Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Mercury F8 s 4T
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Mercury F8 s 4T
Здравеите колеги. Моля за вашето експертно мнение за комбинациата Tohamaran 3,60 и мотор чисто нов Mercuy F8 s 4T. Ще се ползва основно за морето. Е не е изключено и на някои друг водоем да се пробвам. Все пак живея в Бургас и морето ми е страст.
Предварително благодаря на всички за експертнно и любителско мнение.
Предварително благодаря на всички за експертнно и любителско мнение.
Re: Mercury F8 s 4T
Добър избор, колега. Аз ползвам Tohamaran ALD 320 с Mercury 8HP 2T - Върви много добре с осмицата и с двама на борда(аз съм 100 оки
. При 4Т разликата е само в по - тежкия мотор но пък ще е чистак нов. Купих лодката миналия сезон. Тохамарана е с диаметър на балона 45 см , което е добре в морето. Наблюденията ми са , че е много стабилна и държи на вълна но все пак имай едно на ум и не рискувай в лошо време. При вълна и насрещен пръска много вътре. Сглобката/разглобката е много лесна и става за около 15 мин с надуването. За надуване и обратно вакуумиране задължително си купи ел. турбинка. Има ги в Аквата по 40 лв. - не че не става с крачната помпа но с турбинката надуваш и си пееш за около 4/5 мин. Имай предвид, че 360 е доста по - тежка - общо около 80 кг ако е с алуминиево дъно с дървените дъна са по-тежки (разделени в два сака) Ако си сам е мисия почти невъзможна. Аз за това и се спрях на 320 ,че е около 50 кг. Ако си с колесар е Ок. Аз си събирам лодката и мотора в багажника на една баничарка - Берлинго. Ако те интересува още нещо питай. Аз съм от Бургас така , че може и да се засечем из морето или да си правим компания в излетите.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
360-ка с 8кс не съм убеден, че ще излиза на глисаж с 200кг (двама човека и багаж)... 320-ката е по-тясна и прави по-малко съпротивление...
Но, ако искаш пробвай... и пиши за резултата.
Но, ако искаш пробвай... и пиши за резултата.
С двама души няма да глисира - сам може .
Благодаря и на трима ви за мнението, много плезно е за мен. Колега lefera1 иаскам да се запозная с човек които е изпитвал удоволствието от подобна лодка и мотор и то точно в морето и ще се радвам да споделяме излетите и да се срещнем с лодките.
Малко ме стряска последното мнение но докато не пробвам няма как да разберем.
Малко ме стряска последното мнение но докато не пробвам няма как да разберем.
Лодката ми е с ал. дъно и наистина си тежи имах сблъсък вече с това да я пренасям сам и приключението си е голямо. Сгъната естественно. Притеснява ме и факта че нямам подходящ автомобил да я пренасям карам ауди Б4 седан . Идеи приемам всякакви.
- bokser
- ще става разбирач
Качваш на покрива и си я возиш. 

Както казва колегата на покрива сгъната щом си със седан. Ако имаш гараж или двор- колесар тогава край на хамалогията. Има и опция без колесар да монтираш на транеца колелца- продават се. За малки разстояния е добър вариянт, но пак остава проблема със съхранението надута .
Да колеги за това съм се сетил, но само за това
. Защо сгъната на покрива, надута пречи ли и нещо 

- bokser
- ще става разбирач
Нямах в предвид сгъната, а надута. Нищо не и пречи. Ето я на седан.bobiklima написа:Да колеги за това съм се сетил, но само за това. Защо сгъната на покрива, надута пречи ли и нещо

Е браво невроятна снимка
. Е нямах на предвид е така плюос на тавана и гас. Мисля поне две гредички за багажник да си купя и да я връзвам за тях.

- bokser
- ще става разбирач
Естественно, че е по добре, но немога да си карам приятелите да купуват багажници заради лодката. Показвам го само за пример, че няма проблем с транспорта. 

И аз мисля, че двигателят е малък за тази лодка. По-добре 9.9 к.с. Разликата е 500 лева, но две к.с. са 25% повече мощност, а теглото е едно и също. Най-добре е 15 к.с. но цената вече скача доста, както и килограмите.
Имам, по-скоро имах надуваема лодка 360 и говоря от личен опит. Аз я карах с 13.5 к.с. който е същият като 15 к.с.
Имам, по-скоро имах надуваема лодка 360 и говоря от личен опит. Аз я карах с 13.5 к.с. който е същият като 15 к.с.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Колега Bokser видях че си махнал мнението ти със снимката но все пак даи малко повече инфо с какво я караш твоита лодка колко е голяма и какво ти е мнението за моята кофигурация.
Шморхи може би си прав но не съм се пробвал още. А 500лв не са малко пари. Ами ще я побутам годинка две с този пък ще видим