Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Бебреш - първи пролетни излети 2013 г.
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
Re: Бебреш - първи пролетни излети 2013 г.
Днес кой ни би по главата, но аз, бай Ристо и бай Стефан къде 6,10 ч. отпрашихме към яз. Бебреш. Колкото и да се мотахме по бензиностанциите за това - онова преди осем часа бяхме там. Язовира не съм го виждал толкова спаднал от 20 години. Газихме реката, за да минем на по стръмния бряг при устието, където дълбочината се оказа, че е около 1,30м. 5 кг. захранка и 300 гр. бели червеи. Там ловихме цял ден при мръчкаво време, като от време на време имаше и слънце, но и доста силен "гаден" вятър през целия риболов, който не ти позволява да ловиш с плувка под 2 -3 гр. Оказа се, че от другата страна е с половин метър по дълбоко и следобед някои ботевградски специалисти пристигнаха, хвърлиха по две три шепи бели червеи и си хванаха по 20 - на кленчета /друг е въпроса дали не бяха маломерни и дали не трябваше да си ги пуснат обратно във водоема/. Все пак резултата ни е 4 кг. риба- около 60 риби /изненадващо за мене костурите бяха тип "Голям Беглик" - става въпрос за женските, от мъжките вече тече .......и естествено са по дребни". Прибрахме ги, щото с изключение на два клена в рамките на позволените размери, всичко друго беше костур. Аз риба не си взех, но "пенсиите" тази вечер ще намажат тигана. Майтап "Уили", гарантирам, че моите "пенсионери" не са "месари", но и пък им се хапва прясна рибка.
-
- сериозен играч
Фото,нямаше ли? 

-
- научил се да хвърля
фото нямаше. Настройката ни беше, че ще ловим уклей в мътилката на вливъка, а такъв риболов за снимане ли е? Оказа се, обаче, че реката изобщо не замъти, въпреки сравнително топлото време и силния вятър, а снега по околните хълмове си остана неразтопен. Уклей не хванахме, въпреки, че след 16 ч. взе да прави тук - там кръгчета. Бай Ристо ги мъчи на булдо, но без резултат.