Маломерни щуки !!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Маломерни щуки !!!

Мнение от lubomirvasilev_1987 »

Здравейте колеги !!!
Започвам тази тема незная колко от вас любителите на щуката са изпитвали улдоволствието да хванат прилична щука в р.Дунав.Аз съм млад привърженик на спининговият риблов като цяло за първи път се сблъсках с тази риба когато бях дете на яз.Скомля и от тогаз съм фен на щуката започнах да ловя щука по Дунав и най-голямата която достигнах е 2 кг.
Нямам си на идея дали някой е ловил по-големи екземпляри от Дунава.Ще се радвам по старите и опитни колеги да споделят за своите слуки
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Маломерни щуки !!!

Мнение от czd »

Аз имам една около 5-те килограма може би малко по-малка на яз.Божурица :) преди 3 години чист късмет беше ,че я извадих понеже търсех клен и бях със сравнително лайт такъм клонящ по скоро към УЛ.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Има и то доста големи но се иска известен опит ..най важното е да знаеш как да Я исгъбосаш...Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв..И не на последно място е и да познаваш водоема..Постоянство и търпение трябва за баба щукана.След десетина дена започва хвърлянето на хаивера на щуката,но тази година може и да забави заради снеготопенето...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

ribolovcho написа:Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв.
Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Don4o_62 написа:
ribolovcho написа:Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв.
Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.
Защото и се вижда по лесна плячка :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Моята на майтап се хвана на каракуда колкото тиган, но преди много години, сега едвали има такива по 8/9кг. :wink:
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

За щастие на всички ни, има ги големите щуки в р. Дунав.
При първия ми излет за щуки на Реката имах КЪСМЕТА да хвана една дълга 75 см, по преценка на опитни колеги 4-5-6 кг. Беше дебела.

Притеснителното е, че беше единственото кълване за цял ден на трима риболовци, двама от които с много голям опит в този риболов.

Примамките явно трябва да са "нови". както казва един колега, щуките вече познават по име стандартните.

Наслука!
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Аватар
pavkata_10
новобранец
новобранец

Мнение от pavkata_10 »

Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.[/quote]

И аз съм на същото мнение колега. Щуката реши ли - тя просто атакува! :)
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Направо резултатите са плачевни ако говорим за добри риби в България.Много са редки щуките,белите риби расперите и то рекордни размери повечето колеги спинингисти са търсачи на силната тръпка от борбеното кълване но си тръгват наместо с положително настроение навъсени и намусени.Трябва водоемите да са държавна собственост и да се зарибяват и да има къде да се ходи за риба и нашата държава не е добавила largemouth bass,
Smallmouth bass,Spotted bass,tiger muskellunge щеше да е красиво.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То добре че не ги е добавила щото като се съди от вече натрупаният горчив опит със слънчевката и обикновеният кустур тези риби батисват само нашето си рибно богатство без самите те да растът и да стават като у дома си .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от fedoracore »

atufektchi написа:За щастие на всички ни, има ги големите щуки в р. Дунав.
При първия ми излет за щуки на Реката имах КЪСМЕТА да хвана една дълга 75 см, по преценка на опитни колеги 4-5-6 кг. Беше дебела.

Притеснителното е, че беше единственото кълване за цял ден на трима риболовци, двама от които с много голям опит в този риболов.

Примамките явно трябва да са "нови". както казва един колега, щуките вече познават по име стандартните.

Наслука!
колега тва тая ли година :?:
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Бих се радвал да ги има големите хищници които да се хранят със секъвплевел с маки костури,бибанчета,каракудйи,оклеичета,бабушки,платички и секви малки рибки жаби ,рачета и всякви дребосъци във водоемитв.На мен тея нашите слаководни риби не ми праят кеф тея дребуси ненавиждам и гадните и костеливи шарани толстолоби кленове мрени амури распери и друи комерсялни пумии дет растат тук бих направил водоем с хищници и дребосъци редовно за да има с какво да се хранят.
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

По реките бих пуснал само пъстърви липан черна и бяла мряна и клен и сьомга която би виряла добре в р. Дунав и има достъп до морето когато искат да се отеглят в солена вода понася студен климат в езерта езерна пъстърва жалко,че е почти изчезнал красивият лин.
Бих предпочел лин да хвана пред шаран ма какво да кажа и всички тез глупаци дето съсипват тези места в место да ги превърнат в места на които човек може да отпочне през летата и почивните дни.В летен отпуск бих предпочел да съм за риба с бира и добрите ми приятели вместо да отида на море което е тъпо.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Където видиш щука 75 см и да е 4-5-6 кила ... :lol: :lol: :lol:
Погледни някоя табличка или следи наблюденията на тея които са хващали...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lubomirvasilev_1987 написа: Бих предпочел лин да хвана пред шаран ма какво да кажа и всички тез глупаци дето съсипват тези места в место да ги превърнат в места на които човек може да отпочне през летата и почивните дни.
Сбъркал си темата, тук ние не ловим лин или шаран, освен съвсем случайно. Човеко, коригирай се, и пиши и коментирай в темата за този риболов...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”