Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ледена епоха 2 - Приключението продължава
Ледена епоха 2 - Приключението продължава
И к'ва стана тя? Пролет! Пролет (да не кажа лято) е навънка. Птички пеят, слънце грее, оня ден и кокичета мернах в една градинка, а да не говорим за жабите де скачаха около мен преди ден, га се опитвах да излъжа некой костур на един гьол.
А сърце рибарско не трае. Сега му е сезона за лед. Кога да ходим по водата - лятоска ли!
Та и затова се насочихме високо в планината. Студ и лед да търсим.
Натоварихме се една кола народ, аз, Тео, Наско, Иво, па и Драге събрахме пътем от Града на Винкело, за гид да го ползваме, а и едно пиленце ни бе казало, че арна ракия варил, та ако риби не намерим, да тешим душите в тежки чаши.
След малко обиколки по различни водоеми (до един без грам лед, и за чашите с ракия нема даже) най-накрая пред нас се показа и бленувания лед:

Бял, здрав ( е наложи се да понамокрим краката на влизане, ма това е бял кахър) и обрамчен от облечената в зимен камуфлаж гора. А едно небе се оцъклило отгоре... синьо, та синьо, като на потомствено арийче очите, а за контраст едни червени облаци плуват, на плажен коктейл го докарва.

Веднага го налазихме, жадни за подвизи чутовни:

Т'ва шише не го гледаите, то е за медицински цели, с цел лекуване на страх от капо
Въодушевени заклатихме кивоци и блесни:

Скоро слуката ни споходи в лицето на петниста красавица с патешка мутра:

Скоро и Наско се разписа с едър костур, нагълтал мормишката толкова навътре, че чак я строшииме при ваденето. Язък за уловистата примамка

Сред смях и закачки (и едно пързалящо се по леда между нас шише с искряща и сгряваща вътрешностите течност) риболовът вървеше повече от добре.
Време бе и аз да се разпиша:

Вече имахме три прекрасни риби, които ме караха щастливо да се усмихвам, всеки път щом погледнех тъмните им, отлично контастиращи с леда и блестящи от огряващото ги слънце тела:

Рибите бяха отделени на сигурно място в кофа с вода с цел сменяне на местожителството, шишето отдавна бе преполовено, а риболова вървеше с пълни сили:

Риба след риба на леда около всеки от нас почнаха да се тупат купчинки:

Така сред смях и закачки късият зимен ден изтичаше измежду пръстите ни. Не усетихме кога стана време за прибиране. Щипещия студ, започнал веднага след скриването на слънцето, обаче ни напомни че е време да прибираме. Мракът в зимната гора идва бързо.
Време бе за малко снимки с риби:

От бързане не остана време да снимаме дугите от групата с уловите им, че се бяхме пръснали из целия гьол. ( Ма така е, докато имаше ракия всички се въртяхме около шишето, а щом го докапчихме, се пръснахме като пилци по леда)
Един прекрасен ден сред замръзналата гора, мечтан риболов с верни приятели, гърди пълни с чъст и свеж планински въздух, глави пълни със спомени, които да ни връщат пак там... какво му трябва още на човек. Освен... да го повтори някой ден!
И накрая малко резили:

А сърце рибарско не трае. Сега му е сезона за лед. Кога да ходим по водата - лятоска ли!
Та и затова се насочихме високо в планината. Студ и лед да търсим.
Натоварихме се една кола народ, аз, Тео, Наско, Иво, па и Драге събрахме пътем от Града на Винкело, за гид да го ползваме, а и едно пиленце ни бе казало, че арна ракия варил, та ако риби не намерим, да тешим душите в тежки чаши.
След малко обиколки по различни водоеми (до един без грам лед, и за чашите с ракия нема даже) най-накрая пред нас се показа и бленувания лед:

Бял, здрав ( е наложи се да понамокрим краката на влизане, ма това е бял кахър) и обрамчен от облечената в зимен камуфлаж гора. А едно небе се оцъклило отгоре... синьо, та синьо, като на потомствено арийче очите, а за контраст едни червени облаци плуват, на плажен коктейл го докарва.

Веднага го налазихме, жадни за подвизи чутовни:

Т'ва шише не го гледаите, то е за медицински цели, с цел лекуване на страх от капо

Въодушевени заклатихме кивоци и блесни:

Скоро слуката ни споходи в лицето на петниста красавица с патешка мутра:

Скоро и Наско се разписа с едър костур, нагълтал мормишката толкова навътре, че чак я строшииме при ваденето. Язък за уловистата примамка

Сред смях и закачки (и едно пързалящо се по леда между нас шише с искряща и сгряваща вътрешностите течност) риболовът вървеше повече от добре.
Време бе и аз да се разпиша:

Вече имахме три прекрасни риби, които ме караха щастливо да се усмихвам, всеки път щом погледнех тъмните им, отлично контастиращи с леда и блестящи от огряващото ги слънце тела:

Рибите бяха отделени на сигурно място в кофа с вода с цел сменяне на местожителството, шишето отдавна бе преполовено, а риболова вървеше с пълни сили:

Риба след риба на леда около всеки от нас почнаха да се тупат купчинки:

Така сред смях и закачки късият зимен ден изтичаше измежду пръстите ни. Не усетихме кога стана време за прибиране. Щипещия студ, започнал веднага след скриването на слънцето, обаче ни напомни че е време да прибираме. Мракът в зимната гора идва бързо.
Време бе за малко снимки с риби:

От бързане не остана време да снимаме дугите от групата с уловите им, че се бяхме пръснали из целия гьол. ( Ма така е, докато имаше ракия всички се въртяхме около шишето, а щом го докапчихме, се пръснахме като пилци по леда)
Един прекрасен ден сред замръзналата гора, мечтан риболов с верни приятели, гърди пълни с чъст и свеж планински въздух, глави пълни със спомени, които да ни връщат пак там... какво му трябва още на човек. Освен... да го повтори някой ден!
И накрая малко резили:

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Ледена епоха 2 - Приключението продължава
Нямам какво да кажа!
Твоите репортажи си ги четя като отделни части на някакъв роман,който страшно ме кефи.Пожелавам ти същите,че и още по - големи успехи и за напред.
Поздрави!!!

Поздрави!!!

-
- разбира нещата
Ееее браво Кърца
Трябва да вземеш да пишеш приказки,няма такива разкази като твоите
Още веднъж Браво !!!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Браво Кърца и дружина 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- antivik
- кандидат преподавател
С други думи, нямам думи! Евала градски отново на ниво както при всеко твое писание/на времето ти подмятах идея за книга
помисли си
/. Човек ги чете на един дъх с огромно удоволствие.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
блаво Кърца....вземи издай една книга за подледен риболов....ще се разграби тиража вярвай ми

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
- Диканаров
- кандидат преподавател
Ко праите бре?
Направо станох за умиргане от кеф! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
яката работа.групата кърти!!
-
- ще става разбирач

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
-
- ще става разбирач
При вас ледена епоха ,при нас глобално затопляне
Евала майстор си на репортажите
Поздрави!

Евала майстор си на репортажите

Поздрави!
Хубави зъбли (щуки) сте си хванали браво