Няколко въпроса относно фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Няколко въпроса относно фидер

Мнение от Honda Ribar »

Здравейте колеги от скоро се зарибих с фидер риболова и много ме кефи,но имам и много неяснотии, и проблеми,та започвам с въпросите много бих се радвал ако ми погонете и следващият път дано да е по успешен риболова.
1. Кога се ползва метод фидер и кога с кошнички?
2. От форума разбрах,че при метод фидер плетеното влакно е по добър вариант а само при метода или и тези с кошниците трябва да е с плетено влакно?
3.При основно влакно0,22 какво трябва да е плетеното влакно като размер на дебелината,по принцип ползвам монофилно 0,16 за поводи на кларусо и става като спирала :)
4.Предимно за сега ползвам по-малки хранилки 20,30 и една имам 40гр не само го ползвал,не мога да ги схвана тея унции,днес ми се счупи единия връх и то не при замятане ами при навиване на влакното.Върхът беше 1oz a хранилката 20гр.:) стига съм писал повече,че май на уроци тряя да ходя :)-въпроса ми е с тези хранилки които ползвам какви унции трябва да са върховете?
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Няколко въпроса относно фидер

Мнение от maverini »

Ако водачите на фидера са подходящи винаги може да ловиш с плетено влакно независимо от монтажите.
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

maverini написа:Ако водачите на фидера са подходящи винаги може да ловиш с плетено влакно независимо от монтажите.
как да разбера дали са подходящи имат разлика ли?
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

една унция=28,34,за водачите кажи какъв модел ти е фидера,и колегите ще ти отговорят.
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

ianimar написа:една унция=28,34,за водачите кажи какъв модел ти е фидера,и колегите ще ти отговорят.
energo team black spider
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

отноно energo питатай колегата port-royal до колкото виждам има наблюдение за марката.
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка. :drinkers:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Метода се ползва за шаран и каракуда,кошницата за плевелните риби като естествено винаги си има изключения от това правило.Моят съвет за плетеното е да го забравиш за сега.Върхът си го счупил,защото ти е било оплетено влакното на върха.Влакното често се усуква при риболов.И когато го отпуснеш,например да пълниш кошничката,то се премята през върха.Тръгваш да навиваш и върха се скършва на 2-3см от началото.Аз съм чупил връх един единствен път и то по този начин.Когато пълниш дръж винаги изпънато влакното.Относно влакната-на лайт фидера и пикера ползвам 0,18.С тях ловя с кошнички.На медиум и хеви фидера съм с 0,22мм.На тях монтирам метод хранилки.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

dimmitov написа:Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка. :drinkers:
dekata написа:Метода се ползва за шаран и каракуда,кошницата за плевелните риби като естествено винаги си има изключения от това правило.Моят съвет за плетеното е да го забравиш за сега.Върхът си го счупил,защото ти е било оплетено влакното на върха.Влакното често се усуква при риболов.И когато го отпуснеш,например да пълниш кошничката,то се премята през върха.Тръгваш да навиваш и върха се скършва на 2-3см от началото.Аз съм чупил връх един единствен път и то по този начин.Когато пълниш дръж винаги изпънато влакното.Относно влакната-на лайт фидера и пикера ползвам 0,18.С тях ловя с кошнички.На медиум и хеви фидера съм с 0,22мм.На тях монтирам метод хранилки.
да точно така е станало с върха ми ще внимавам за не пред благодаря за изчерпателния отговор.Само да попитам защо да забравя за плетеняка ,или докато свикна имаш предвид
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Докато свикнеш.Макар,че аз не ползвам.Не виждам смисъл от него,ако ползваш хубави влакна с ниска разтегливост.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

dekata написа:.............Не виждам смисъл от него,ако ползваш хубави влакна с ниска разтегливост.
:smt023 :smt039
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Honda Ribar написа:Здравейте колеги от скоро се зарибих с фидер риболова и много ме кефи,но имам и много неяснотии, и проблеми,та започвам с въпросите много бих се радвал ако ми погонете и следващият път дано да е по успешен риболова.

1. Кога се ползва метод фидер и кога с кошнички?
Когато си поискаш !
при метод фидер плетеното влакно е по добър вариант а само при метода или и тези с кошниците трябва да е с плетено влакно?
Метод фидер и метод е едно и също нещо, ползва се плетен повод, има хора дето ползват плетено и за основно като Габор Доме , . Зимта е хубаво да ползваш плетено влакно от родна 0.10, 0.08 зависи нали какви риби ще ловиш, плетеното влакно е неразтегливо и кълванетата по отчетливи !
3.При основно влакно0,22 какво трябва да е плетеното влакно като размер на дебелината,по принцип ползвам монофилно 0,16 за поводи на кларусо и става като спирала :)
Аз лично ползвам, ползвах 0,10 плетено, но с отказах бързо от него, сега ползвам влакна опоряъка на 0.18 0.20. 0.22 и за Дуава 0.25
4.Предимно за сега ползвам по-малки хранилки 20,30 и една имам 40гр не само го ползвал,не мога да ги схвана тея унции,днес ми се счупи единия връх и то не при замятане ами при навиване на влакното.Върхът беше 1oz a хранилката 20гр.:) стига съм писал повече,че май на уроци тряя да ходя :)-въпроса ми е с тези хранилки които ползвам какви унции трябва да са върховете?
Една унция е равна на 28 грама. Повечето риболовци , начинаещи във фидер риболова, правят грешката и не поглеждат връхчетата си преди да заметнат, и ако има опитане следва чупене !
При теб може да се е случило,очно защото ти се е оплело влакното !
Изображение
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

dimmitov написа:Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка. :drinkers:
Блек Спидер фидера съм го виждал и клатил в магазин,като ми хареса на първо четене,но не съм ловил с него.Като строй и държание ми допадна,изработката също.Деката ти е написал най-точно и изчерпателно всички отговори на въпросите които си задал.И аз съм за това да ползваш монофил за фидер риболов,като можеш да ползваш плетеняк зимата,когато рибата кълве по мудно и пипкаво.На пазара има достатъчно качествени влакна,които можеш да използваш за фидер риболов.Успех и занапред в този вид риболов колега. :) :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

Port_Royal написа:
Блек Спидер фидера съм го виждал и клатил в магазин,като ми хареса на първо четене,но не съм ловил с него.Като строй и държание ми допадна,изработката също.Деката ти е написал най-точно и изчерпателно всички отговори на въпросите които си задал.И аз съм за това да ползваш монофил за фидер риболов,като можеш да ползваш плетеняк зимата,когато рибата кълве по мудно и пипкаво.На пазара има достатъчно качествени влакна,които можеш да използваш за фидер риболов.Успех и занапред в този вид риболов колега. :) :drinkers:
Благодаря за изцчерпателните отговори,фидера е мноо як риболов и много ме зарибява нямам търпение за следващия излет :)
Honda Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Honda Ribar »

Искам да попитам сега като съм счупил върха който е 1 унция,с 2 унции ако използвам кошница 20гр ще отчита ли добро кълване или да ползвам кошница 30гр
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”