Ниагара 3

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Ниагара 3

Мнение от Cougar »

Още един ден прекаран на Ниагара на така наречения "водовъртеж".

Пристигнах когато вече рибата не кълвеше и доста време обикалях в напразно хвърляне. Носех 2 пръчки една за плувка и една за изкуствени примамки. Накрая скъсах куката на тази за плувката, махнах плувката и вързах един джиг. На тази макара имах корда 0.22. Стигнах до един камък (на снимката) и хвърлих пред него.

Изображение

В един момент усетих някакво побутване докато водех джига към мен и засяках. Усетих че съм закачил нещо голямо и видях една голяма риба да минава близо до мен която ми се стори американка. После започна едно теглене......почти ми се разви всичката корда и изведнъж рибата се откачи!! Докато прибирах джига обаче, той мина през същото място и цялата ситуация се повтори - побутване, засичане и тълго теглене. След минути на теглене и на чудене дали ще извадя голямата риба, някъде на 20 метра под мен по повърхността зашляпа нещо което за голямо мое учудване се оказа шаран!! Закачил се беше за средата на тялото. Предположих че е имало огромно ято шарани н атова нясто, но т епосле се отместиха нанякъде и друг не закачих. Шарана имаше някак си по-особена глава и малка уста както се вижда на снимката. На всичко отгоре беше много жизнен за тези Февруарски температури. Измерих го (72см)и го пуснах.

Изображение

Дулго време нищо н ехванах и чак надвечер на белия ми джиг удари една американка, която този път беше на другата макара с корда 0.28 и въпреки че добре се побори накрая попадна в кепчето, бече измерена и пусната. Оказа се женска от 60см с ухапвания от минога по тялото. В бързината забравих да я обърна да не и се виждат белезите на снимката.

Изображение

Изображение

Някои риби така и умират из езерото от смучещите змиевидни гадини.

Изображение
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

PENN написа:Шаранчета си ловиш а?За г..а ги дърпаш значиииии.Готини снимки.Мерси.
A, sakun, nali znaesh veche kak se lovi zimen sharan..blesna Mepps #3 s zhulta luzhichka, puskash s downrigger na 20m v ljavo ot kulata i pochvash da gi vadish :wink:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

[quote="PENN"Може да е същото и с шарана.[/quote]

Ne, ne e.
A novator v ribolova ne durzha da buda, tova go ostavjam za Zhoro i za kojto drug "poeme".

Sushto taka ne bih se izstreljal i s raketa v kosmosa.
Kakto kazvat za vseki vlak si ima putnici :lol:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

PENN написа:Източника на инфо изглежда надежден.
Kato ne si gi hvanal samija ti, iztochnika na infoto e krugla nula.
Mojata praktika ja ostavjam na strana.

Ti mozhesh da potursish v svetovnata literatura kude lovjat sharan na blesni i kato go namerish izpolzvaj nauchenoto da hvanesh edin dva tri i ti. Kato gi hvanesh (ili kato ne gi hvanesh 10-tina godini) veche tova shte ti dade pravo da puskash post sus zakljuchenie. :wink:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Chak puk da njama sharan v sjala California.....

Ne che si njamam rabota no shtom sum se hvanal da pisha znachi sum probval i sum dazhe hvanal. E razbira se ne sum se muchil da lovja specialno sharan, i sushto taka, pak razbira se ne sum go zakachal za ustata.

Lovja ot 3 godini na blesna tip Mepps #3 v mesta kudeto ima poveche sharani ot kamunite vuv vodata i razbira se rezultatite sa nalice nad 15 sharana vseki edin ot tjah zakachen ja za opashkata ja za grubnata perka ja za tjaloto, ili sled minuti na teglene pribiram blesnata s edna goljama sharanaska ljuspa na trojkata.

E ako bjah njakoj drug (mislesht se za chovek s "chuvstvo za humor") shtjah da natikam edna blesna v ustata na subotnija mi sharan i da kazha "Da be stava i to oshte kak!" :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Zhoro, na sharan kojto lapva blesna mu vikat "kefal".

Ti siguren li si che choveka ne e lovjal debeli kefali, a ne sharan?

Ako ribolov na sharan s blesna e vuzmozhen to chovechestvoto e shtjalo da znae tova ot 100-ci godini nasam, a njama da trjabva da go otktiva chovek s kamera na jazovir Pjasuchnik.

Taka che vupreki uvazhenieto si kum teb njama da priema informacijata za legitimna. Izkljuchenie vinagi mozhe da ima, no za "ribolov na sharan na blesna zimata", ...... :D :D :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Penn,

To na film mozhesh da gledash i za planetata na dinozavrite vse edno che sa zhivi pred tebe. Filmi i snimki ne sa dokazatelstvo. Dokazatelstvo bi bilo, ako njakoj ti kazhe "Tam se lovjat sega na blesna i ti otidesh i gi hvanesh"

Zhoro, az gledam samo da sum tochen.

