Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Трима пред Божиите очи!
Трима пред Божиите очи!
Здравейте, колеги,
В събота и неделя моя милост, Тошко Захранката и Тегов, всичките от форума имахме куц риболов по река Искър, но пък уникални изживявания.
Още в ранни зори с "машината на времето" сиреч моето ауди "Иван Грозни" се върнахме тридесет и кусур години назад при ХІІІ конгрес на БКП. Вижте, че не е майтап:

Като се съмна наоколо се разкри ето това вълшебство:

Мястото е при жп моста в близост до лудницата в Карлуково. Бяхме се настървили за бели мрени и евентуално сом, но ударихме голяма греда. Единствено Тошко цял ден методично си цъкаше уклеите и хвана поне двеста, от които половината избягаха , защото се оказа, че има уклейска дупка на живарника.
Ето го уклееубиецът!

Хвана и една миниатюрна бяла мряна, която тутакси бе пусната във водата.
На стъмване трябваше да потърсим подслон и екскурзията ни във времето продължи.
Попаднахме на туристическа хижа "Провъртеник" на няколко километра от Карлуково, където ни чакаха любезни домакини.

Братът на управителя Васко и наш Тошко направиха софрата. Васко дори ни гости с домашна месена от него пита. Хапнахме, пийнахме и отидохме да спим.
А спалнята не е мръднала от Тошово време

Тошо веднага се изпъна в сластна поза, а сутринта едва го събудих

Понеже така и не открихме къде е тоалетната, Тошко свърши тая работа - малката, де по балкански маниер зад вратата.
Има и снимка, но прилагам автоцензура и не я пускам , ако той самият не я качи във форума
Отвън ни чакаше нова изненада. В съседство изникна като от приказките една каменна къща в стил семейство Флинтстоун, а в двора играеха сърнички и диви кози.

Васко ни съпроводи до дигата на минивеца, едно доста перспективно на вид място:

Но и там - ни сом, ни щука, ни дявол, а Тошко пак си захвана уклеите. Е аз извадих един костур на бял червей - най-голямата ни риба общо за два дни риболов:

След още два часа хванах и една черна мряна, която тутакси отиде във водата.

Тошо хвана и каракуди - 2 на брой и ми ги даде да ги ползвам за стръв:

Тегов се разходи надолу по реката и видя едри скобари да се мятат, но не искаха да пипнат. Към 12,30 отчаяни изсипахме уклеи , костури и каракуди във водата:

и се върнахме в Бедрок - уникален комплекс на местен бизнесмен.

Управителят на хижа "Провъртеник" Любо ни гости с опържения от Васко вчерашен уклей и пак с домашна пита и мекици. Много ни угаждаха тия люде, а за легло се плаща 8 лева. Хапнахме здраво и рекохме да се поразходим наоколо, защото е много красиво.
Първо отидохме до Националния пещерен дом, който е на върха на скалата, под която ловихме първия ден:
Тук си е направо цивилизация:

После отидохме до пещера "Проходна" , както са я кръстили спелеолозите, но аз си мисля, че е най-добре да се нарича "Божиите очи". Невероятно място, което само трябва да се види с очи, а не да се гледа на снимка. По-натам спирам с коментарите. Гледайте!

Върнахме се като пияни в крематориума , наречен София.
Аз нямам думи, братя, ама идете и вие. Дори да не е за риба!
Наслука!
В събота и неделя моя милост, Тошко Захранката и Тегов, всичките от форума имахме куц риболов по река Искър, но пък уникални изживявания.
Още в ранни зори с "машината на времето" сиреч моето ауди "Иван Грозни" се върнахме тридесет и кусур години назад при ХІІІ конгрес на БКП. Вижте, че не е майтап:

Като се съмна наоколо се разкри ето това вълшебство:

Мястото е при жп моста в близост до лудницата в Карлуково. Бяхме се настървили за бели мрени и евентуално сом, но ударихме голяма греда. Единствено Тошко цял ден методично си цъкаше уклеите и хвана поне двеста, от които половината избягаха , защото се оказа, че има уклейска дупка на живарника.
Ето го уклееубиецът!

Хвана и една миниатюрна бяла мряна, която тутакси бе пусната във водата.
На стъмване трябваше да потърсим подслон и екскурзията ни във времето продължи.
Попаднахме на туристическа хижа "Провъртеник" на няколко километра от Карлуково, където ни чакаха любезни домакини.

