Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване яз. Цонево
Откриване яз. Цонево
Днес открихме риболова на яз. Цонево. Приличен улов - предимно костур и няколко заблудени кефала. Като цяло времето беше добро. Интересното беше, че не удари нищо на дънните (рибка) - всичко хванахме на плувки на бял и торен червей. Имам въпрос (дано модераторите не се сърдят, ако не е тук мястото, но...) - когато чистих костурите в два от тях имаше паразити м-у кожата и месото (..и в месото на единия от тях) - малки навити на спиралка червейчета. Може ли малко инфо за това и има ли от какво да се притеснявам. Благодаря предварително и наслука на бъдещите излети.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Откриване яз. Цонево
казва се телен червей. След топлинна обработка не е опасен.Ако осолиш рибата излиза доста бързо от месото и лесно се маха..argoss написа:.....) - малки навити на спиралка червейчета. Може ли малко инфо за това и има ли от какво да се притеснявам. Благодаря предварително и наслука на бъдещите излети.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Казват, че не е опасен за човека. За мен лично е гнусно. След последния излет на Цонево реших, че повече риба от този водоем няма да вземам. В бубушката има друг вид паразит. Живее в коремната кухина.argoss написа:Днес открихме риболова на яз. Цонево. Приличен улов - предимно костур и няколко заблудени кефала. Като цяло времето беше добро. Интересното беше, че не удари нищо на дънните (рибка) - всичко хванахме на плувки на бял и торен червей. Имам въпрос (дано модераторите не се сърдят, ако не е тук мястото, но...) - когато чистих костурите в два от тях имаше паразити м-у кожата и месото (..и в месото на единия от тях) - малки навити на спиралка червейчета. Може ли малко инфо за това и има ли от какво да се притеснявам. Благодаря предварително и наслука на бъдещите излети.
В почти всички водоеми го има вече,в костура,бялата риба и щуката.Ако искаш да ядеш-дереш.
Казват,че го хващали от раците,с които се хранят.Чел съм преди време в руски публикации,че не е вреден,след термична обработка.

Казват,че го хващали от раците,с които се хранят.Чел съм преди време в руски публикации,че не е вреден,след термична обработка.

В тоз гьол,риба няма!
Благодаря за информацията. Този паразит го имаше само в по-големите костури. Щателно огледах по-малките, но не открих. Надявам се да нямат, но за всеки случай - малки или големи риби....дрането мисля да е задължително. Иначе на Цонево в други риби не съм откривал - платики, каракуди, шаран....
Вчерашния улов сега е в фризера. След осоляване колко трябва да изчакам за допълнителна проверка ?!
Вчерашния улов сега е в фризера. След осоляване колко трябва да изчакам за допълнителна проверка ?!
Предимно е в хищниците.Макар,че и другите риби ядът раци,ако разбира се е от тях... 
По-добре вади червеите с игла.

По-добре вади червеите с игла.

В тоз гьол,риба няма!
Миналата есен и аз се сблъсках с такъв вид паразит.Костурите които бях уловил бяха пълни такива червейчета.По-едрите имаха към десетина в тях.Порових се и намерих това:
http://belkamfish.com/stati/bolezni/8.htm
В нашия край ги има в изобилие на язовир Съединение, на Поляница съм вадил с клатушка сноп водорасли и между клонките имаше от този вид червеи.Казват ,че са ларви на циклопа.По принцип са характерни за по-заблатени участъци,малки водоеми с по-замърсена вода.
Казват ,че не са опасни след термична обработка ,ама ...
Поздрави!
http://belkamfish.com/stati/bolezni/8.htm
В нашия край ги има в изобилие на язовир Съединение, на Поляница съм вадил с клатушка сноп водорасли и между клонките имаше от този вид червеи.Казват ,че са ларви на циклопа.По принцип са характерни за по-заблатени участъци,малки водоеми с по-замърсена вода.
Казват ,че не са опасни след термична обработка ,ама ...
Поздрави!
Относно паразитите колегите са ти отговорили.
Къде бяхте колега ако не е тайна?Плувките на мач ли бяха или с директни?Дълбочината също може да споменеш ако желаеш...
Благодаря предварително
Къде бяхте колега ако не е тайна?Плувките на мач ли бяха или с директни?Дълбочината също може да споменеш ако желаеш...
Благодаря предварително
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
След като си минал през фризера ,няма какво да ги чакашargoss написа:........

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Аз съм гледал по national geographic за този паразит говореха относно сушито и че не трябва да се приема с месото.Начините са, да се замрази или чрез термична обработка става за ядене.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
-
- новобранец
колега може ли да кажеш къде точно бяхте, че мисля другата седмица и аз да посетя язовира, мерси предварително
Бяхме на село Аспарухово - точно под селото тръгвате наляво по брега докато стигнете малко заливче - там има доста растителност и рибата беше там. Преди това бяхме на по-открито място - не бутна изобщо. Ловихме на около 2 и малко дълбочина, бял и торен червей. Ако се захрани прилично и от по-рано със сигурност ще излезе кефал, червеноперка, таранка. В селото се носеше легенда, че преди седмица някакъв колега убил сулката - за 3 часа на рибка хванал около 30бр по около 1кг. При нас не бутна нищо, вкл. и на други колеги около нас. Наслука и драснете някой ред, ако ходите към Цонево или р. Камчия.p.stoyanov написа:колега може ли да кажеш къде точно бяхте, че мисля другата седмица и аз да посетя язовира, мерси предварително
Нов излет на яз. Цонево - така съботно решихме да се разходим....голяма греда !!! Много вятър и никакъв интерес от страна на рибите
М-у другото имаше панаир на чудните скали - много народ, а водата една мътна и кална - не знам какво вадеха. Ако е имало някой, който да е бил част от този риболов - нека да пише !!!