Mozhesh da pusnesh temata si v "Stari Vidri" i da vidish koj kolko sharana e hvanal na blesna i za kude tochno.
:D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Желю Котето от Габрово написа: Mozhesh da pusnesh temata si v "Stari Vidri" i da vidish koj kolko sharana e hvanal na blesna i za kude tochno.
:D
Здравей псевдо приятелю :D
Позабравихме се ние с тебе :D Ама ти надуши че една Видро муцуна плува вече като потребител а не като гост ( по оправдателни за мене си причини ) и си длъжен да се пробваш :wink:
Е нема начин тоя път :D Като гледам форума има вече съвсем по - различен вид та да го развалям с некво си заядане на дребно :wink: Тъй простено ти е че си далече и ти е мъчно за БГ и се чудиш накъде да ти избие както ти е простено че не знаеш че в Росица има щука ако да е река от родният ти край :wink: Ми откъде ще знаеш че в язовира се е завъдила зъбатата твар и е тръгнала по реката :?: Та те тва са Видрите
http://www.starividri.org/album/
както виждаш са се арни хора :D
Загледай къде се правят състезанията и дали ловим по вече зарибени участъци и после си го развеваме на воля кой колко е фанал 8)
Е верно че отвреме навреме се поизцапваме кат чистиме боклука на другите :?
Верно че некой от нас немат ма почти никакви финанси и въпреки това дават по нещо за разните му дарителски акции и за зарибяване на опосканите ни водоеми 8)
То кат в приказката " Видричка да се наричам , първа радост е за мене " :D

btw : аз самият съм хващал шаран на лъкатушна блесна ( е верно в рибарника на Герман , е и то за гърба ама за сметка на тва 3.200кг . Знайш как се бореше :lol: :lol: :lol: )

апропо : много се радвам че още със регването ми беше удволетворена една молба към Сашо Фиксера а именно Lat->BG коет ще рече КРЕДОР а оттам на оригинала " Българче да се наричам , първа радост е за мене " :wink:

Та тъй :

С поздрав
най - сърдечен !
Твой приятел
вечен !

..... волни ми Смехурко

:lol: :lol: :lol:
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

а какво ще кажете за ловене на муха?
и с мухарката може да се хване шаран :wink: :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

spook написа:а какво ще кажете за ловене на муха?
и с мухарката може да се хване шаран :wink: :wink:
Ми може що да не може , във Франция и Испания има цели школи за целта ама това не е ли за подфорум Мухарски риболов ?
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Към Пенн и Кугар

Мнение от Cougar »

Жоро Гоцов написа:това ви писах че вярвам на очите си..
Zhoro, kato se sluchi takova neshto i na ochite si ne trjabva da vjarvash, zashtoto za fokusnicite znaesh kak i zaek ot rukav mogat da ti izvadjat.

Trjabvalo e da vzemesh hvanatija pred ochite ti sharan i da go pratish pravo v njakoja laboratorija za analiz da vidish tochno kakvi sa mu genite i t.n.

Njama nuzhda nito da objasnjavash nito da se izvinjavash. Shtom az za tolkova godini ribolov v mesta bukani ot sharan ne sum pochnal da gi lovja na blesna za ustata a ne za gurba i shtom i drugite spiningisti ne gi lovjat ottam natatuk kakvoto i da mi puskash si e za tvoja lichna upotreba.

Podpushil sum tazi vecher zashtoto fotoaparata mi pak e v sustojanie na mozuchna smurt i maj shte trjabva drugata sedmica da si kupja nov. A misleh utre pak da otprashvam kum Niagara.

Toja maj shte go pratja za remont, ne boli da imash i poveche aparati.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

"Те такова животно нема "- е казал шопа !
И аз съм шоп ма не толква дървен. :lol:
Cougar , сори за апаратчето много кофти , бързо си копувай ново че, ти май пращаш най-интересните снимки :oops:
А и, PENNчо направо ме разби с тия сепии .
Спрете с тоя спор , то се е видело че, никой няма да убеди другия . :wink:

PS. Cougar , вече има кредор във форума така че , няма проблеми да пишеш на кирилица, please :wink:
дай рибо рибо дай
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

ПЕНН написа:особенно,но за риболовни снимки става.150$ в Wall Март и си готов. :Д
Вчера вечерта апарата още имаше признаци на живот, но после заредих батериите и го поразтръсках, а на сутринта го намерих затоплен и батериите топли и не ще да тръгне.

Стигнах на Ниагара в 8 сутринта а там ново разочарование - така наречения водовъртев се оказа целия покрит с движещ се лед с големина на диня парчето. Беше като Columbia Icefields, но нали нямам апарат......
Стоях 2 часа и се върнах. 20 литра бензин отиде по дяволите. После занесах апарата да го пратят на сервиз в Торонто, но най-вероятно ще ми поискат за поправка повече от цената на nov. А как не обичам да хвърлям мои вещи :( :( :( Сякаш бих им платил само да е пак той....
Както и да е, харесал съм си следващия class - PowerShot A75 - 3.2МП - по-евтин е от това което платих за моя 2МП преди 2 години.

После пак ще има снимки :Д
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоро Гоцов написа:Само картата ми е е 128мб ама тук по голяма не съм видял да се продава.(поне за тоя модел)...иначе за други има и по 512мб.
Ми иди в Техномаркет , Метро , Германос , има и по 1GB
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Взех вече новия Canon, но нещо ме смущава в него и май си мисля да го върна и заменя преди даже да съм го пробвал. Качили са му копчето за Zoom на това за правенето на снимка, че и други едни миниатюрни копченца има дето хич не ми вдъхват доверие.

Гледат хората как да олекотят, намалят материалите и направят стоката по лесно чуплива :(

Тези Olympus - си (предполагам че става дума за Stylus 300) нещо май имат проблем с фокусировката, но не мога да кажа със сигурност.

В момента проучвам мненията на един друг борд и ми пускат едни "samples" дето не са много за гордеене.

Иначе Olympus съм имал (35мм) и съм бил мнго доволен от него. За възможностите си беше велик.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”