Блеч по никое време...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Блеч по никое време...

Мнение от batmilen »

Най после блеча/малкия карагьоз/ дойде...в Бургас , на калдърмите в канала Славянка взимат цаца и блеч...мешано и пенсиите на клатене също взимат по някоя риба.Миналата година първия карагьоз дойде в средата на април...а тази по-рано. :lol:

Да идва рибата и да тръгнем по морски риболов...стига с тия гьолове...и гьоладжийски "яръм тарикати" :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Блеч по никое време...

Мнение от Михалич »

batmilen написа:....
Да идва рибата и да тръгнем по морски риболов...стига с тия гьолове...и гьоладжийски "яръм тарикати" :lol:
:lol: :lol: :lol:
Айде да идва! :lol: Брей! - хубави новини - размърда се работата! :lol: Локал каза, че и черъв ще има тея дни!
От онези червените чепарета на Ванко -дали ще има, а Локал?
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Блеч по никое време...

Мнение от Камбата »

Кажете ми едно място във Варнеския залив,където мога да хвана карагьоз/блеч/.Да ви попитам,понеже чух,че ловили на бомбарда с малка бяла кратушка 3 санта,или въртяща блесна №00.Има ли шанс за удар,или не?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Карагьоз още преди 20-30 дена бяха изкарали на новия вълнолом,на чепаре и навътре,ама много рядко
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ще дойде и тука...сега му е времето...миналата година имаше риби по 40 см. и нагоре... :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Значи само на чепаре,ама кои номера куки и какво перо/ламе?Има ли на Варненския вълнолом и къде по-точно?От външната страна на вълнолома,или от вътрешната?На кея с яхтите,или на плочата на Морска гара,въобще ако има.

- Лий Улф - 1939 г.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

И аз му се каня на този карагьоз/харип и най-вероятно ще пусна лодката тази седмица. Наблюденията ми са че не излиза на по плитко от 7-8 метра , въпреки че пролетта удря на дълбочина 1-5 метра. От брега трябва да се търси дълбоко място. Такова е под Аспарухов мост и вълнолома. Забелязал съм и че се хваща най - вече на чепаре от пъстра/ барне/ перушина 8-ми - 10ти номер. Няколко косъмчета специално ламе и флуорокарбона са допълнителни екстри които могат понякога да са решаващи . И да направя една реклама на едни усмихнати магазинери - Стефан и Киро - /новия магазин срещу Полиграфията /. При тях има подобни чепарета и евала, свалили са цената им дръстично.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

8-ми /10-ти номер са малки за карагьоз,трябват някаде 3-ти или 4-ти.За блеча трябват по-малки куки.Според мен трябва да се експериментира-пробваш такива с тъмна (черна)перушина ,после сменяш да речем с такива с шарено ламе или някви с лъскави нишки.Ако има риба все на някое ще удари.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Най-добър резултат имах на чепаре куки №3 , вишнево червено и златно ламе...купени преди 2-3 години от магазин Рибар.Ама сега нещо се ослушват и нямат от тия чепарета...а работеха като бесни. :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Абе колега,я кажи според теб дали го има тоя карагьоз около Варна,или е рано още?За Бургаско си е отделно.

- Лий Улф - 1939 г.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Хайде да поспорим. Убеден съм че съм прав и не искам да заблуждаваме другите. Всички знаем че когато има много риба и тя реши да яде се лови и на празна кука без перушина. Защо да се слага по голяма кука, след като устата на карагьоза е малка и остра. Нямам нито една откачена риба на 10-ти номер кука, нито пък глътната. Нали правилото беше колкото по малка кука и по тънко влакно - по-голяма слука. Още повече сега става въпрос за блеч/харип. Забелязъл съм че карагьоза се закача обикновенно на върха на горната устна.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Що да спорим... видях такива чепарета, купих и хванах риба...изпозвах ги докато не ръждясаха куките...имам още ръждиви...още хващат но по-малко... :lol:

ДЕЛИ кво си се вторачил в тоя флуорокарбон...като има риба яде на всякакво чепаре...ей на циганките ги хванах на "обикновенно" чепаре...ама направено от КИРО... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Batmilene, не си ме разбрал. Нямах предвид флуорокарбона. За него много се написа и хората са си направили изводите вече. Стреснах се от големите куки които препоръчвате и затова бих поспорил . Не се впрягай ами кажи защо да са толкова големи. допускам и аз да греша
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Извинявай...Грешката е моя...заблях се и съм турил 3 вместо 6-8 № :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”