Въпрос за комплект за бомбарда за кефал и заргана

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Въпрос за комплект за бомбарда за кефал и заргана

Мнение от В.Стефанов »

Колеги имам нужда от съвет при избора на пръчка за морски риболов тъй като съм начинаещ и не ги знам тия марки и варианти на окомплектоване за бомбарда от вълнолом/мост или бряг за кефал и зарган.Колебая се между тия 2те .
колебая се за 2 пръчки http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ll-Thunder
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=321
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=321
а за макара имам си такава http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... obi-Zauber
BEAR12
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въпрос за комплект за бомбарда за кефал и заргана

Мнение от BEAR12 »

Колега,вземи си Маршал тъндъра.С голяма акция е и е доста хубав прът на перфектна цена.Не си взимай с малка акция.Гледай да е повече от 4м.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

BEAR12 написа:Колега,вземи си Маршал тъндъра.С голяма акция е и е доста хубав прът на перфектна цена.Не си взимай с малка акция.Гледай да е повече от 4м.
Уникална е,все на едно и също място се чупи 4-то коляно от върха надолу,а като я разглобиш виждаш че коляно в коляно се застъпват само с 2см. 2 имам в мазата :oops:

Колегата 1 час преди да пусне тази тема дава съвети а после се допитва за съвет :rolleyes: малко страно
В.Стефанов написа:Колега аз лично като гледам болонеза гледам да има повече водачи по малко секции и да е до 4 метра с тегло под 250 грама но предвид цената оправдава всичко.До колко пари си търсиш пръчка за какъв вид риболов ( бомбарда -кефал,заргана) ? Въдицата колега като се купува не се гледа само и по външен вид и характеристики защото много често в предвид материалите не отговарят на показателите. Трудно е да се помогне така при избора на пръчка

Колега Стефанов,имаш си перфектна макара,напъни се и си купи и перфектна 3 коленна пръчка :wink:зарежи ги тез макарони дето се чупят като солети :rolleyes:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
ФИЛ ИВАНОВ
новобранец
новобранец

Мнение от ФИЛ ИВАНОВ »

Здравей колега, имам фишермана от 4 години с акция 20-60 мисля беше и по морето не съм имал проблеми дори на дъно с олова от 40 гр много добре се държи със бомбарда 30гр мисля че ще ти хареса пръчката.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
Моят съвет е да послушаш Dobria1.Намери и си купи триколенна мачова/фидерова пръчка с с подходящя акция 0-30/ 30-60 гр.
и дължина 3.9 м.Има много писано за тях в този форум.Ще ти върши същата работа като телескоп, но няма да имаш проблеми.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
Ако все пак не приемеш съвета за триколенна пръчка, по принцип ти препоръчвам следния модел, цитирам:
"Takumi Pleven
Здравейте колеги,
Продавам Shimano NEXAVE AX TE GT 7 4m. cw 30-100gr.
Изключително мощна пръчка подходяща за бомбарда и чепарета.
Пръчката е ползвана и е с нормални следи от употреба.
няма счупвания и ремонти.
Цена: 140лв.
тел. за връзка 0886802082 или тук на ЛС.", край на цитата.Това от обявленията днес във форума.
Аз лично имам пръчка от този клас и модел, но с дължина 4.7 м и съм много доволен.Никога обаче лично не бих си я купил:подарък ми е за юбилей! Обаче, иска се много внимателно обслужване и пазене!Рискът от закупуване втора ръка все пак си е твой!Доколкото си спомням и колегата Dobria1 има такава или от този клас и е с положителни отзиви.Но, резервни части се доставят много трудно!Имай това в предвид.Ползвам я изключително за бомбарда.
Все пак решението е твое.Опитах се да помогна с каквото мога.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Marshall Thunder не си вземай. Виждал съм с очите си как се чупи, а в магазин съм виждал резервни части от вече счупени пръчки Thunder поне 20 на брой.
От гореизброените съм хващал Filstar Premier Tele Match, виждал съм я как работи и не е лоша, но колко е здрава нямам идея.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Днес имах "удовелствието" да ловя малко с Filstar Premier Tele Match. Променям си мнението от "не е лоша" на - "не става".
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”