Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сигнализатор
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Сигнализатор
Колеги някой исползва ли сигнализатор при ловенето на бяла риба.На мене ми се върти в главата една идея.Значи хвърляме дънната,прекарваме през сигнализатора и слагаме в центара на стойката една кука от тел,и прекарваме кордата през куката,освобождаваме макарата и чакаме.Ако някой е пробвал нещо подобно нека да сподели.

-
- кандидат преподавател
Значи ако става въпрос за електонните шаранджийски сигнализатори неса много удачни за бяла риба защото влкното е доста натегнато а бялата риба изплюва стравта при най малката съпротива,има електронни дето са със оптичен датчик които могат да се използват с успех като бигела на макарата се остави отворен,те реагират при най малкото движение на влакното в зависимуст от настройката.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тук може би трябва да уточним какви точно са сигнализаторите на snegk, защото това не е без значение.
Но ако все пак мислите, че те оказват такова съпротивление че да "разтревожат" бялата...то просто не ги ползвайте. Само със сигнализатор и подходяща настройка на аванса също става.
П.П Сигнализатора не увеличава съпротивлението на влакното...това евентуално може да направи суингера!
Но ако все пак мислите, че те оказват такова съпротивление че да "разтревожат" бялата...то просто не ги ползвайте. Само със сигнализатор и подходяща настройка на аванса също става.
П.П Сигнализатора не увеличава съпротивлението на влакното...това евентуално може да направи суингера!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Saksi, това "СЛЕД сигнализатора" не е много ясно и защото зависи от къде ще го погледнеш, но предполагам имаш предвид разстоянието м/у сигнализатора и макарата
Мен лично това с отпуснаните влакна и клечки не ме кефи... като духне малко вятър и к'во става с тия кореми при наредени 3-4 пръчки на стойката

Мен лично това с отпуснаните влакна и клечки не ме кефи... като духне малко вятър и к'во става с тия кореми при наредени 3-4 пръчки на стойката

- dimitar_
- сериозен играч
До сега винаги съм използвал най - обикновенна щипка за пране , отпусната почти до земята , но както казват колегите по - горе при вятър става малко "кофти", обаче си мисля че и при сигнализатора няма да е по - добре , защото са си чувствителни и може би ще дават доста лъжливи сигнали . Пък при хубаво време си мисля че е въпрос на "вкус" кой с какво ще засича ...
Дето се вика - ... кой не чува , щтипка , кой не вижда , пищялка !!!
Дето се вика - ... кой не чува , щтипка , кой не вижда , пищялка !!!
Хъм,гледам и се чудя!
Що така усложнявате нещата?Хвърляш си дъното,опъваш линията,слагаш едно стиропорено кубче2/2см.(цепнато посредата)на влакното преди първия водач(като потегли рибата отива към водата,а през ноща може да му залепиш най-обикновена светеща ампула за плувка),отваряш бигела и промушваш част от влакното в ластиче,което предварително си сложил на пръчката.Хем изпънато и не се влияе от вятъра,хем няма съпротивление.

- Диканаров
- кандидат преподавател
сигнализатор?
И аз ползвам описаният от Йоцо метод, но при вятър, а при тихо време пусната ниско шпионка при затворен бигел.