Монтаж с 2 куки на директен- да или не?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Монтаж с 2 куки на директен- да или не?
Напоследък съм се забил само в риболова на уклейки на река.
Ловя с директен 6- ца основно 0.12, повод 0.10 на бял. Уклейките в реката са милиарди и ми се откъсва ръката от вадене- искам да скъся времето за риболов докато си хвана стотина рибета и да си ходя.
Въпросът ми е:
Дали е възможно да направя монтаж с 2 куки и
ако може да ми дадете линк или съвети на какво разстояние да са,
както и дали ще издържа на проверка от ИАРА?
Ловя с директен 6- ца основно 0.12, повод 0.10 на бял. Уклейките в реката са милиарди и ми се откъсва ръката от вадене- искам да скъся времето за риболов докато си хвана стотина рибета и да си ходя.
Въпросът ми е:
Re: Монтаж с 2 куки на директен- да или не?
Колега, аз бих те посъветвал вместо да се опитваш да правиш монтаж с две куки (което ще доведе до множество оплитания и забавяне на риболова вместо ползи) ... да използваш по-къса въдица максимум 4 м. т.н. Спиди-та ...vyrhara написа:Напоследък съм се забил само в риболова на уклейки на река.
Въпросът ми е:
Поразгледай и информация за риболов на "късо" ...

Има специализирани директни телескопчета (както единични така и комплекти ) на Колмик и на Мило (а предполагам и на много други марки) ...
Да махаш 6 метрова сопа за уклей .. си е наказание според мен

Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря 

Не ми е проблем че е тежка въдицата- аз съм як у ръцете, ами искам да наловя стотина рибета за по- кратко време и да си ходя, а вярно последния път вързах и втора кука и наистина се оплетоха, та исках да питам някой ако е връзвал- начина на монтаж и на какво разстояние?
Вържи двете куки на един повод и готово .. С ИАРА нямаш грижи .
- stefan4etoo
- сериозен играч
Абе нещо такова с един по къс и един по дълъг повод,ама наистина не се занимавай с глупости-ще губиш повече време за разплитане отколкото за риболов.Някой беше писал в една тема да се маже повода със секундно лепило да е по твърд ама заеби...........Снимката е от тема на колега питащ за същотоvyrhara написа:Не ми е проблем че е тежка въдицата- аз съм як у ръцете, ами искам да наловя стотина рибета за по- кратко време и да си ходя, а вярно последния път вързах и втора кука и наистина се оплетоха, та исках да питам някой ако е връзвал- начина на монтаж и на какво разстояние?

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Преди време бях така с каракудите...и да има вариант и то доста успешен. Просто връзваш по-дълъг повод, на повода имаш 2 куки едната малко след основата, другата на върха на повода. На тази дето е на върха и слагаш дропер от най-малките...и си ти. При наличие на хищни уклеи дропера няма да ти попречи на улова- гаранция!
-
- ще става разбирач
Интересен въпрос... имам колега, който е "мухар" той също е импровизирал и лови с две примамки едновременно една плуваща и една потъваща муха и има успех. Неговия монтаж е на принципа - основно влакно и накрая завършващо с повод и единия вид муха, а над тази муха е вързал на принципа на мустаче другата муха.
Колега може да разгледаш също и монтажите за чепаре,както и при булдото и мисля, че може да ти изкочи решене на твоя проблем. Виждал съм и разни щукарски монтажи при които металния повод се раздвоява на две и от там следват два повода и съответно две рибки, а металния повод пречи да се олитат щото ги държи на достатъчно голямо разстояние.
Аз нахвърлях идеи , просто ти проучи и виж, като обобщиш нещата дали няма да има удачен вариант за твоя иначе финен риболов, за който най-големия проблем ще ти да не се оплитат двете куки и да те бавят повече както споменават колегите по на горе.
Успех
Колега може да разгледаш също и монтажите за чепаре,както и при булдото и мисля, че може да ти изкочи решене на твоя проблем. Виждал съм и разни щукарски монтажи при които металния повод се раздвоява на две и от там следват два повода и съответно две рибки, а металния повод пречи да се олитат щото ги държи на достатъчно голямо разстояние.
Аз нахвърлях идеи , просто ти проучи и виж, като обобщиш нещата дали няма да има удачен вариант за твоя иначе финен риболов, за който най-големия проблем ще ти да не се оплитат двете куки и да те бавят повече както споменават колегите по на горе.
Успех
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Redimido,Redimido написа:Просто връзваш по-дълъг повод, на повода имаш 2 куки едната малко след основата, другата на върха на повода. На тази дето е на върха и слагаш дропер от най-малките...и си ти. При наличие на хищни уклеи дропера няма да ти попречи на улова- гаранция!
ще си подготвя и твоя монтаж- доколкото разбрах- горната кука е малко под клупа директно на повода а другата е на 20 см. надолу накрая с дропер да не се уплита при летежа.
Ще подготвя и монтажа на stefan4etoo с по-къс и по-дълъг повод вързани на клупа на основното.
Ще подготвя 4 монтажа по 2 от двата вида за да не губя време в разплитания. Теста ще е в неделя, ако някой е пробвал и други- да сподели- мотовилки и плувки имам свободни и ще експериментирам.
Доколкото разбрах двата варианта са:

Въпросът ми е на вар1. дали поводчето да е 5см. или 10 и в кой вариант няма да се оплита?
Втория въпрос е на колко см. да е дроперчето над долната кука?

Въпросът ми е на вар1. дали поводчето да е 5см. или 10 и в кой вариант няма да се оплита?
Втория въпрос е на колко см. да е дроперчето над долната кука?
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е начина, за който говоря аз.
Не съм добър с paint-a

Не съм добър с paint-a

Аз с една кука, при тези тънки поводи, почвам да ги оплитам, след час -два, макар, че утежнявам повода...Така, че лови си с една кука е моя съвет !
-
- научил се да хвърля
щом е бъкано с уклей и не ги ложиш за кеф а за стръв или за цаца земи 1 цапало и си цапай
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С леката забележка, че мрежестите уреди се водят бракониерство според закона. Не зависимо дали е мрежа, винтер, цапало, рачило, парашут и други подобни.
Да се има предвид 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вместо втора кука, скъси директния до средата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Само спийдита са му майката!Де да можеше с тях да се лови всичко що е риба
Няма такьв кеф 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!