Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Силиконова царевица.
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Силиконова царевица.
Здравейте колеги, интересува ме някои ползвал ли е силиконова царевица и дали работи !?!?
Ще я използвам за риболов на шаран. С метод фидер и монтаж "на косъм".
Говоря за нещо такова http://aquasport-n.com/%D1%86%D0%B0%D1% ... p-pid=4067
Ще я използвам за риболов на шаран. С метод фидер и монтаж "на косъм".
Говоря за нещо такова http://aquasport-n.com/%D1%86%D0%B0%D1% ... p-pid=4067
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Силиконова царевица.
аз не съм но по-скоро е за повдигане а не за онсовна стръв.Ако ловиш на места с тинесто дъно и царявицата пада в тинята слагаш 1 -2 зърна между истинските и нямаш проблеми.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Колега, често пъти най хубавите ми удари са били само на силиконова царевица!Винаги слагам едната въдица само на нея.Но точно тази не е хубава потърси на Браунинг.
Георги Тенев
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз имам свтеща, но никога не съм хващал на нея. Работи по следни начин, осветяваяш я за 1 минута с челника и свети 2 часа. 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има няколко вида силиконова царевица...за повдигане на стръвта, за елиминиране на дребни риби и раци, както и такава, която Мариан посочи...с аромати...без аромати и т.н. и т.н.
Така че в магазина, трябва да се внимава, какво се взема, защото предлагането е огромно и за да няма после изненади на ''гьола'', затова, че не сме си подбрали правилния вид...
Ето тази от снимката е перфектно направена, мека, еластична и съвсем реалистична ...но не е за повдигане, а за елиминиране на досадни раци и дребосък, и в комбинация с няколко истински зърна, може и да прилъже някой шаро...
ама не ми се е случвало още...

Така че в магазина, трябва да се внимава, какво се взема, защото предлагането е огромно и за да няма после изненади на ''гьола'', затова, че не сме си подбрали правилния вид...
Ето тази от снимката е перфектно направена, мека, еластична и съвсем реалистична ...но не е за повдигане, а за елиминиране на досадни раци и дребосък, и в комбинация с няколко истински зърна, може и да прилъже някой шаро...

Точно тази е много добра,можеш също да я комбиниращ успешно с естествена царевица.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам няколко шарана и един амур на изкуствена царевица + още 2 -3 зърна на косъм.
Както казват колегите използвах я главно заради раците и като лек повдигач .
Царевицата е на марката Browning
Както казват колегите използвах я главно заради раците и като лек повдигач .
Царевицата е на марката Browning

-
- научил се да хвърля
Мерси за отговорите колеги. Ще си взема няква' да я пробвам
.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Токмо за първата ЕСП ,която си пуснал на линк мога да ти кажа от опит неколко думи.FaweQ написа:Мерси за отговорите колеги. Ще си взема няква' да я пробвам.
Хващал съм хубави червеноперки,на едно зърно от въпросната царевица...но риболова на шаран с същата е малко по деликатен въпрос.
Всичките я взимаме за повдигане,така нали?
Но всичките пробваме ли я как работи,преди да хвърлиме монтажите за шаран вътре?
Малките зърна нема да ги коментирам ,щото и така не ги ползвам за шаран.Взимам найхубавите значи.Ако сложиме две хубави зърна естествена царевица и помежду тех едно от изкуствената,немаме никакво повдигане.Поп ъп с впросната царевица ЕСП получаваме с две со две зърна искуствена/естествена царевица.Всяка друга импровизация може да даде само някаква неутрална плаваемост на стървта.
Пробвал съм много комбинации...но удари на шаран съм имал само на комбинация две со две зърна.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Аз съм с негативно мнение т.е не виждам смисъл от такава стръв. Кой би хапнал гумено кюфте или светеща пържола.......рибите не са от вчера. За мен това е продукт с комерсиална цел. Защо трябва да има повдигач на царевицата ако дъното е тинесто и се цели улова на шаран, да не би да се окопае царевицата...
Изхвърляйте си боклуците след риболова
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз си купих от същата царевиса само че жълти и зелени зърна. За момента само правя опити в аквариум зада знам как точно действат и как то писал Полизовки не са много плаваеми по скоро неутрализират теглото на куката зада може моментално да полита в устата на рибата. Ако искаш специално за повдигач търси някаква с по-висока плаваемост.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- новобранец
Аз пък миналата година хванах няколко шарковци с тази изкуствената на ESP,монтажа ми беше с едно зърно варена и едно от тази,като стръвта седи неутрална във водата,за повдигач наистина не е удачна според мен.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дръж я в дип - тогава работи 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги,продават такава царевица накисната в различни дипове и аромати....трепач е