Мнение за въдица и макара

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение за въдица и макара

Мнение от cheatereye »

Здравейте колеги !
Искам да чуя вашето мнение, за въдицата и макарата към нея, която ми подариха днес.
Става дума за :
Въдица:
SIWEIDA "COMPETITION"
TELE MATCH carbon IM7
Section. 4
C.W. 20-100g
Дължина: 390mm
8 водача, от които 4 са подвижни
Изображение
Изображение
Макара:
Shimano Alivio 1000RB
2 Bearings
DIA. mm/m 0.18/170 ; 0.20/140 ; 0,25/90 ...
Изображение

Чудя се, каква корда ще и подхожда, имам една чисто нова на Focus Energy 0.18,5 дали ще върви добре. Малко ме притеснява, че макарата е малкият модел, но все пак е подарък, няма място за сърдене !
Последно промяна от cheatereye на Пон Юли 22, 2013 1:47 pm, променено общо 1 път.
B lo w мy мind & F o ll o w мe
berk
новобранец
новобранец

Re: Мнение за въдица и макара

Мнение от berk »

Какво ще ловиш с тях ?
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

Идеята за това чудо е бомбарда от 20 до 30 гр. (30гр май много ще и дойде) и може би някой друг монтаж за платерина, ако издържи мача, за това искам и вашите мнения. :partyman:
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

Честито със здраве да я ползваш и много рибоци да ти улови!!!
За подарък е добре.Можело малко по дълга да бъде, но с тези параметри става перфектно за Блесна и дори и за чепаруване от брега.
Поздрави!!!
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

kefeto написа:Честито със здраве да я ползваш и много рибоци да ти улови!!!
За подарък е добре.Можело малко по дълга да бъде, но с тези параметри става перфектно за Блесна и дори и за чепаруване от брега.
Поздрави!!!
Благодаря ти много колега!
Да ти се връща :drinkers:
Мисля да е пробвам към 3 часа, но ми е терсене с тези подвижни водачи (аматьор съм в това отношение до сега съм ловил само с фиксирани на телескопична), как се процедира с тях, да ги законтря добре с една линия с останалите или да мисля, да ги фиксирам за постоянно ?!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

става перфектно за Блесна
:lol:

Да не ти посича на акъла за блесна,освен ,ако не си като робокоп :lol:

Здрав си е ,а и акцията е голяма ,няма да има проблем със бомбарди до 30 гр,че и за по тежки чепарета,но тази голяма акция дето е дадена,май ще е тежичук.
Макарето обаче е малко ,смисъл 2500 модел със преден аванс ще е по добре,по добре ще се балансира със сопата,а и с по широките шпули ,по лесно и по надалеч се замята :wink:

А ако ги фиксираш за постоянно тия водачи,няма да можеш да си събираш въдицата
Аз там съм пораснал...
spectrum
новобранец
новобранец

Мнение от spectrum »

С тази акция пръчката е идеална за бомбарда и за чепаре, общо взето доста универсална ми изглежда честно казано... може и много по тежки бомбарди от 30 грама да слагаш друг е въпроса имали смисъл от тях... честито и със здраве да си я ползваш... :drinkers:
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

bobo_33333 написа:
става перфектно за Блесна
:lol:

Да не ти посича на акъла за блесна,освен ,ако не си като робокоп :lol:

Здрав си е ,а и акцията е голяма ,няма да има проблем със бомбарди до 30 гр,че и за по тежки чепарета,но тази голяма акция дето е дадена,май ще е тежичук.
Макарето обаче е малко ,смисъл 2500 модел със преден аванс ще е по добре,по добре ще се балансира със сопата,а и с по широките шпули ,по лесно и по надалеч се замята :wink:

А ако ги фиксираш за постоянно тия водачи,няма да можеш да си събираш въдицата
Благодаря ти за мнението колега !
И аз си мислех до септември да си всема модел 2500. Понеже тази ми изглежда малко, малка като шпула, и ще е малко трудно с дистанцията, но ще се коригира! Надявам се пръчката да е здрава и качествена, да не изпука след 1 - 2 месеца :( Водачите няма да ги фиксирам, защото найстина става много дълга и става кофти работа с 2 метра прът в ръката и да не мога да го прибера повече... Сега отивам да го тествам, как ще се държи !
Поздрави от Царево !
:drinkers:
ivan250175
новобранец
новобранец

Мнение от ivan250175 »

Колега много съм се навил за този телемач кажи ми как е щом е 200 гр би трябвало да е много бърз и да ми кажеш добре ли е балансиран ? Колко му е Ф- то на най-дебелата секция ?
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

Днес минах през магазина на [SIWIEDA] мача го има в три размера 3.90-200гр. 4.20-280гр. 4.50-290гр..Изработката се гледа добра аз лично се спрях на последния който ще го използвам евентуално по Гръчко. Макародържача ми се струва много назад та не знам дали няма да изморява много ръката.Иначе акцията предполага изхвърлянето на 30-40гр. бомбарди и чепарета на доволно ростояние.
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Не ми харесва тоя тип макародържач, иначе и аз бях подпалил да купувам такава пръчка. Но като походих из магазините из Варна в ръката ми залепна една пръчка Alcedo Modularis X-Magic, 4 метра, акция 20-60 г., за 75лв. в магазина на Манчо във Варна - http://www.fisherbagstore.co.uk/9974/ma ... -tele.html. Сложих му една Tica GAA 2500 за 58лв. с две алуминиеви шпули(еднакви). Доволен съм.
kirilzvetanov
новобранец
новобранец

Мнение от kirilzvetanov »

здравейте и аз да попитам от известно време живея в Дания и един приятел ме запали пак по риболова купих си разни такъми за морски риболов от брега -пръчка mitchell catch surf 423 4.2 m и макара mitchell 666 FGкордаша е 045 160 метра акцията е 100-250 грама тука излиза сьомга и други доста големи морски риби ама аз още не съм хванал такива а има и сладководни езера там лових на болдо и кафяви мухи и излиза костур и червеноперка чакам мнение за тия такъми а имам и мултипликатор ОКУМА ама за него друг път ще питам ПС аз съм за сефте във форума
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”