Братът на управителя Васко и наш Тошко направиха софрата. Васко дори ни гости с домашна месена от него пита. Хапнахме, пийнахме и отидохме да спим.
А спалнята не е мръднала от Тошово време

Тошо веднага се изпъна в сластна поза, а сутринта едва го събудих

Понеже така и не открихме къде е тоалетната, Тошко свърши тая работа - малката, де по балкански маниер зад вратата.
Има и снимка, но прилагам автоцензура и не я пускам , ако той самият не я качи във форума

Отвън ни чакаше нова изненада. В съседство изникна като от приказките една каменна къща в стил семейство Флинтстоун, а в двора играеха сърнички и диви кози.

Васко ни съпроводи до дигата на минивеца, едно доста перспективно на вид място:

Но и там - ни сом, ни щука, ни дявол, а Тошко пак си захвана уклеите. Е аз извадих един костур на бял червей - най-голямата ни риба общо за два дни риболов:

След още два часа хванах и една черна мряна, която тутакси отиде във водата.

Тошо хвана и каракуди - 2 на брой и ми ги даде да ги ползвам за стръв:

Тегов се разходи надолу по реката и видя едри скобари да се мятат, но не искаха да пипнат. Към 12,30 отчаяни изсипахме уклеи , костури и каракуди във водата:

и се върнахме в Бедрок - уникален комплекс на местен бизнесмен.

Управителят на хижа "Провъртеник" Любо ни гости с опържения от Васко вчерашен уклей и пак с домашна пита и мекици. Много ни угаждаха тия люде, а за легло се плаща 8 лева. Хапнахме здраво и рекохме да се поразходим наоколо, защото е много красиво.
Първо отидохме до Националния пещерен дом, който е на върха на скалата, под която ловихме първия ден:
Тук си е направо цивилизация:

После отидохме до пещера "Проходна" , както са я кръстили спелеолозите, но аз си мисля, че е най-добре да се нарича "Божиите очи". Невероятно място, което само трябва да се види с очи, а не да се гледа на снимка. По-натам спирам с коментарите. Гледайте!

Върнахме се като пияни в крематориума , наречен София.
Аз нямам думи, братя, ама идете и вие. Дори да не е за риба!
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- pala4a82
- научил се да хвърля
Re: Трима пред Божиите очи!

риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Eвала доценте..уникална природа имаме ама не се пази както трябва..Уникален репортаж.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Уникален излет,както и всички твои досегашни.Поздравления!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Страхотен репортаж 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- pacho109
- сериозен играч
Във възторг съм 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Сега виждам, че някои от снимките не са в нужната ориентация, а са полегнали. Аз съм в отпуск и ползвам лаптоп с безжичен интернет, който е много слаб. Опитах се да ги обърна по поснока на часовниковата стрелка в "Снимка.бг", но нищо не става, щото чакам по половин час на снимка и не ще да зацепи "редактиране". Може ли някой с по-мощен комп да обърне по часовата стрелка тези няколко легнали снимки?!
Благодаря предварително
Благодаря предварително

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уникален репортаж, страхотни снимки, всичко на ниво Браво страшни сте !!!!!

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- nxx
- новобранец
- Обратна връзка:
Евала машинииии

Браво Доценте!
И аз предната седмица бях по дирите на бялата мряна по същите места, очите ми се нагледаха на красоти, а голяма риба не случих.
И аз предната седмица бях по дирите на бялата мряна по същите места, очите ми се нагледаха на красоти, а голяма риба не случих.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Много рядко пиша тук,но след такъв пост не мога да се сдържа-определено,драги Доценте и компания,не сте "Столичани в повече".
Най-малко ти,а може би и останалите от групата,сте запазили усещането от красивото сред пустата природа.Най-честно вдигам чаша/всъщност две - мастика"Пещера" и айран "Алада"/за ваше здраве и отбелязвам за протокола,че идеологическите останки някак си не загрозяват-просто докарват любопиство за по-младите,на подобни обекти лично съм чувам въпроси от рода на :"Ам тва,за чий бяс са гу напраили?"Иначе,риболова именно за това е непредвидим,щото първо няма как да знаеш дали изобщо нещо ще кълве,второ-кога,какво и как ще кълве,като резюме,изкефил си се извън голямото смрадливо град ,а това е много важно.Бъди щастлив