Избор на мач??

Модератор: Paublo_Eskobar

pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на мач??

Мнение от pax »

Здравейте!
Моля за съвет - предстои ми покупка на мач тази седмица. Не съм ползвал такъв тип въдици. Това са ми ограниченията - 100 лв. Предпочитана дължина - 3.90 - 4.20м, акция - до 30.
Идеята на покупката е да мятам по-далеч отколкото с болото (5м.), което основно ползвам.
Относно дължината - при мачовете има ли смисъл да вземам 4.20 м. при ръст 1.65 м. Питам не толкова за удобство, а от гледна точка на възможната дистанция на замятане.

Предварително благодаря на отзовалите се!!!
Аватар
voow
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Избор на мач??

Мнение от voow »

Колега , като за прохождащ в този вид риболов взимай 3.90 м. и не се притеснявай. При подходящите ваглери и слайдери ще правиш необходимата дистанция. И ако няма да ловиш само на платени водоеми големи шарани , си вземи мач с акция до 20 гр. ,мах. до 25 гр. Пък като направиш някоя и друга година мачов риболов ,сам ще изпиташ нужда от по дълъг мач с по малка или по голяма акция ..., абе практика му е майката ,само с четене и гледане не става ... :D :D
P.S. Ако имаш някакви конкретни въпроси относно риболова с мач пусни ми едно ЛС. 8)
Поздрави и успех ..
Не е важно какво говорят зад гърба ти , важно е като се обърнеш всички да мълчат....
www.sigurna-sluka.com
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

pax написа:Здравейте!
Моля за съвет - предстои ми покупка на мач тази седмица. Не съм ползвал такъв тип въдици. Това са ми ограниченията - 100 лв. Предпочитана дължина - 3.90 - 4.20м, акция - до 30.
Идеята на покупката е да мятам по-далеч отколкото с болото (5м.), което основно ползвам.
Относно дължината - при мачовете има ли смисъл да вземам 4.20 м. при ръст 1.65 м. Питам не толкова за удобство, а от гледна точка на възможната дистанция на замятане.

Здрасти пич! Дистанция се постига или с по-тънко влакно или с по-тежка плувка, най-вече и с двете! Дължината на мача или болото оказват по-голямо значение (ограничават те в дълбочината) когато ловиш на неподвижна плувка. Това е най-същественото, всичко друго е второстепенно и може да се компенсира малко или напълно по един или друг начин.
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Здравейте колеги.
Имам следната дилема при избор на телемач, колебая се между тези два модела.
Имам определен лимит на средства и затова съм се спрял на тези двата.

1: OSP Athena Tele Match 3.90 м

2: Fisherman Club Expert 4.20 м

Ще го използвам с ваглери около 10 грама, на затворени водоеми.

Благодаря предварително.
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Много ти благодаря!
По принцип съм наясно с правилата, все пак съм от 40г. с въдица. Просто до днес не бях държал мач в ръцете, а и като държах днес - не съм замятал. :oops: :oops:

Резултат от пробите обаче има, макар и частичен - 3.90м. твърдо. Утре ще пробвам пръти на още 2-3 марки и тогава ще решавам.
Мразя да бързам, но трябва да ми правят подарък, та затова толкова зор. Е, надявам се в неделя и да пробвам подаръка нейде на водица, де!!!
nabeden ribar написа:

Здрасти пич! Дистанция се постига или с по-тънко влакно или с по-тежка плувка, най-вече и с двете! Дължината на мача или болото оказват по-голямо значение (ограничават те в дълбочината) когато ловиш на неподвижна плувка. Това е най-същественото, всичко друго е второстепенно и може да се компенсира малко или напълно по един или друг начин.
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Здравейте!
От днес съм щастлив полусобственик на Focus Snake 3.90м. Благодаря на всички, които занимавах по форуми, магазини и телефони тези дни с избора на мач!!!
Полусобственик съм, понеже трябва първо да ми го подарят в събота и в неделя ще го пробвам.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

От днес съм щастлив полусобственик на Focus Snake 3.90м. Благодаря на всички, които занимавах по форуми, магазини и телефони тези дни с избора на мач!!!
Полусобственик съм, понеже трябва първо да ми го подарят в събота и в неделя ще го пробвам.
Да ти е честит новия Мач и много риба и все големи да ловиш :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”