Задушени телешки пържолки

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1311
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
Обратна връзка:

Задушени телешки пържолки

Мнение от dako71 »

Необходими продукти

-Около 700гр. телешки шол на пържолки.
-2-3 глави кромид лук
-500 гр. печурки
-2 едри моркова
-5-6 едри скилидки чесън
-доматен сок може размито пюре
-чаша чревено вино (домашно) :!:
100мл. гроздова ракия
олио и бучка масло
сол, черен пипер, червен пипер, брашно
И така режем лук, гъбки, и мокови на едро и ги събираме заедно.

Изображение

Изображение

Изображение

Бодем 2 парченца чесън в пъжолките останалия чесън при зеленчуците.

Изображение

Повалваме ги брашното подправено с черен пипер и сол.

Изображение

И ги запържваме закратко в олио.

Изображение

След мръвките сипвате зеленчуците в тиганата и ги задушавате с бучка масло докато намалеят като обем.

Изображение

Разбъркваме ги с червения пипер и две лъжици брашно и добавяме леко сол.

Изображение

В йенска теджера редите на редове пържолки и зеленчуци.

Изображение

Сипваме доматите отгоре.

Изображение

И винцето.

Изображение

Разбира се след като го пробвате на вкус.

Изображение

Печем на 250 градуса за час и половина.

Питате каде е ракииката? Ми пиивате докато стане гозбата с мезе доматен сок с малко накълцан лук и олио.

Изображение

След като се опече се консумира с чаша червено вино и добра компания.

Изображение

Пробвайте рецептата защото аз съм си я блендирал и става наистина страхотна!
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 307
Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 2:10 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от vankata81 »

е тва с ракийката и компа на масата и аз го правя/макар да не се харесва на жената/ :prayer: :prayer: :prayer:
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 574
Регистриран на: Нед Май 20, 2007 7:53 pm

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от evgeniboy »

vankata81 написа:е тва с ракийката и компа на масата и аз го правя/макар да не се харесва на жената/ :prayer: :prayer: :prayer:
И аз и аз...ама тия жени са си "плюли" в устите май :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от С.Върбанов »

Трябва ли да се съобразяваме винаги с тях ? Супер Дака ще се пробва още тези дни . :drinkers:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
martineti
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1238
Регистриран на: Сря Май 26, 2010 10:57 pm

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от martineti »

Това задължитено ще бъде пробвано другата седмица :)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 254
Регистриран на: Пет Авг 05, 2011 4:38 pm

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от preparatos »

изглежда много вкусно..... :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от GODzillata »

Бе не смея много-много да готвя телешко, иска си чалъм, за да стане крехко... :roll:

Не могат ли да се хрупват и само запържени?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 294
Регистриран на: Чет Ное 24, 2005 11:09 am
Местоположение: Дряново

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от jordan_fena »

И аз и аз...ама тия жени са си "плюли" в устите май :D
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 299
Регистриран на: Чет Фев 26, 2009 5:48 pm

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от Стефан Добрев »

[quote="GODzillata"]Бе не смея много-много да готвя телешко, иска си чалъм, за да стане крехко... :roll:
Мисля довечера да пробвам със свинско. :D
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от Д.Граховски »

Ама точно бех решил да готвя телешко довечера и се чудех как :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2610
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от Диканаров »

:drinkers: :smt007 :smt035 :D :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
assv
фен клуб-скобар
Мнения: 369
Регистриран на: Вто Яну 27, 2009 7:32 pm
Местоположение: Троян

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от assv »

Ей сега го почвам като стане ще ви кажа на какво блъска :)
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
Местоположение: sofia

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от kostur4eto »

Еййй една смислена тема да пусне някой. :lol: :lol:
И много подробна,лиги ми потекоха.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Задушени телешки пържолки

Мнение от antivik »

Ей сапрете се бре кулинари :lol: , от толкова рецепти/сафрид, телешко/ ще стане да не ми стават рибарските униформи кога се оправи времето :lol: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”