Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Питане към баш сомаджийте
Модератор: sapuna
- Rak1
- научил се да хвърля
Питане към баш сомаджийте
Кое според вас привлича сома при кльонкането- звука или вибрациите във водата. В момента права едно устройство на което ще запиша звука от кльонка. Мислите ли че ще има ефект.
Rak1 написа:Мога и вибрация да му сложа ама не мога да я докарам като на кльонка. Иначе звука го имам и е доста изчистен. Целта на занятието е да си вкараш въдичката на харесаното място, пускаш до нея устройството и после вместо да държиш в ръцете кльонка и въдицата- хващаш биричка и кебапче![]()

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- разбира нещата
- krokibg
- учете се от него
Абе знае ли човек какво ще се случи
Докато не се пробва ...нищо не можем да кажем
Само този звук да не вземе да му доиде каточели Азис пее в циганската махала.Да не вземат да заудрят тия ми ти сомове,че човека да не може да смогне на поръчки

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Това може да стане само,ако можеш да записваш вибрация,а не звук.По любителски начин е невъзможно.По принцип винаги е било 1-вата мисъл на човек,който не може или сега започва да кльонка.Може би съм го чувал,като предложение 5-6 пъти.Опитите продължават.Само гледай да не запишеш някой звук за дребни сомчета.Тогава може да зарибяваме други язовири.Ако легнеш в един басейн и някой ти чука на главата ще разбереш за какво става въпрос.В началото си мислих,че от тази вибрация другите риби се плашат,но сега знам,че и те идват да видят какво става.Особенно,ако няма сом.И си плуват до стръвта.Иначе нямаше да има бели,щуки,костури и толстолопи закачени на кльонк.Говоря за това което ми се е случило или съм видял-не предполагам.
- Rak1
- научил се да хвърля
[quote="Teleto"]Това може да стане само,ако можеш да записваш вибрация,а не звук.По любителски начин е невъзможно.По принцип винаги е било 1-вата мисъл на човек,който не може или сега започва да кльонка.Може би съм го чувал,като предложение 5-6 пъти.Опитите продължават.Само гледай да не запишеш някой звук за дребни сомчета.Тогава може да зарибяваме други язовири.Ако легнеш в един басейн и някой ти чука на главата ще разбереш за какво става въпрос.В началото си мислих,че от тази вибрация другите риби се плашат,но сега знам,че и те идват да видят какво става.Особенно,ако няма сом.И си плуват до стръвта.Иначе нямаше да има бели,щуки,костури и толстолопи закачени на кльонк.Говоря за това което ми се е случило или съм видял-не предполагам.[/q
uote]
Предложения много а някой направил ли го е??
А иначе да- начинаещ съм в риболова на сом, но никога не е късно човек да се учи ( особено ако има и желание)
uote]
Предложения много а някой направил ли го е??
А иначе да- начинаещ съм в риболова на сом, но никога не е късно човек да се учи ( особено ако има и желание)
-
- разбира нещата
По принцип звука си е вибрация, така че да не ги делим.
Но ти трябва мощен сонар(излъчвател) и мощна(тежка) апаратура. Като тези които ползват на корабите. Още повече, че няма да излъчваш насочен лъч, а ще искаш да обхванеш голяма част от дъното под лодката...
Извод: научи кльонкането. Ще ти е по-лесно, а сигурно и по-интересно.
Колкото до идеята, тя сигурно е голямо предизвикателство за един електронкаджия, но като усетиш "вибрациите" може по-лесно да си я реализираш.
Успех!

Извод: научи кльонкането. Ще ти е по-лесно, а сигурно и по-интересно.
Колкото до идеята, тя сигурно е голямо предизвикателство за един електронкаджия, но като усетиш "вибрациите" може по-лесно да си я реализираш.
Успех!