Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Трябва ли ми риболовен билет ...
Модератор: sapuna
Трябва ли ми риболовен билет ...
Четох четох четох колеги , обаче не можах да стигна до извода дали ми трябва билет за да ходя за попчета в събота около Варна или не ми трябва?Някои можели да ме "светне" каква е ситуацията?
P.S:изобщо някой от вас проверявали ли са го някога при риболов от вълноломите или нa пристанището или нa морска гара?
P.S:изобщо някой от вас проверявали ли са го някога при риболов от вълноломите или нa пристанището или нa морска гара?

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
RAMIREZ, за Черно море не ти трябва билет, но за Дунав трябва.
Колега nasco2, подозирам, че и ти нямаш билет или не си чел "упътванията" на обратната му страна. Там има извадка от ЗРА, която е пределно ясна и точна.
Вземете си билети, колеги. Всичките ни несгоди и неуредици в държавата се дължат на неспазване на законите. Направете всичко по силите си вие да ги спазвате и дръжте отговорни тези, които не си изпълняват задълженията. Това е моето мнение и съвет по въпроса. Смятам, че това е единственият начин нещата в нашата държавица да се променят към по-добро. А тези, които са големи тарикати, "ловят риба в мътна вода" и се чувстват недосегаеми... и техният ред ще дойде

Колега nasco2, подозирам, че и ти нямаш билет или не си чел "упътванията" на обратната му страна. Там има извадка от ЗРА, която е пределно ясна и точна.

Вземете си билети, колеги. Всичките ни несгоди и неуредици в държавата се дължат на неспазване на законите. Направете всичко по силите си вие да ги спазвате и дръжте отговорни тези, които не си изпълняват задълженията. Това е моето мнение и съвет по въпроса. Смятам, че това е единственият начин нещата в нашата държавица да се променят към по-добро. А тези, които са големи тарикати, "ловят риба в мътна вода" и се чувстват недосегаеми... и техният ред ще дойде

- coolgogo
- новобранец
- Обратна връзка:
аз мисля че и на черно море проверяват но мойе и да греша но наа дунава йелиазно минават с лодки и джипове да проверяват купуваите си билети бе ора
Младия рибар е най-добрия рибар. Give the way for new generation!!! http://s3.bg.bitefight.org/c.php?uid=26518
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Трябва ли ми риболовен билет ...
RAMIREZ написа:Четох четох четох колеги , обаче не можах да стигна до извода дали ми трябва билет за да ходя за попчета в събота около Варна или не ми трябва?Някои можели да ме "светне" каква е ситуацията?
Чл. 22а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) (1) Билетите за любителски риболов се отпечатват от ИАРА и се разпространяват чрез териториалните й звена, държавните лесничейства, организациите по чл. 11 и други лица при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието и горите.
(2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
(3) Билет за любителски риболов се издава за срок една седмица, един месец, шест месеца и една година по образец, определен с наредбата по ал. 1.
(4) Лицата, които разпространяват билети за любителски риболов, превеждат на ИАРА 95 на сто от стойността на билета при условия и по ред, определени в наредбата по ал. 1.
Чл. 23. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Физическите лица могат да извършват любителски риболов без билет във водите на Черно море при спазване изискванията на глава четвърта.
Благодаря на всички и особено за посления пост:)кратко и ясно:)
и аз съм на мнение че трябва да си взимаме билети - моя също е от 1 юни!Това може да ни е последната надежда тия прошляци които ни дебнат (нас редовните:) по язовирите и гьоловете да започнат да си вършат по съвестно работата и да гонят бракониерите и циганите, понеже като си спомня колко риба имаше едно време и в настоящия момент , просто нямам коментар...
и аз съм на мнение че трябва да си взимаме билети - моя също е от 1 юни!Това може да ни е последната надежда тия прошляци които ни дебнат (нас редовните:) по язовирите и гьоловете да започнат да си вършат по съвестно работата и да гонят бракониерите и циганите, понеже като си спомня колко риба имаше едно време и в настоящия момент , просто нямам коментар...

от 21 май до 1 юни ще съм във Варна и ще практикувам по буните:)
след това вече да идват да ме проверяват:)но благодаря за предупреждението понеже какъвто съм разсеян току вий ме засърбяли 500лв. по джоба!
А четох из темите че имало проверки и на платените водоеми?!
малко странно ми се струва - плащам си за пръчката 2,3,5,10лв. и идват да ме проверяват!Нали не зарибяват те и не се грижат за водоема , какъв им е проблема!
след това вече да идват да ме проверяват:)но благодаря за предупреждението понеже какъвто съм разсеян току вий ме засърбяли 500лв. по джоба!
А четох из темите че имало проверки и на платените водоеми?!
малко странно ми се струва - плащам си за пръчката 2,3,5,10лв. и идват да ме проверяват!Нали не зарибяват те и не се грижат за водоема , какъв им е проблема!