Търся полезни савети за шарана???

Модератор: sapuna

ribara_91
новобранец
новобранец

Търся полезни савети за шарана???

Мнение от ribara_91 »

Аз от скоро (2 години) мн се запалих по риболова на шаран... пробвам какви ли не методи за вадене на по големи екземляри но неще и неще наи големият ми шаран до сега е 4.230 кг и то бе6е с вадицата на колегата докато тои ползваше WC дали просто нямам касмет или не правя всичко както трябва... тарсил сам го на какво ли не като започнем: царевица, жито, грост торен червеи, малка рибка, кюспе, даже и на грах сам пробвал.... е то неще и неще .... може ли някои да ми даде полезни савети как да го намеря само да уточня че ловя на яз.Средец (Бургаска облас)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Имаш цял раздел да прочетеш приятелю,преди да пуснеш подобна тема!По добре си потърси литература,поне за шарана не можеш я изчете докато се пенсионираш! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ribara_91
новобранец
новобранец

Мнение от ribara_91 »

аз ако до сега през живота ми сам прочел и една книга пак на .... :)
Ако желаеш да постигнеш нещо а не става не се отказвай!!!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

ribara_91 написа:аз ако до сега през живота ми сам прочел и една книга пак на .... :)
там ти е грешката приятелю, там е....
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
ribara_91
новобранец
новобранец

Мнение от ribara_91 »

човек как да чета като рибата не ми излиза от акала :) по цял ден в даскало си варзвам кукичките за следобяд след даскало летя кам яз. Мандра (Бургас) ако не е тая риба немога да спа .....
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

http://www.carpbg.com Тук има всичко за риболова на шаран :wink:
ribara_91
новобранец
новобранец

Мнение от ribara_91 »

asenfisherman много ти благодаря колега колкото и да не ми се чете 6те се наложи смятам в сабота да поускубя малко шарана може да пробвам и за щука много благодаря :)
Ако желаеш да постигнеш нещо а не става не се отказвай!!!
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

ribara_91 написа: следобяд след даскало летя кам яз. Мандра (Бургас)
:wink:

То там май не остана много шаран,ти имаш ли слука?Щото аз от години нямам шарко на Мандра ,а ходя често :twisted:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

ribara_91 написа:човек как да чета като рибата не ми излиза от акала :) по цял ден в даскало си варзвам кукичките за следобяд след даскало летя кам яз. Мандра (Бургас) ако не е тая риба немога да спа .....
а аз като ходих на даскало едно време барах каките под полите и ,след даскало си огаварях срещи с тях ! :D :lol: :D :lol: :!:
ribara_91
новобранец
новобранец

Мнение от ribara_91 »

seefeel и аз много сам го мачил тоя шаран на яз. Мандра ама не6те само преди 2 сед изкарах едно малко 200 300 грама беше ама го пуснах няма смисал да ги зимам такива малки .... аз за шаран ходя на яз. Средец там има има и много щука.... на яз. Мандра само костур и някои друга таранчица зимам...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Пробвай един стар и изпитан метод...месиш хляб, малко олио и челвен пипер...слагаш и памук...да не падат топчетата от куките... :lol:

На времето така морихме шарана във Вая и Мандра...като излязоха новите "мурафети/ протеинови топчета,сладка царевица и...разни други миризми...шарана взеха, че го изловиха... :lol:

може да пробваш и кюспе...две плочки и тесто м/у тях, куките са набити в тестото...това е прочутата "комбайна"... хвърляш едно "комбайна" на волта и я застопоряваш и скриваш с камъш...на следващата сутрин...вадиш един голям шопар...ама не знам дали този метод не са го турили в расдел-"браконерски"...защото отдавна не съм видял така да ловят рибари...то на пружина си е същото... :lol:
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

ribara_91 написа:на яз. Мандра само костур и някои друга таранчица зимам...
и някоя бабушка
Щот друго маи не остана
:evil: :evil: :evil:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Търся полезни съвети за шарана.

Мнение от Диканаров »

Колега Рибаря-91, и аз както Батмилен ще Ви напиша една стара рецепта за качамак за шаран. Омесва се хляб с обикновена тахан халва, малко смачкано на много ситно бяло, саламурено, краве сирене и един домат. Сега доматите са скъпи и ако имате от стерилизираните или мляни домати в бутилка/ но без аспирин/, сипете от тях в сместта. Качамакът, като го омесите добре не трябва да е твърд. Трябва да е сравнително мек и пластичен. За да не падат топчетата от куката може да използваш както писа Батмилен памук, но ако ползвате пружина не Ви е нужен памук. Прочетете във Форума има много написано по темата. Има и в подфорумите:- сладководен риболов и в риболов на шаран и в захранка. На слука! :lol: Ако имате ситно кюспе или смески за кокошки носачки, можете вместо тахан халва да омесите качамака с тях. За пружина качамакът от тях трябва да е също пластичен и да не е твърд. :!:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Нещо и от мен колега Ribara-91 , не се тревожи за големият шаран , той рано или късно сам ще "излезе" да види кои го чака на брега , от теб се иска само да си там ...
А иначе аз за шаран работя на плочка кюспе , на около 25-30 м. от брега , той си харесва тази ивица , е , иска си и тишина...
И още нещо , ако намериш язовир с "папур"пробвай на коричка хляб в някоя "дупка", но не забравяй да се скатаеш нейде - шарана си е хитър...
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Рибар-91 разрешено лие на яз.Средец в момента.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”