Купувам бензинова резачка за дърва

Тук се предлага всичко различно от риболова.
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Купувам бензинова резачка за дърва

Мнение от Младенов_78 »

Търся някаква бензинова машинка в ниския ценови клас или употребявана на приемлива цена.
За контакт в темата или на 0878780225 Николай гр.София.
Приемам предложения всякакви
Колекционирам лампови радиоприемници
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: Купувам бензинова резачка за дърва

Мнение от gergi762 »

Остави само стъпки
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

В интернет съм ги преровил всичките и май клоня към нещо по истинско втора употреба.
Склонен съм да дам до към 200лв. за употребявана но истинска машина.
Знам че не мога да купя за тези пари Щил или Хускварна но поне Макгалък или Партнер.
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Виж в Практикер или в брикулаж сега гледах някаква резачка партнер за около 200лв на промоция.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

6tukara написа:Виж в Практикер или в брикулаж сега гледах някаква резачка партнер за около 200лв на промоция.
Е такава взех,па ще видим колко ще изкара.
todjy
новобранец
новобранец

Мнение от todjy »

Младенов_78 написа:
6tukara написа:Виж в Практикер или в брикулаж сега гледах някаква резачка партнер за около 200лв на промоция.
Е такава взех,па ще видим колко ще изкара.
Много ще изкара колега. Първия "Партнер" го купих 1996 г. и живя до 2009 г. с три сменени шини и петнадесетина вериги /но нищо друго/. Верно че беше на цена три пъти колкото сегашната машинка. От 2009 г. до сега съм с "Партнер" за 200 лв и работи безупречно. Пази го и не работи с износени вериги. Успех! :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Докато бях в дърводобива три шини и петнадесет вериги ги сменях за година!От там и едно нещо знам - друго освен ЩИЛ не съществува!!!
Съжалявам,че късно видях темата!По моя край постоянно се срещат из заложните къщи резачки.Масовата практика е да се залагат преди Нова година,да не се развързват и в началото на годината да се купуват нови на лизинг.Пределно съм наясно с всеки един техен детайл и мога винаги да направя реална преценка за състоянието и автентичността на всяка машина!Просто късно видях темата!
Партнера ще ти върши работа!Двигателчетата са здрави,но понеже работят на по малки обороти имат недобро охлаждане!Имай го в предвид при летните жеги и не я назорвай много!За дребна работа в къщи - къде има един лаф "ще те зарови"!
И още едно нещо за нея - в доста случаи изразходва 1:1 маслото за веригата с горивната смес,а трябва да остава!Направи проверка с изгарянето на един цял резервоар още сега,за да знаеш нуждае ли се маслената помпа от реглаж!Не е дефект,а просто е съобразена да работи с малко по гъсти масла и М10Д-то го хвърля доста по бързо!
Ми ... да ти е честита! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
mitaka_25
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitaka_25 »

Съжалавам , обаче не мога да се съглася с колегата Сапуна относно тезата че съществува единствено марката ЩИЛ през ръцете ми са преминали няколко представители на марката и в чест на истината лоша дума за тях не мога да кажа обаче най-коравото животно което съм хващал е Хускварна 268- вече 15 години се използва професионално и не само от един човек ,за това време си заминаха няколко ЩИЛКИ от горния ценови клас а ХУСА пеее ,според мен няма значение дали е Хускварна или Щил и двете са добри,в по-голяма степен зависи кой ги стопанисва и как, но в никакъв случай Партнери или някякви други измислени "КАШЛИЦИ"
Позрави
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тежки са братле!Не отричам Хуса,но наистина са тежички!Разполагам с 51 , 276ХР и 372ХР ,но ги използвам само на рампа!Препоръчвам ЩИЛ-а за любителска машина защото е:
- олекотена
- малко по слабо оборотна /с 1500-2000 оборота надолу/
- лесна подмяна на вериги и шини
- лесно почистване и обслужване
- по лесно палене при студен двигател
- малко по евтини вече части

Единственото предимство на Хуса е практически неизносващия се бутален болт и покритието на буталата!Това определя малко по дълъг живот при правилно стопанисване и усещане на машината!

За пример ще дам последната си от нечетна серия машина - ЩИЛ 270 MS Повече от 10 000 кубика с едно скъсано стартерно въже,една пръсната камбана и окопани отвори на съединителните челюсти!Слабото и място бе електронното запалване.Монтирано е на такова място,че просто не устискваше на топлината от цилиндъра и ежегодно си даваше фира!Паралелно с нея разнасях една 38-ца от стария материал и една 23-ка също от първите!Нито една не ме е предала за шест години къртовска работа!

И все пак - всяко нещо си има своето предназначение! ;)
Поздрави от мен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Малииииии.....10 000кб.,а аз си купих Щил от най-малките за 385лв. да си режа дървата по 8-10кб. на година и от страх да не се натоварва моторчето ги режа на 3-4 пъти. :lol:
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Заставам твърдо за колегата Mitaka_25,горд собственик съм на такава машинка от 1997г,до ден днешен,преди 5 месеца купих втора шина,за веригите са доста,но относно обслужване се кара само с необходимите за тази цел масла.Да ме извини колегата за спама
Без жени можем,без риболов не можем!
todjy
новобранец
новобранец

Мнение от todjy »

Ало-о-о, дърводобива и професионалистиТИ. Спрете се де. Човека иска си върши къщна работа, а не да обезлесява Родопите. Като за начало да я полее, та да не се разваля пък.....
А за сведение Партнер е по лиценз на Хускварна и доколкото знам е модел произведен за Канада или вещо такова, което според мен е без значение. Важното е , че машинката върши работа.
Аватар
koiki
новобранец
новобранец

Мнение от koiki »

Продавам STIHL 25-ца за 300лв. Не е работила много.
Цена 300лв.
Намира се в София
nikolovnikolai
новобранец
новобранец

Мнение от nikolovnikolai »

koiki написа:Продавам STIHL 25-ца за 300лв. Не е работила много.
Цена 300лв.
Намира се в София
Снимки може ли
Николай Николов

Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

То си стана цяла тема :D .Ами да питам нещо,като режа дърво и отива наляво,износена шина или нещо от веригата.От шината е мисля,та въпроса ми е може ли единия ръб по високия да се зачисти на фреза и да станат пак еднакви,то ще е някви 100-ни от милиметъра мисля,и на практика би трябвало да се получи,но знам ли.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Продава / Купува (нериболовни)”