Сигнализатор

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Сигнализатор

Мнение от snegk »

Колеги някой исползва ли сигнализатор при ловенето на бяла риба.На мене ми се върти в главата една идея.Значи хвърляме дънната,прекарваме през сигнализатора и слагаме в центара на стойката една кука от тел,и прекарваме кордата през куката,освобождаваме макарата и чакаме.Ако някой е пробвал нещо подобно нека да сподели. :?: :?:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Не ти трябва тая тел :wink: Просто използвай без да утежняваш суингерите, достататъчно хлабав, отворен почти до край аванс и си готов!
snegk

Мнение от snegk »

При дрпане на рибата суингера няма ли да опре в сигнализатора и да оплаше рибата.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Значи ако става въпрос за електонните шаранджийски сигнализатори неса много удачни за бяла риба защото влкното е доста натегнато а бялата риба изплюва стравта при най малката съпротива,има електронни дето са със оптичен датчик които могат да се използват с успех като бигела на макарата се остави отворен,те реагират при най малкото движение на влакното в зависимуст от настройката.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Тук може би трябва да уточним какви точно са сигнализаторите на snegk, защото това не е без значение.
Но ако все пак мислите, че те оказват такова съпротивление че да "разтревожат" бялата...то просто не ги ползвайте. Само със сигнализатор и подходяща настройка на аванса също става.
П.П Сигнализатора не увеличава съпротивлението на влакното...това евентуално може да направи суингера!
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Аз отпускам влакното ,след сигнализатора до земята и слагам отгоре една клечка.Така влакното седи сравнително опънато и клечката не създава никакво съпротивление.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Оставяте два метра влакно настрани от въдицата при затворен бигел и когато белката обере корема- засичай! :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Saksi, това "СЛЕД сигнализатора" не е много ясно и защото зависи от къде ще го погледнеш, но предполагам имаш предвид разстоянието м/у сигнализатора и макарата :wink:
Мен лично това с отпуснаните влакна и клечки не ме кефи... като духне малко вятър и к'во става с тия кореми при наредени 3-4 пръчки на стойката :roll:
snegk

Мнение от snegk »

Това с затворения бигел и отпуснатото влакно,го правих когато нямах сигнализатори.Нали за това са тези сигнализатори,да ловим цевелизовано.Ето още по луда идея.Взимате малка макара,като тези за испрани дрехи,монтирате в центара на стойката,махате бигела и готово :roll:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

До сега винаги съм използвал най - обикновенна щипка за пране , отпусната почти до земята , но както казват колегите по - горе при вятър става малко "кофти", обаче си мисля че и при сигнализатора няма да е по - добре , защото са си чувствителни и може би ще дават доста лъжливи сигнали . Пък при хубаво време си мисля че е въпрос на "вкус" кой с какво ще засича ...
Дето се вика - ... кой не чува , щтипка , кой не вижда , пищялка !!!
joco

Мнение от joco »

Хъм,гледам и се чудя! :oops: Що така усложнявате нещата?Хвърляш си дъното,опъваш линията,слагаш едно стиропорено кубче2/2см.(цепнато посредата)на влакното преди първия водач(като потегли рибата отива към водата,а през ноща може да му залепиш най-обикновена светеща ампула за плувка),отваряш бигела и промушваш част от влакното в ластиче,което предварително си сложил на пръчката.Хем изпънато и не се влияе от вятъра,хем няма съпротивление.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

сигнализатор?

Мнение от Диканаров »

И аз ползвам описаният от Йоцо метод, но при вятър, а при тихо време пусната ниско шпионка при затворен бигел. :wink:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Колеги, темата е можем ли и как да изплзваме сигнализатор при риболов на бяла и ако имаме практически опит да го споделим :!:
Можем(или поне който иска може) и не виждам нищо сложно в това!!!
А иначе всеки да си ползва за индикатор на кълването каквото му е лесно и удобно...хватки и чалъми много :wink:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

има и едни малки сигнализаторчета които се закачат на самата въдица които биха вършили чудна работа, те не оказват напрежение върху линията, но лично не сам ги ползвал никога, ако някой ги е ползвал може да каже нещо повече за тях ?!
snegk

Мнение от snegk »

Здравйте отново.За да не се създава напрежение,ще поясна.Значи вечер след 12ч.малко ми се приспива,а искам да хващам риби,та затова като задремя няма как да видя нитио стериопор,нито корда.Все пак благодаря за мненията. :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”