Каква е тази щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Каква е тази щека

Мнение от rmstanev »

Имам щека закупена 1995 година и не знам каква марка е :D
Вече 17 години я ползвам и чак сега се заинтригувах каква може да е. То човек като си няма работа и се чуди какво да прави... Та ето снимка на въпросното чудо дълго 12 метра и купено от вече несъществуващия Италиянски магазин в Плевен. Само този е надписа върху нея - roubaisienne f2. ама пък е розовааа.
Изображение
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каква е тази щека

Мнение от ivanov70 »

TRABUCCO колега,
чичко GOOGLE знае всичко!
Отдясно на надписа няма ли някакви други букви, за да издирим ТТД на този стар модел?
Поздрави!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

В интерес на истината отварях Гугъла, ама трабукото е синьо (то верно, че моята е дърта на библия) самата дума roubaisienne в превод от италиянски е полюс. Въпроса е че с roub...започват и пръчки на други марки(мавър,сенсас,колмик), но само трабуко има ф2. Давам ттданни - 12 метра, транспортна дължина 165см., тегло - 1150гр., първата става е дебелостенна, розова(кафяво, розово, кавяво, розово - шаренийка) останалите стави са си черни тънкостенни, но защо пък тежи толкова? 9 стави. Единствения надпис е roubaisienne f2 и karbonio alta resistenza с това да внимаваме че материала провежда електричество. и 10.50мт и 12.00мт като е поставена точка пред 12.00мт. Притеснява ме само надписа roubai ienne - буквата S е много странна и ако не е S .вижте и снимката ми от предния пост.

Изображение
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Колега италианците на щеката казват Roubasienne или съкратено RBS

модела е типична щека от 80-те и началото на 90-те години, всичко тогава беше made in Italy или в завода в Lerc ,Повечето щеки тогава бяха на 12 или на 12,5 м

такива подобни щеки имат и Tubertini и trabucco и colmic , milo ... но трябва да е означена фирмата производител

Твоята най-вероятно е trabucco
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Нещо такова ще е!?
Клипчето е 1993-та.
Загледайте се какви щеки използват и как са действали-преди 20 години...

[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1U4QmoM6STw?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/380z2fsCriA?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Хубаво клипче! На два пъти ми се мерна такава розовичка в клипчето, но определено моята е като тия които използват. Малко тежичка, леко провиснала и една идея мекичка ама...
bradpit1
новобранец
новобранец

Мнение от bradpit1 »

Тая щека бая ще тежи
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Сега за първи път я премерих основно - разпънах пръчката и я замерих - 11.31 метра и на таз дължина тежи - 1,180 грама. Махнах последната става и дължината вече е 9.78 метра и тежи - 883 грама. Махнах още една става и дължината вече е 8.22 метра с тегло - 648 грама. Тук идва момента да питам всички ли щеки при указана дължина излизат по къси. То, че съм отрязал от върха да монтирам ластик-отрязал съм.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Да,има модели които са по-къси от указаната дължина ,като към тях е прибавен мини удължител с ,който се достига 13м и +.Разликата не е от голямо значение ,ако не участваш на турнири.Разминаването в дължината е около 60см.По-новите модели са с фабрично отрязани върхове,което донякъде компенсира.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”