да споделим наи добрите монтажи на леко за риболов на шара

Модератор: sapuna

racing
научил се да хвърля
научил се да хвърля

да споделим наи добрите монтажи на леко за риболов на шара

Мнение от racing »

Здравеите, отворих темата защото наи вероиатно има много хора като мен които са привързениcи на улаова на шаран и то на перо.Ште се радвам ако споделите мнениа които ще са полезни на всики нас CАРП маниаcи като например наЧин на утезниаване , плувки ,влакно и т.н.
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Най обичам риболова на перо.Ако рибата е доло ползвам основно 0.14 повод (за шаран) 0.10 0.12 вирбел,оливетка 1гр,антена 1гр,кука sehsei № 12 или № 14.Това е линия за деректен 8ца сластик 1мм.Изваадих шаран 2.400 на Брягово.Но според мен всичко зависи от сезона,водоема,,рибата в него и какъв риболов практикуваш.НАСЛУКА :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
racing
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от racing »

Здравеите ами аз практикувам маЧ риболов ако мойе да се нареЧе така вапреки Че ловиа с маЧ ползвам наи веЧе фиксиран монтаз.Предимно ловиа на повдигане ползвам 0.16 или 0.14 влакно със саответно 0.12 или 0.14 повод. Ползвам плувки с издалзен конус от 1.5 и 2.0 гр . Линиата е правиа по следниат наЧин много просто без дропер на 25cм от куката слагам вирбел над които отезниавам с ниаколко съЧми такаЧе да потъне перото.Аправиа си дълбоЧената докато тезеста легне на даното и предарпвам докато леко се показе антената когато рибата вземе повдига тоЧно тогава сеЧеш :) аз спеcиално имам успех по този наЧин но тук си прав много зависи от водоема и от сезона
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Повод около 30 санта от плетено влакно,или дакрон.На единия край на повода е речната кука №3-4,на другия има вирбел с карабинка за монтиране на основното влакно,между куката и вирбела има топчета,балансиращи плувката,която е 5 гр.,подвижна.

Прави се по следния начин:

Прекарваме основното влакно през дупчицата на плувката,като предварително сме фиксирали гумен стопер за желаната дълбочина.След което правим ухо на края на основното влакно,за което закачаме повода чрез карабинката на вирбела.След вирбела,както казах има балансиращи оловни топчета и няколко санта надолу на края на повода е куката,на която при връзването сме оставили ухо от повода,на което промушваме две-три царевички,посредата със топче стиропор.Прекарваме върха на куката до след контрата през вече зареденото ухо и готово.Хвърляме във водата,чакаме колкото е необходимо и в подходящия момент,когато плувката изчезне,лекичко придърпваме,за да засечем шарана.Изваждаме със 300 зора,4-5 кг.,в колата,по пътя до вкъщи,вкъщи на чешмата,чистим и приготвяме кой както знае.След това с чаша бяло сухо вино много вървяло,ама аз съм малък още и не съм го пробвал...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз правя монтажа много просто.На усновното влакно слагам стопер,после плувка,след това вързвам кука номер 4,и на 20см.откуката слагам оловните топчета.За шаран стериупорено топче и царевица.За платика помалка кука и бял.Тъка няма възлел,няма късане.НАСЛУКА :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Правилно,става и така,моя метод е нещо подобно,но куката е на единия край на 30 санта повод от плетено влакно,или дакрон,след нея са топчетата и след тях е вирбел за свързване с основното влакно,където предварително има стопер и е сложета подвижната плувка.Аз се старая като има възли за са възможно най-сигурни,защото никога незнаеш колко кила шаран ще удари.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
stoianss
новобранец
новобранец

Мнение от stoianss »

кука 6 номер,повод 0.20-30см.основно 0.25, вирбел,подвижна тежест,малка крагла плувка която да се забелязва избираш място сас шавар захранваш колкото се може по наватре с сладка царевичка като и ловиш на нея в близост до шавара и ловиш на дъното :D
Аватар
Carp_only
новобранец
новобранец

Мнение от Carp_only »

Значи,аз ползвам следното:Влакно 0.18 без поводи,кука №4,олово,нанизвам един стопер,вирбел за плувката и още един стопер за дълбочината.Като разтоянието от оловото до стопера трябва да е по-голямо от разстоянието от оловото до куката.
snegk

Мнение от snegk »

Фидер за плувка.Основно влакно,стопер,плувка,оловце,пружина от химикал,оловце,кука.Захранката за пружина де по рехава да може при падане да се образува петно.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

По принцип за шаран на плувка предпочитам да работя с тип "асансьорка", като кукичката ми е №8-10 и повода е дълъг около 20-30 см. , после вече слагам съчми , вирбел , плувка и стопер. Почти винаги търся шарана на "легнала плувка" на торен ЦЯЛ червей , а напоследък от както излезе консервираната сладка царевица , често захранвам с нея и стръвта ми е царевичка...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”