Питане към баш сомаджийте

Модератор: sapuna

Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Питане към баш сомаджийте

Мнение от Rak1 »

Кое според вас привлича сома при кльонкането- звука или вибрациите във водата. В момента права едно устройство на което ще запиша звука от кльонка. Мислите ли че ще има ефект.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:shock: :roll: :shock: Може пък и да има ефект. :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ако придава и вибрациите ще има ефект
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

Мога и вибрация да му сложа ама не мога да я докарам като на кльонка. Иначе звука го имам и е доста изчистен. Целта на занятието е да си вкараш въдичката на харесаното място, пускаш до нея устройството и после вместо да държиш в ръцете кльонка и въдицата- хващаш биричка и кебапче :lol: :wink:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ти май го обръщаш повече на банкет отколкото на риболов, а и с записа е по лесно за кльонк ще ти трябва доста години да се научиш
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Rak 1,направо ще забогатееш от това ако го направиш и има ефект.Няма да има по-мързелив и купонджийски метод :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Rak1 написа:Мога и вибрация да му сложа ама не мога да я докарам като на кльонка. Иначе звука го имам и е доста изчистен. Целта на занятието е да си вкараш въдичката на харесаното място, пускаш до нея устройството и после вместо да държиш в ръцете кльонка и въдицата- хващаш биричка и кебапче :lol: :wink:

:smt038 :smt038 Браво :smt038 :smt038 Сега остава да се направи :wink:

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш :!:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

А как ще пускаш звука - над водата или във водата :?:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Като го няма удара на самия кльонк в водата,според мен няма да има и вибрации-а без вибрациите ще си като дисководещ без публика...
Я елате рибенца при батко...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе знае ли човек какво ще се случи :!: Докато не се пробва ...нищо не можем да кажем :( Само този звук да не вземе да му доиде каточели Азис пее в циганската махала.Да не вземат да заудрят тия ми ти сомове,че човека да не може да смогне на поръчки :wink: :lol: :wink: :lol: :shock: :shock: :shock:

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Това може да стане само,ако можеш да записваш вибрация,а не звук.По любителски начин е невъзможно.По принцип винаги е било 1-вата мисъл на човек,който не може или сега започва да кльонка.Може би съм го чувал,като предложение 5-6 пъти.Опитите продължават.Само гледай да не запишеш някой звук за дребни сомчета.Тогава може да зарибяваме други язовири.Ако легнеш в един басейн и някой ти чука на главата ще разбереш за какво става въпрос.В началото си мислих,че от тази вибрация другите риби се плашат,но сега знам,че и те идват да видят какво става.Особенно,ако няма сом.И си плуват до стръвта.Иначе нямаше да има бели,щуки,костури и толстолопи закачени на кльонк.Говоря за това което ми се е случило или съм видял-не предполагам.
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

наблюдател Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:35 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

А как ще пускаш звука - над водата или във водата

Във водата!!!
А звука как да го пусна- постоянно или на интервали( 5-6 удара- интервал 3-4 секунди)
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

[quote="Teleto"]Това може да стане само,ако можеш да записваш вибрация,а не звук.По любителски начин е невъзможно.По принцип винаги е било 1-вата мисъл на човек,който не може или сега започва да кльонка.Може би съм го чувал,като предложение 5-6 пъти.Опитите продължават.Само гледай да не запишеш някой звук за дребни сомчета.Тогава може да зарибяваме други язовири.Ако легнеш в един басейн и някой ти чука на главата ще разбереш за какво става въпрос.В началото си мислих,че от тази вибрация другите риби се плашат,но сега знам,че и те идват да видят какво става.Особенно,ако няма сом.И си плуват до стръвта.Иначе нямаше да има бели,щуки,костури и толстолопи закачени на кльонк.Говоря за това което ми се е случило или съм видял-не предполагам.[/q
uote]

Предложения много а някой направил ли го е??
А иначе да- начинаещ съм в риболова на сом, но никога не е късно човек да се учи ( особено ако има и желание)
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Toгава започни да кльонкаш.По лесно ще ти е при записа. :lol: :idea:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

По принцип звука си е вибрация, така че да не ги делим. :wink: Но ти трябва мощен сонар(излъчвател) и мощна(тежка) апаратура. Като тези които ползват на корабите. Още повече, че няма да излъчваш насочен лъч, а ще искаш да обхванеш голяма част от дъното под лодката...

Извод: научи кльонкането. Ще ти е по-лесно, а сигурно и по-интересно.

Колкото до идеята, тя сигурно е голямо предизвикателство за един електронкаджия, но като усетиш "вибрациите" може по-лесно да си я реализираш.
Успех! :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”