р.Искър при село Ореховица (Плевенско)

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

р.Искър при село Ореховица (Плевенско)

Мнение от sandy »

Бяхме там към 9.00 часа в събота! Избрахме си място над моста.
Реката доста спаднала и бистра колкото го може това Искъра!:)
За два дена (бяхме там и през ноща) само таранка :evil: и то дребна!
От сома и мрената нямаше и помен :cry: Надявахме се през ноща на нещо по така но не! Пробвахме на попови прасета на грозд от торни червеи на пиявица и рибе но нито едно пипване за цялата нощ!
Уловената риба през 2-та дни беше главно таранка(дребна), няколко малки костурчета, един морунаш и 2 червеноперки! :cry:
И двата дена мятах на блесни и воблери за клен и распер и резултата е 2 кленчета! :evil:
Незнам но реката там ми се струва доста обезрибена!

P.S Забравих да спомена използвахме за стръв торен, бял, жито с аромат на ягода с което и захранвахме и царевица.....това за мирната риба за другата съм споменал по-горе!
Захранка....жито с аромат на ягода плюс 2 пакета Респек Река

Някой колега да има инфо как е на участъка между селата Староселци и Ставерци?
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Наистина много разочароваща информация,особенно за спининга предполагах че ще има резултат,но две кленчета за толкова време си е направо слаба работа.
Моите планове за събота и неделя се провалиха тази седмица,но едни приятели са ходили до Пелово и освен дребните таранки са излизали и не лоши мренки до към 1кг.,но на леко дъно и стръв бял червей.
За бройки не питах,но като чух радостните гласове и настроението по телефона,чак мен ме удари риболовната тръпка.
За другата седмица мисля да напазарувам още малко примамки и влакно и да търся кефала на спининг.Може и мряната да пробвам.

П.С. М/у другото колега,забелязал ли си дали има от зеления скакалец,този който вирее по трънките и бъзето покрай реката,че ако го има вече знам каква ще е стръвта.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Да колега.......има го и то в доста добри количества!:)
Аз и на такова мятах, но не и не!
Реката ми се стори много съмнително обезрибена там никъде по плиткажите не се жидя нито едно рибе :shock:
KYMVALCAN
новобранец
новобранец

сменете стръвта

Мнение от KYMVALCAN »

ЗДРАВЕЙТЕ,колеги..
някой от вас сети ли се да потърси кефала(така му викам аз),на джанка и на попова лъжичка или жабче.?
Сега му е сезона и определено ви гарантирам успех на тази стръв..
Просто съм сигурен ,че и един да е останал там ,по вечеря или през ноща ще я намери...
Пробвайте ,няма да сбъркате...
Хайде ,наслука..
НАСЛУКА
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Не колега,на изброената от теб стръв не съм пробвал кефала от доста време.При жабчетата е лошо че събирането отнема повече време и на него кълват и маломерните кленчета,така че предпочитам кефала да го търся на изскуствени примамки или с захранване с растителна стръв през лятото.
Зеления скакалец също е доста примамлива стръв за кефала,но и на него нямахме удар(за леко дъно става на въпрос),единствено на пиявица удари един около 800гр.
Просто в момента на Искъра рибата дава доста вяло,единствено едната сутрин на качамак имахме 5удара от които две шаранчета по кило и кусор.
Следобят късно по плитчините се активизира кефал на муха или на воблер и блесна.
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: сменете стръвта

Мнение от stoned »

KYMVALCAN написа:ЗДРАВЕЙТЕ,колеги..
някой от вас сети ли се да потърси кефала(така му викам аз),на джанка и на попова лъжичка или жабче.?
Сега му е сезона и определено ви гарантирам успех на тази стръв..
Просто съм сигурен ,че и един да е останал там ,по вечеря или през ноща ще я намери...
Пробвайте ,няма да сбъркате...
Хайде ,наслука..

Колегата е абсолютно прав, по това време това е стръвта, даже на джанка съм имал по добри резултати отколкото на всякви други пиявици,жаби и т.н. :wink:
Най-големия клен който съм хващал е на джанка, щеше да ми вкара пръчката във водата си спомням, става и на дъно, става и направо с телескоп без плувка направо с джанката на куката и мяташ под някое надвиснало дърво, обаче е по неудачно, защото обикновено удрят едри на джанката и трудно се вадят с телекопа :lol:
ЗАРИБЕН
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Без спор плодовата стръв е подходяща за кефал.
На плод от черника съм правил незабравими излети с много и едри кефали,на джанка не съм опитвал.
Но за в момента за кефал предпочитам спининга,отколкото да хвърлям на дъно за кефал и да чакам с часове.
Ако става въпрос за стационарен риболов и чакане по-добре да потърся шаран.
Според мен по това време на годината риболова на муха би имал най добър успех за кефал и отчасти спининга.
С нетърпение очаквам първите дни на есента.
mishman_1
новобранец
новобранец

Re: р.Искър при село Ореховица (Плевенско)

Мнение от mishman_1 »

sandy написа:Бяхме там към 9.00 часа в събота! Избрахме си място над моста.
Реката доста спаднала и бистра колкото го може това Искъра!:)
За два дена (бяхме там и през ноща) само таранка :evil: и то дребна!
От сома и мрената нямаше и помен :cry: Надявахме се през ноща на нещо по така но не! Пробвахме на попови прасета на грозд от торни червеи на пиявица и рибе но нито едно пипване за цялата нощ!
Уловената риба през 2-та дни беше главно таранка(дребна), няколко малки костурчета, един морунаш и 2 червеноперки! :cry:
И двата дена мятах на блесни и воблери за клен и распер и резултата е 2 кленчета! :evil:
Незнам но реката там ми се струва доста обезрибена!

P.S Забравих да спомена използвахме за стръв торен, бял, жито с аромат на ягода с което и захранвахме и царевица.....това за мирната риба за другата съм споменал по-горе!
Захранка....жито с аромат на ягода плюс 2 пакета Респек Река

Някой колега да има инфо как е на участъка между селата Староселци и Ставерци?
kolega az sum ot edno grad4e iskar prez na6iq grad su6to minava iskara i e su6teto kato pri teb no ot isto4nici znam 4e minavat s lodki i gi biqt s tok i ve4e nqma golemi ribi
MISHO
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”