Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Мнение за калъф...
Модератор: sapuna
- Naas
- ще става разбирач
Мнение за калъф...
Здравейте колеги! Ще помоля за компетентното ви мнение относно един калъф на КОЛМИК модела е Giglio. Ако някой има такъв или го е виждал в дейтвителност ( не на снимка ) нека сподели мнение. Като модел много ми допада но го няма по магазините в който съм ходил, как да го поръчам само по снимка? Като размер ми пасва идеално но ме интересува колко е дебел, твърд ли е и колко подплатен? Ще се транспортират мачови пръчки и фидер. Достатъчно ли е дебел за да ги пази? Благодаря предварително
Това е калъфа...

Това е калъфа...
Re: Мнение за калъф...
Калъфа е мек, не е подплатен, освен на петите, но и там е усилен по-скоро против протриване. Не може да спаси пръчките от удар или странично натискане. На външен вид е хубав, плата е здрав, шевовете са защитени и ципа е двоен и стабилен. Има външна презрамка и джоб със външна слепка за инцидентно транспортиране на кеп. Вътре си има две слепки за организиране на вътрешното пространство и за захват на частите на пръчката, така, че да се съхранява заедно с макарата.
Моето мнение е, че с тоя калъф можеш да си пазиш пръчките от външни абразивни замърсители и надрасквания при инцидентно и бързо пренасяне, а понеже не е дебел става да се ползва и за чохъл, но за продължително и стабилно транспортиране си търси твърд.
Моето мнение е, че с тоя калъф можеш да си пазиш пръчките от външни абразивни замърсители и надрасквания при инцидентно и бързо пренасяне, а понеже не е дебел става да се ползва и за чохъл, но за продължително и стабилно транспортиране си търси твърд.
- Naas
- ще става разбирач
Re: Мнение за калъф...
Благодаря за изчерпателния отговор, вече си мислех че никой няма да пише тук
След обикаляне по магазините и консултации наистина ме отказаха от калъфа. А за твърдите калъфи и те не стават, много исках такъв но не ми пасва пръчката. За сега си оставам с тубоса и макарата отделно. Поздрави

След обикаляне по магазините и консултации наистина ме отказаха от калъфа. А за твърдите калъфи и те не стават, много исках такъв но не ми пасва пръчката. За сега си оставам с тубоса и макарата отделно. Поздрави