Йофтени примамки и йофтени такъми

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Йофтени примамки и йофтени такъми

Мнение от Monev67 »

Отварям нова тема с цел тук да се изявят всички почитатели на идеята евтин воблер-пълно торбе -няма набутка.В тази тема ще се опитаме да дискутираме всякакви Китайски ,Пакистански или Родни изделия които въпреки неясният си произход са актуални т.е хващат рибки.Дискусията е за всякакви примамки -леки ,тежки ,меки ,твърди,на килограм,железни,пластмасови и т.н .Важното е да фащат........и да сме на далавера........
За такъмите същото.....не е важно какви са каква е акцията ,колко тежат -важна е далаверата.......
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Йофтени примамки и йофтени такъми

Мнение от bobo_33333 »

Една доста полезна тема.
Последно промяна от bobo_33333 на Пет Дек 21, 2012 8:47 am, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
goldi_tiger
новобранец
новобранец

Мнение от goldi_tiger »

относно лъжиците знам че са дашни.Въпреки че много се смях на един приятел тои ми показа като улови ЩУКА.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

За да е полезна подобна тема, нека такъмите да са снимани "на вода", а примамките - с уловена от тях риба (поне една). Иначе ще се стане поредната "торба лъжи" и "млад конструктор". :idea:
И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин, а какво всеки лично е ползвал и е хванал. Иначе пращам темата в коша!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

sestrata написа:... И не какво е казал и хванал "еди-кой-си" руснак, американос и муджехидин ...
АДМИРАЦИИ към sestrata !!!

Крайно време е да стане ясно на всички, че ако съберат световните шампиони (барабар с такъмите им) по всички риболовни дисциплини и ги пуснат да ловят в който и да е български водоем, ще се видят/вкарат в истинско приключение/филм на ужасите и ще се наложи всичките медали и купи да им бъдат отнети, поради невъзможност/некадърност да хванат каквато и да е риба.
Винаги ми е било адски смешно, като гледам copy and paste на примамки и такъми с които еди кой си, хванал еди какви си риби, било то в Канада, Италия, Франция, Германия или Русия - реките и езерата там бъкат от риба, докато у нас в съвсем близко бъдеще ще останат да плуват само бутилки, гуми и фекалии, ловко промъкващи се през нагло и най-безотговорно накацалите, безброй много ВЕЦ-ове!
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Айде аз да драсна първи пост по същество в темата :)

Това лято и по-скоро началото му най-вървежен се оказа един китайски воблер Sea Eagle тип бомбер. Бях го взел на посоки за 2 лева и нещо. :) Извадих доста костури, по-малко бели риби, като с него улових най-голямата си сулка през едногодишния си опит в спининга - към 2-те кила. Средногазещ, отчетливи движения и цвят, който явно дразни рибите, работещ единствено при по-бавна проводка, иначе почва да се върти. Очаквано обаче след по-сериозна употреба боята на корема му се обели. :) В един момент към края на лятото скъсах втората и последна бройка от него, но по някакъв невероятен късмет преди месец драпайки със силикон в гьола успях по случайност да закача някакъв сезал, на който освен две блесни се мъдреше и моя воблер с леко ръждясали куки. :)

Изображение

Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ще започна от последните ми сполучливи "чайници".

Изображение

Пазаруват се от и-бей на цена около 2 лв бройката. Копия са на йо-зури хардкор и ел-миноу. Пластмасата е доста крехка и нямат магнитна система за преместване на тежестта, но летят добре, държат течение и имат добра игра.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ето и няколко рибки уловени с тях:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

А тези красавци дали ги няма някъде у нас? Щото И-бей ми е тъмна Индия и засега не ми е варант, а ловяща примамка за 2 лв. си е мини чудо. :)
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.
Ето снимка http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=26859
А ето с такива щуки и безчет костур ме дарява цяло лято тази блесна http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=24427
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

ivalpetkov написа:Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.
А ето с такива щуки и безчет костур ме дарява цяло лято тази блесна http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=24427
С тая същата блесна само че сребриста миналата година направо попилях щуката -много добра.Лошото е,че при приводняване не тръгва веднага да се върти листото,но с едно по-рязко придърпване влиза в ритъм :)
На риба като на война.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Тоя "дефект" и други блесни го имат. Но не е проблем, мисля.
Иначе на тая марка Осако съм заклеймил малките кефалски воблери - гледаш ги уж перфектни, но не работят. Бях се излъгал да взема три, но нито един не беше читав, всичките се въртяха около оста си доста стабилно :lol:
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

geleznia написа:
ivalpetkov написа:Ето моята най-уловиста примамка.Пет броя в пакет струват 7 лева.В някои магазини за китайски стоки може да се намерят в различни разцветки.Голяма гама от такива блесни имат в Булит2000.
С тая същата блесна само че сребриста миналата година направо попилях щуката -много добра.Лошото е,че при приводняване не тръгва веднага да се върти листото,но с едно по-рязко придърпване влиза в ритъм :)
Да де!...точно сребриста е моята любима блесна. :D
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Тъй де не е ли тая с червените точки? А сега съм взел пак подобна само ,че със сребриста холограма всичко хубаво ама само това развъртане ме дразни понякога,ама я харесват зъбатите :rolleyes:
На риба като на война.
twopikes
новобранец
новобранец

Мнение от twopikes »

Много интересна тема ще я следя с интерес, защото има много потенциал в нея.С нетърпение очаквам включването на г-н Павел Иванов в нея.
find where lies small
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”