Питане за уип

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

gabanka
новобранец
новобранец

Питане за уип

Мнение от gabanka »

Здравейте! Наскоро си закупих уип Миди carbon live 3g.Та имам 2 въпроса.!-Мoга ли спокойно да си ловя като директен с него,но не с жило,а с ластик. 2-Мога ли да вадя с него риби по 2-3 килограма с ластик без да се притеснявам,че ще се счупи.Благодаря предварително!! :)
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за уип

Мнение от ianimar »

с извинение към колегата да попитам и аз,със същият уип без ластик могатли да се дърпат морски кефали,като уипа се използва на 7метра и 8 метра като директен телескоп +кеп
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Всичко може,макарче тази въдица не е предназначена за такъв риболов! :bear:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Според мен на 8м. не трябва въобще да се хвърля.От 7м надолу може би,но въпроса е да не се строши в ръцете докато замятам.Но не съм ловил още с нея затова написах темата,ако някой е ловил с нея като директен ще съм му благодарен ако сподели нещо
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Гледах филм по Хоби Тв където главния герой беше точно този уип. Пича си го мяташе като директен на 7 а по късно и на 8 метра като директен. Вадеше платика и мурнаж без проблем като ползваше жилото.Като важно уточнение водещия спомена че дължината на повода трябва да бъде по къса с 30 см. от дължината на сопата за да се прибира удобно рибата.
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Знаеш ли му името на филма? :)
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Беше от поредицата "За Риба" водещия беше Мариян ..... заглавието е нещо от сорта за платика на язовир ....... а де.... :roll:
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Ако може някой,който я е ползвал да сподели колко големи риби горе-долу е вадил с нея.
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

Аз го имам от скоро и ми стана любим за зимен риболов.Вадя скобари по килограм и малко само със жилото .защото смятам ,че тази големина на рибите не си заслужава ползването на ластика.Ползвам поводи от 0,8-0,10 не по-големи и въдицата се справя отлично.
Като директен на 8 метра го ползвах на Харманли в големият студ поради наличието на много лед(само в средата не беше замръзнала реката) и с малко внимаване няма проблеми.Според мен важно е кепа да ти е с по-дълга дръжка.

п.с. Понеже не мога да кача снимките тук виж ги в галерията ми.Това е част от вчерашният ми улов.Вадени са с жилото.
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Много благодаря за полезния коментар колега dana :)
georgiev6512
новобранец
новобранец

Мнение от georgiev6512 »

Колега,този уип го имам вече 4 години.Имам два върха с различни ластици.Ползвал съм го както като директен телескоп/по вече/,така и като щека.При по-внимателно боравене нямаш никакъв проблем как ще го използваш,а за рибите-ловил съм и шарани и толстолоб,но по 2-4кг.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Да питам тези които са ползвали Мидито като директен,при замятане през рамо няма ли опасност да метнеш някое коляно? Добре ли са стегнати снадките и изпъната ли стой въдицата или виси на 8 метра? Може ли да се ползва комфортно на по малка дължина 3,4,5,6 метра?
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Колената влизат много плътно едно в друго, без почуквания и изхлуване. Може да се замята през рамо, но трябва да се борави плавно, а не да се мята зверски(както с всяка въдица, между другото).
С шаранджийския топ-сет съм ловил амуретки по около 2 килца с ластик 1.4 мм без проблем, при това в обрасъл участък. Уипа дава възможност за добър контрол, стига да не се вади рибата душмански. По-големи не съм хващал, но съдейки по впечатленията си, шаранчета до примерно три килца няма да са проблем.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”