Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Маломерни щуки !!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Маломерни щуки !!!
Здравейте колеги !!!
Започвам тази тема незная колко от вас любителите на щуката са изпитвали улдоволствието да хванат прилична щука в р.Дунав.Аз съм млад привърженик на спининговият риблов като цяло за първи път се сблъсках с тази риба когато бях дете на яз.Скомля и от тогаз съм фен на щуката започнах да ловя щука по Дунав и най-голямата която достигнах е 2 кг.
Нямам си на идея дали някой е ловил по-големи екземпляри от Дунава.Ще се радвам по старите и опитни колеги да споделят за своите слуки
Започвам тази тема незная колко от вас любителите на щуката са изпитвали улдоволствието да хванат прилична щука в р.Дунав.Аз съм млад привърженик на спининговият риблов като цяло за първи път се сблъсках с тази риба когато бях дете на яз.Скомля и от тогаз съм фен на щуката започнах да ловя щука по Дунав и най-голямата която достигнах е 2 кг.
Нямам си на идея дали някой е ловил по-големи екземпляри от Дунава.Ще се радвам по старите и опитни колеги да споделят за своите слуки
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Маломерни щуки !!!
Аз имам една около 5-те килограма може би малко по-малка на яз.Божурица
преди 3 години чист късмет беше ,че я извадих понеже търсех клен и бях със сравнително лайт такъм клонящ по скоро към УЛ.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Има и то доста големи но се иска известен опит ..най важното е да знаеш как да Я исгъбосаш...Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв..И не на последно място е и да познаваш водоема..Постоянство и търпение трябва за баба щукана.След десетина дена започва хвърлянето на хаивера на щуката,но тази година може и да забави заради снеготопенето...

- Don4o_62
- учете се от него
Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.ribolovcho написа:Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Защото и се вижда по лесна плячкаDon4o_62 написа:Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.ribolovcho написа:Също така за голяма щука си трябва и голяма стръв.

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Моята на майтап се хвана на каракуда колкото тиган, но преди много години, сега едвали има такива по 8/9кг. 

- atufektchi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За щастие на всички ни, има ги големите щуки в р. Дунав.
При първия ми излет за щуки на Реката имах КЪСМЕТА да хвана една дълга 75 см, по преценка на опитни колеги 4-5-6 кг. Беше дебела.
Притеснителното е, че беше единственото кълване за цял ден на трима риболовци, двама от които с много голям опит в този риболов.
Примамките явно трябва да са "нови". както казва един колега, щуките вече познават по име стандартните.
Наслука!
При първия ми излет за щуки на Реката имах КЪСМЕТА да хвана една дълга 75 см, по преценка на опитни колеги 4-5-6 кг. Беше дебела.
Притеснителното е, че беше единственото кълване за цял ден на трима риболовци, двама от които с много голям опит в този риболов.
Примамките явно трябва да са "нови". както казва един колега, щуките вече познават по име стандартните.
Наслука!
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
www.balkanka.bg
- pavkata_10
- новобранец
Аз пък ще кажа от опит че голямата щука си взема на малка стръв даже по добре,не знам защо.[/quote]
И аз съм на същото мнение колега. Щуката реши ли - тя просто атакува!
И аз съм на същото мнение колега. Щуката реши ли - тя просто атакува!

-
- новобранец
Направо резултатите са плачевни ако говорим за добри риби в България.Много са редки щуките,белите риби расперите и то рекордни размери повечето колеги спинингисти са търсачи на силната тръпка от борбеното кълване но си тръгват наместо с положително настроение навъсени и намусени.Трябва водоемите да са държавна собственост и да се зарибяват и да има къде да се ходи за риба и нашата държава не е добавила largemouth bass,
Smallmouth bass,Spotted bass,tiger muskellunge щеше да е красиво.
Smallmouth bass,Spotted bass,tiger muskellunge щеше да е красиво.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То добре че не ги е добавила щото като се съди от вече натрупаният горчив опит със слънчевката и обикновеният кустур тези риби батисват само нашето си рибно богатство без самите те да растът и да стават като у дома си .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега тва тая ли годинаatufektchi написа:За щастие на всички ни, има ги големите щуки в р. Дунав.
Наслука!

-
- новобранец
Бих се радвал да ги има големите хищници които да се хранят със секъвплевел с маки костури,бибанчета,каракудйи,оклеичета,бабушки,платички и секви малки рибки жаби ,рачета и всякви дребосъци във водоемитв.На мен тея нашите слаководни риби не ми праят кеф тея дребуси ненавиждам и гадните и костеливи шарани толстолоби кленове мрени амури распери и друи комерсялни пумии дет растат тук бих направил водоем с хищници и дребосъци редовно за да има с какво да се хранят.
-
- новобранец
По реките бих пуснал само пъстърви липан черна и бяла мряна и клен и сьомга която би виряла добре в р. Дунав и има достъп до морето когато искат да се отеглят в солена вода понася студен климат в езерта езерна пъстърва жалко,че е почти изчезнал красивият лин.
Бих предпочел лин да хвана пред шаран ма какво да кажа и всички тез глупаци дето съсипват тези места в место да ги превърнат в места на които човек може да отпочне през летата и почивните дни.В летен отпуск бих предпочел да съм за риба с бира и добрите ми приятели вместо да отида на море което е тъпо.
Бих предпочел лин да хвана пред шаран ма какво да кажа и всички тез глупаци дето съсипват тези места в место да ги превърнат в места на които човек може да отпочне през летата и почивните дни.В летен отпуск бих предпочел да съм за риба с бира и добрите ми приятели вместо да отида на море което е тъпо.
-
- ще става разбирач
Където видиш щука 75 см и да е 4-5-6 кила ...
Погледни някоя табличка или следи наблюденията на тея които са хващали...

Погледни някоя табличка или следи наблюденията на тея които са хващали...
- Vid
- кандидат преподавател
Сбъркал си темата, тук ние не ловим лин или шаран, освен съвсем случайно. Човеко, коригирай се, и пиши и коментирай в темата за този риболов...lubomirvasilev_1987 написа: Бих предпочел лин да хвана пред шаран ма какво да кажа и всички тез глупаци дето съсипват тези места в место да ги превърнат в места на които човек може да отпочне през летата и почивните дни.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека