Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

риболов на сом на плитко
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
риболов на сом на плитко
Здравейте!
Край селото ми минава река Осъм. Там има един участък от 20-30 метра, където водата е не по-дълбока от 2 метра, а на места е дори по-малко от метър. Някой съселяни
ми казаха, че там излизали дребни сомчета - до кило. Иска ми се да го пробвам, но на какъв монтаж - никога не съм ловил сом. Знам че грозд червей е добра стръв, но в тази суша от къде да ги търся тези големи червей? И попови прасета няма даже... Поне каракудки има на едно друго място - доста маломерни по 10-20грама. Те добра струв ли са? И как точно да си построя линията, на тапа ми се струва че няма да стане, защото течението е голямо и ще отнася плувката постоянно. На дъно - но с подвижно олово ли, как?
Надявам се че няма да ме обявите за бракониер като искам да ловя такива малки сомчета, защото повечето теми във форума са за риби над 30 килограма, а аз не смея и да мечтая за такива
Поздрави и наслука!
Край селото ми минава река Осъм. Там има един участък от 20-30 метра, където водата е не по-дълбока от 2 метра, а на места е дори по-малко от метър. Някой съселяни

Надявам се че няма да ме обявите за бракониер като искам да ловя такива малки сомчета, защото повечето теми във форума са за риби над 30 килограма, а аз не смея и да мечтая за такива

Поздрави и наслука!
- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка: