Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Куки без контра.
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Куки без контра.
Здравейте колеги, се опитах да ловя шарани с куки без контра - Kamasan Eyed Babless ( http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=170 )
Имам 3 извадени шарана и 3 каракуди. Но имам и 3-4 празни добри кълванета. Искам да ви питам, удачни ли са все пак тези куки при риболов на фидер. И ако някой ги е ползвал да си каже впечатленията.
Имам 3 извадени шарана и 3 каракуди. Но имам и 3-4 празни добри кълванета. Искам да ви питам, удачни ли са все пак тези куки при риболов на фидер. И ако някой ги е ползвал да си каже впечатленията.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Куки без контра.
Куките без контра се забиват много по дълбоко от куките с контра но трябва да държиш рибата под постоянно напрежение.Куките без контра не разраняват толкова устата на рибите както тези с контра затова в Англия и не само там се ползват главно такива.Иначе според мен празните кълванета не са били заради това че куките ти са били без контра.Просто мал шанс според мен
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Иначе са с добра извивка , която я прави подходяща за дъно.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Напълно съгласен със Дракон .
- Красимир Атанасов
- учете се от него
добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Красимир Атанасов написа:добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Марто ти го е казал най-точно !DrAkoN написа:Куките без контра се забиват много по дълбоко от куките с контра но трябва да държиш рибата под постоянно напрежение.Куките без контра не разраняват толкова устата на рибите както тези с контра затова в Англия и не само там се ползват главно такива.Иначе според мен празните кълванета не са били заради това че куките ти са били без контра.Просто мал шанс според мен
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
нещо не мога да стопля на какво се смееш?butnik написа:Красимир Атанасов написа:добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За какво да ти обяснявам в такъв случай,щом не стопляш
Как се забива повече след като е забита веднъж и рибата се опъва.Според мен тия куки си ги виждал само на снимка.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Тези куки ги ползвах близо година до като си бях в Българияbutnik написа:За какво да ти обяснявам в такъв случай,щом не стопляшКак се забива повече след като е забита веднъж и рибата се опъва.Според мен тия куки си ги виждал само на снимка.
закупих си от Англия от където и идват но това ти от къде да го знаеш.
А относно това тъпия ти въпрос ще ти отговоря колкото и да не ми се иска под забиване в повече имам предвид,че сечението на лопатката на куката е такова,че колкото повече набираш рибата самата кука толкова повече се натиска на вътре и в никакъв случаи не може да се върне назаде и да се откачи дори и да отпуснеш месината повече от колкото трябва.
От както съм си ги купил имам сигурно над 200 от тези куки не съм хващал с други и риба истървана нямам поради откачане.Така,че ходи си с шавара за риба на селския си язовир и не се включай да спамиш темата на колегата
ако се смееш на моя пост дай да видим твоя и да му ръкопляскаме професоре
-
- научил се да хвърля
Колеги в неделята ползвах камасан б 911 без контра и наистина беше много добре, 9 извадени шарана и 1 откачена риба, но всички риби бях перфектно забити.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
И кво викате сега, куките без контра държат рибата по добре от тия с контра ,а???

Бързай бавно.
-
- научил се да хвърля
Не едва ли я държат по-добре, но при правилна работа я държат не по-зле. Но смятам че не са подходящи за всякаква риба, според мен са добре за шаран и амур, но до там.SUPER MARIO написа:И кво викате сега, куките без контра държат рибата по добре от тия с контра ,а???![]()
![]()
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За разлика от теб със моите съселяни се запознахме на селския язовир носещ името Гребен канал Пловдив през 90-те години на миналия век с куките без контра-barb lessКрасимир Атанасов написа: Тези куки ги ползвах близо година до като си бях в България
закупих си от Англия от където и идват но това ти от къде да го знаеш.
А относно това тъпия ти въпрос ще ти отговоря колкото и да не ми се иска под забиване в повече имам предвид,че сечението на лопатката на куката е такова,че колкото повече набираш рибата самата кука толкова повече се натиска на вътре и в никакъв случаи не може да се върне назаде и да се откачи дори и да отпуснеш месината повече от колкото трябва.
От както съм си ги купил имам сигурно над 200 от тези куки не съм хващал с други и риба истървана нямам поради откачане.Така,че ходи си с шавара за риба на селския си язовир и не се включай да спамиш темата на колегата
ако се смееш на моя пост дай да видим твоя и да му ръкопляскаме професоре

И какви са лопатките градски на цитираните куки:

Мога да снимам и личната си колекция от над 100/може и да са мноооого повече/ куки без контра,като имам и такива за уклеи,но под ръка ми бяха тия от магазина.
Да беше обяснил как слагаш белите червеи на тях,че моите нещо бягат след 1-та минута,а не да ми се правиш на градски тарикат.
Когато се лови с куки без контра ,контрола над рибата трябва да е пълен,при едно отхлабване на линията и рибата се откача.Използването на такива куки е за бърза работа при откачане и щадени на джуките,бърните,устните на рибите,оставяйки по-малко наранявания по тях.
И кога да се използват тези куки-на арендовани водоеми на алчни арендатори,които искат всяка риба да се заплаща

Темата може да има продължение каква стръв и по какъв начин да слагате на куките без контра,но ми омаля ръката да кълва по клавишите,все едно изсвирих на пиано три опери на Пучини да го и в м....а.
Адаш,на Марица си лови с контра да не загубиш някой трофей