили да пробват на този гьол. Казах си "Щом са решили да си изгубят времето - ОК"
Тръгнах за последно да помятам в посока към колата ми, при което в плиткажа, където играеха малки каракудки или кленчета, аз реших да заметна там. Плиткажа там е не повече от метър и половина. Второ хвърляне и последва мощен удар. Игра около 10-15 минути, все пак бях с много нисък клас въдица, която усещаше всяко помръдване на рибата. В първият момент си казах, щука, при което се сетих за ловеца, който каза, че само каракуда, костур и дребен клен е имало там. След 15 минутна борба се показа този красавец.
Обувките ми са 43-ти номер. Имам големи крака

Няма да споменавам теглото, за да няма неповярвали

Поздрави Любо!
Последно промяна от sunnen на Чет Окт 27, 2011 1:47 pm, променено общо 1 път.
Re: Спининг Мания и много студ
снимките не се показват колега 

http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc01057dc.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/194/dsc01056qv.jpg
Това е за тези, които посещават форума от чужбина. Не мога да ги оправя да се виждат, но на линка се показват снимките.
http://imageshack.us/photo/my-images/194/dsc01056qv.jpg
Това е за тези, които посещават форума от чужбина. Не мога да ги оправя да се виждат, но на линка се показват снимките.
За този риболов може да се каже само едно голямо
.Може рибата да е една,но е класна!!! Поздравления за репортажа .
п.п
п.п
Снимките се показват колега,@playback може причината при теб да е от браузера ти!?playback написа:снимките не се показват колега
Последно промяна от Ачо ♣ на Чет Окт 27, 2011 1:32 pm, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Благодаря за милите думи, а и най-вече за макарата
Ето резултата 

- koda33
- разбира нещата
Браво Любо)))) , ще направим някой съвместен излет , само да се поосвободя)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Rex Hunt_1
- новобранец
Браво, колега!!! Добър парцал!
Продължавай в същия дух и за напред.

Продължавай в същия дух и за напред.
Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
Ами хубавото на този риболов е постоянната изненада, която може да ти поднесе. От години имам най-голяма слука на Мепс Аглия № 0 (бяла) - пробвай я, когато имаш възможност. 

Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
-
- кандидат преподавател
Честито за първия репортаж. Дано занапред да станат много.
Кефала е супер тупалка ! Браво !!!
Кефала е супер тупалка ! Браво !!!

Върл Shimano фен!
Така като го гледам, над кило и половина е при всички положения. Поздрави за хубавия трофей!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, страхотен клен и 4естит първи репортаж !

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- ninastefanina
- сериозен играч
И от мен такаstefanotis написа:Браво, страхотен клен и честит първи репортаж !![]()
![]()
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"