ИАРА се размърда...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

ИАРА се размърда...

Мнение от topsoft »

Zander написа:Бях на среща два часа в ИАРА....Шефа им ме покани, /случва се за първи път/, при предишните шефове на агенцията все аз съм ръчкал, за да има срещи! А на срещите с огромно облекчение затваряха вратата след мен - и само голи обещания се даваха!

Петицията и подписката бяха на бюрото на шефа им. Знаят добре, че с тези подписи хората им казват, че трябва да си вършат работата съвестно, за което и им се плаща.

Събра се целия ръководен екип на срещата. Много идеи и предложения им дадох и се разбрахме по много точки. :idea: Има единомислие и трябва да тръгнат нещата....Сила сме! Можело значи, да се размърдат и да тръгнат да се вършат работата, за която им се плаща! :D Уволнени са повече от 60 човека от стария екип...Има много злоупотреби...Видях, че са амбицирани дано да не е временно...
Има доста позитивни неща, ще има какво да разказвам и какво да правим оттук нататък, все пак два часа говорихме. Ще пиша за това, едно по едно, като имам повече време...Важното е, че ще тръгнат нещата - но с наша помощ! :idea:

Направи ми впечатление, че последните два риболова единят на р.Искър при Ч.Бряг ме провериха, а следващата седмица на Струма бяха минали сутринта...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ИАРА се размърда...

Мнение от INCUBUS »

Драги колеги,а знаете ли че заплатата на шеф на областно звено на тая ИАРА е 500 лева бруто?И на Zander ,ако трябва ,му го съобщете.И тогава се натрапва другия въпрос -ами колко ли е заплатата на редовия инспектор от ИАРА,щом на областния му началник е онази?Е,каква им е мотивацията? :?
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

INCUBUS написа:Драги колеги,а знаете ли че заплатата на шеф на областно звено на тая ИАРА е 500 лева бруто?И на Zander ,ако трябва ,му го съобщете.И тогава се натрапва другия въпрос -ами колко ли е заплатата на редовия инспектор от ИАРА,щом на областния му началник е онази?Е,каква им е мотивацията? :?

Недей така подхожда, някой да го е вързал там? Като се е хванал на хорото ще го играе, обаче трябва да има контрол от шефовете му!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Айде нареждам се за шефското място като им е малка заплатата -подкупи приемам след 20:00 часа ама надали някой ще се откаже от кацата с меда.Ти защо мислиш им дават толкова пари а всеки си трае.И повече пари да им дават пак ще крадат ,защото контрол няма и няма и да има. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На риба като на война.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Какво да крадат?Те разполагат с много ограничени ресурси.Смисъла беше,че за толкова пари,всеки,който и да е на длъжност "контролен орган",ще гледа да се скатава,да му тече трудовия стаж,и вместо да пази водоемите,ще се занимава с някаква допълнителна далаверка.Това си е продължаващ социализъм през прехода към демокрация.Т.нар.мобилни групи ще изгарят лимита си от гориво и така ще проверяват,че наистина пушек ще се вдига :lol:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Аз ти гарантирам че ако съм проверяващ,и ако се понапъна малко повече-така ще ги наплаша бракониерите че ще се замислят дали да ходят повече...Един път като и вземем старха да видиш дали ще ходят..на никой няма да му се ходи да рискува за едната риба...
Изображение
Най добрите са тук
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribohva6ta4 »

INCUBUS написа:Драги колеги,а знаете ли че заплатата на шеф на областно звено на тая ИАРА е 500 лева бруто?И на Zander ,ако трябва ,му го съобщете.И тогава се натрапва другия въпрос -ами колко ли е заплатата на редовия инспектор от ИАРА,щом на областния му началник е онази?Е,каква им е мотивацията? :?
350 лева :!: Яко са мотивирани.
dogidog
новобранец
новобранец

Мнение от dogidog »

INCUBUS написа:Какво да крадат?Те разполагат с много ограничени ресурси.Смисъла беше,че за толкова пари,всеки,който и да е на длъжност "контролен орган",ще гледа да се скатава,да му тече трудовия стаж,и вместо да пази водоемите,ще се занимава с някаква допълнителна далаверка.Това си е продължаващ социализъм през прехода към демокрация.Т.нар.мобилни групи ще изгарят лимита си от гориво и така ще проверяват,че наистина пушек ще се вдига :lol:
А със какво е заслужил този ми ти държавен служител да получава повече а ?
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ето какво и аз мога да кажа по въпроса със заплатите наскоро станах така да се каже приятел с един от инспекторите в кюстендилско Димитър Димитров.Това стана защото му записах номера и почнах да подавам сигнали и всеки ппът като идва да ме проверява бая си говориме.Та какво ми каза човека
"-Виж сега Митак знам че много се нервираш за безбожното изтребване на риба и не само ти,но и други твои колеги и обвинявате само нас.Но ще ти кажа как стоят нещата при нас.На месец нидават 200 лв за бензин и с него трябва да обиколим цяла Кюстендилска област"

Това бяха думите му или поне по-важното.Та сметнете колко им е лесно след като аз за едноп отиване Дупница-Кюстендил слагам 20 лв,а те трябва да обикалят цялата област всеки ден ... е няма как да стане.

Та ако искате дайте да съберем пара и лично на инспекторите да връчим някаква сума като дарение та да е по-засилен контрола.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Неправилно виждане е да се държим за миналото време,то е ясно,че с нищо не е заслужил,ма нали искаме да се развиваме по европейски -ти му създай условия и мотиви да се стреми да си заслужи повечето пари,ама нито теб,нито мен ще питат-имат си по въпросите за държавния бюджет други "специалисти",като оня изгонения от чужбина Симеончо Дянков :)
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Докато не им се даде процент от глобите няма как да стане.Макар ,че не е гаранция ,че няма да горят само дребните бракониери,но все пак е нещо като начало.По-висока събираемост на глобите,за пример вижте как КАТ си решиха проблема много лесно.Няма да е проблем да се приложи и за ИАРА.
На риба като на война.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Да пренасочат и част от ресурса от така наречената армия,и без това тези войници повечето са пълна пародия.Взимат троино повече от служител в яра,и нищо не правят :!:
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

koko6oko написа:Да пренасочат и част от ресурса от така наречената армия,и без това тези войници повечето са пълна пародия.Взимат троино повече от служител в яра,и нищо не правят :!:
Тогава ще имат доста бракониери под крилото си :wink:
Всичко заебавам и за риба заминавам!
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

Аз не виждам никакъв проблем да речем 1/3 от приходите от глоби да се раздава за допълнително възнаграждение, 1/3 за гориво и останалите да отиват за зарибяване например.
Ама не общите приходи, а от приходите на конкретното звено.
Мисля, че това е добър стимул, щото тая работа със самоконтрола нещо ми се вижда афиф!
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Айде стига сте ревали - заплатите им били малко , горивото им не стигало. Ако малко поне си държаха на честа на пагона (дето го нямат) , бракониерите щяха да пропищят а не като сега едва ли не да си пият заедно кафето. Това разбира се не важи за всички Иараджии - там има и много принципни и качествени хора дано стават и повече. Бракониерството се третира като престъпление на закона - тогава и Полицията трябва да оказва съдействие при задържане на нарушители.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”