Daiwa китайска vs японска

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Аватар
marinco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Daiwa китайска vs японска

Мнение от marinco »

Колеги моля за разяснение каква е разликата между Дайвите от Китай и други страни и Япония. Наистина ли разликата е огромна и в какво се състои.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Daiwa китайска vs японска

Мнение от С.Върбанов »

В качеството . :!:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

В Китай се изработват само най-ниско бюджетните версии или ВВ Дайва вариантите на по-читави модели . Това за континенталната част на Китай де . Инак в Тайланд си се произвеждат Дайви със същото качество като като на тези произведени в Япония но на по-ниска цена . Сега то е ясно че Дайва не продава само топ продукция а и такава която нищо не струва но пък съответно носи добри печалби . Демек купуваш името и плащаш само за него а продукта ти е бонус щото така или иначе нищо не струва . В Китай се произвежда продукцията от така нареченото предпоследно ниво . Последното такова в листата на Дайва се казва Корморан и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

А за виетнамските дайви какво мислим ?
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Така стои въпроса и за Тайландските къстъм изпълнения .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Мисля че Китай и Япония не се обичат, по скоро Тайван и Япония и мисля че японски Дайви трудно се намират в БГ.

До сега съм пипал само една истинска Японска Дайва, тази която продавах, сравнение с други японски разликите си личеха от самолет.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То за виетнамските по-добре нищо , това им е простено де щото са в ценовият клас където човек не би трябвало да има каквито и да било претенции .
piranqta написа:Така стои въпроса и за Тайландските къстъм изпълнения .
Как стои въпроса при тях ?

Лично аз имам три произведени в Япония Дайви и четири такива от Тайланд . Разлика в качеството на изработка не намирам за разлика от при цената . Виж преди години именно заради китайска Дайва бях намразил марката и преминах през временен Шимано период , ама нали за това се учим и трупаме опит с времето :wink:

Павел Иванов
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Павел Иванов написа:Инак в Тайланд си се произвеждат Дайви със същото качество като като на тези произведени в Япония но на по-ниска цена .

Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Павел Иванов написа:... и преминах през временен Шимано период , ама нали за това се учим и трупаме опит с времето :wink:
и аз преминах през този период с уточнението ,че говорим само за макарите.Поне за моя риболов Шимано имат по-голям избор в пръчките.Но за макарите дори само заради дебелия кух бигел на Дайва в сравнение с тънкия плътен на Шимано бих избрал първия.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
bountyhunter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bountyhunter »

Аз има 3 Даиви. И трите са японски и мога да кажа ,че за мен вече съм си го решил "Не бих си взел друга макара освен даива и то японска" :idea:

п.п. Тва звучи като "Козата си сака пръч и пръчо требе да е Мъжки" :lol: :lol: :lol:
Аватар
marinco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinco »

Извинявайте, ама нищо не разбрах. Тайланд, Тайван, Виетнам, Китай и ...............
т.е. само тези от Япония стават, а другите са боклуци ли? Нека някой просто да напише една обикновена класация
1. Япония
2.Тай............
3................................

А при Шимано-то пак ли е така?
Излиза, че в БГ 99% ловят риба с ментета.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

По правдоподобно и близко до истината е 95% надявам се да се промени към по малък процент защото иначе само поддържаме гаражната манифактура на една страна с милиардно население .

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

marinco написа:Извинявайте, ама нищо не разбрах...
Това щото не четеш внимателно :wink: Дали е от Япония или Тайланд Дайвата няма значение , все е много читава макара . Не така стои въпроса при китайските и виетнамските , но те по принцип са в по-ниският ценови клас където е за предпочитане да се вземе макара от друга марка вместо Дайва и Шимано .

Павел Иванов
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Ползвам вече 4-та година макари на Дайва, произведени в Китай, но закупени от САЩ.
Става дума за Екселер 2500 и Регал 2500.Досега 98% използвам само първия модел и то за активен и динамичен риболов на зарган и кефалови с бомбарда.Не съм ималникакви проблеми.
Смених само лагер на ролката на бигела.Пак бих си купил от там, особено Екселер!
За тежък рибилов от брега на дъно от 1985 година работя с дайва БГ-4500: без проблем и досега.
Аз за Дайва!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Аз съм притежател на три японски дайви Емблем Z и три дайви турнамент ентох. И Двете макари са висок клас и нямам никакви забележки към тях. Имах и една спинингова макара Дайва произведена във виетнам но купена от щатите. Тя е нисък клас но въпреки това за парите си смея да твърдя че е направена доста добре. Имам чувството че Дайва за Щатския пазар , за Японския и за Англия дори евтините им артикули са с по добро качество от тези за източна европа.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”