Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Няколко въпроса относно фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Няколко въпроса относно фидер
Здравейте колеги от скоро се зарибих с фидер риболова и много ме кефи,но имам и много неяснотии, и проблеми,та започвам с въпросите много бих се радвал ако ми погонете и следващият път дано да е по успешен риболова.
1. Кога се ползва метод фидер и кога с кошнички?
2. От форума разбрах,че при метод фидер плетеното влакно е по добър вариант а само при метода или и тези с кошниците трябва да е с плетено влакно?
3.При основно влакно0,22 какво трябва да е плетеното влакно като размер на дебелината,по принцип ползвам монофилно 0,16 за поводи на кларусо и става като спирала
4.Предимно за сега ползвам по-малки хранилки 20,30 и една имам 40гр не само го ползвал,не мога да ги схвана тея унции,днес ми се счупи единия връх и то не при замятане ами при навиване на влакното.Върхът беше 1oz a хранилката 20гр.
стига съм писал повече,че май на уроци тряя да ходя
-въпроса ми е с тези хранилки които ползвам какви унции трябва да са върховете?
1. Кога се ползва метод фидер и кога с кошнички?
2. От форума разбрах,че при метод фидер плетеното влакно е по добър вариант а само при метода или и тези с кошниците трябва да е с плетено влакно?
3.При основно влакно0,22 какво трябва да е плетеното влакно като размер на дебелината,по принцип ползвам монофилно 0,16 за поводи на кларусо и става като спирала

4.Предимно за сега ползвам по-малки хранилки 20,30 и една имам 40гр не само го ползвал,не мога да ги схвана тея унции,днес ми се счупи единия връх и то не при замятане ами при навиване на влакното.Върхът беше 1oz a хранилката 20гр.

-
- ще става разбирач
Re: Няколко въпроса относно фидер
Ако водачите на фидера са подходящи винаги може да ловиш с плетено влакно независимо от монтажите.
-
- научил се да хвърля
как да разбера дали са подходящи имат разлика ли?maverini написа:Ако водачите на фидера са подходящи винаги може да ловиш с плетено влакно независимо от монтажите.
една унция=28,34,за водачите кажи какъв модел ти е фидера,и колегите ще ти отговорят.
-
- научил се да хвърля
energo team black spiderianimar написа:една унция=28,34,за водачите кажи какъв модел ти е фидера,и колегите ще ти отговорят.
отноно energo питатай колегата port-royal до колкото виждам има наблюдение за марката.
- dimmitov
- ще става разбирач
Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

Метода се ползва за шаран и каракуда,кошницата за плевелните риби като естествено винаги си има изключения от това правило.Моят съвет за плетеното е да го забравиш за сега.Върхът си го счупил,защото ти е било оплетено влакното на върха.Влакното често се усуква при риболов.И когато го отпуснеш,например да пълниш кошничката,то се премята през върха.Тръгваш да навиваш и върха се скършва на 2-3см от началото.Аз съм чупил връх един единствен път и то по този начин.Когато пълниш дръж винаги изпънато влакното.Относно влакната-на лайт фидера и пикера ползвам 0,18.С тях ловя с кошнички.На медиум и хеви фидера съм с 0,22мм.На тях монтирам метод хранилки.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- научил се да хвърля
dimmitov написа:Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка.
да точно така е станало с върха ми ще внимавам за не пред благодаря за изчерпателния отговор.Само да попитам защо да забравя за плетеняка ,или докато свикна имаш предвидdekata написа:Метода се ползва за шаран и каракуда,кошницата за плевелните риби като естествено винаги си има изключения от това правило.Моят съвет за плетеното е да го забравиш за сега.Върхът си го счупил,защото ти е било оплетено влакното на върха.Влакното често се усуква при риболов.И когато го отпуснеш,например да пълниш кошничката,то се премята през върха.Тръгваш да навиваш и върха се скършва на 2-3см от началото.Аз съм чупил връх един единствен път и то по този начин.Когато пълниш дръж винаги изпънато влакното.Относно влакната-на лайт фидера и пикера ползвам 0,18.С тях ловя с кошнички.На медиум и хеви фидера съм с 0,22мм.На тях монтирам метод хранилки.
Докато свикнеш.Макар,че аз не ползвам.Не виждам смисъл от него,ако ползваш хубави влакна с ниска разтегливост.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- lishev_64
- разбира нещата
dekata написа:.............Не виждам смисъл от него,ако ползваш хубави влакна с ниска разтегливост.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Една унция е равна на 28 грама. Повечето риболовци , начинаещи във фидер риболова, правят грешката и не поглеждат връхчетата си преди да заметнат, и ако има опитане следва чупене !Honda Ribar написа:Здравейте колеги от скоро се зарибих с фидер риболова и много ме кефи,но имам и много неяснотии, и проблеми,та започвам с въпросите много бих се радвал ако ми погонете и следващият път дано да е по успешен риболова.
Когато си поискаш !1. Кога се ползва метод фидер и кога с кошнички?Метод фидер и метод е едно и също нещо, ползва се плетен повод, има хора дето ползват плетено и за основно като Габор Доме , . Зимта е хубаво да ползваш плетено влакно от родна 0.10, 0.08 зависи нали какви риби ще ловиш, плетеното влакно е неразтегливо и кълванетата по отчетливи !при метод фидер плетеното влакно е по добър вариант а само при метода или и тези с кошниците трябва да е с плетено влакно?Аз лично ползвам, ползвах 0,10 плетено, но с отказах бързо от него, сега ползвам влакна опоряъка на 0.18 0.20. 0.22 и за Дуава 0.253.При основно влакно0,22 какво трябва да е плетеното влакно като размер на дебелината,по принцип ползвам монофилно 0,16 за поводи на кларусо и става като спирала4.Предимно за сега ползвам по-малки хранилки 20,30 и една имам 40гр не само го ползвал,не мога да ги схвана тея унции,днес ми се счупи единия връх и то не при замятане ами при навиване на влакното.Върхът беше 1oz a хранилката 20гр.стига съм писал повече,че май на уроци тряя да ходя
-въпроса ми е с тези хранилки които ползвам какви унции трябва да са върховете?
При теб може да се е случило,очно защото ти се е оплело влакното !
- Port_Royal
- разбира нещата
Блек Спидер фидера съм го виждал и клатил в магазин,като ми хареса на първо четене,но не съм ловил с него.Като строй и държание ми допадна,изработката също.Деката ти е написал най-точно и изчерпателно всички отговори на въпросите които си задал.И аз съм за това да ползваш монофил за фидер риболов,като можеш да ползваш плетеняк зимата,когато рибата кълве по мудно и пипкаво.На пазара има достатъчно качествени влакна,които можеш да използваш за фидер риболов.Успех и занапред в този вид риболов колега.dimmitov написа:Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- научил се да хвърля
Благодаря за изцчерпателните отговори,фидера е мноо як риболов и много ме зарибява нямам търпение за следващия излетPort_Royal написа:Блек Спидер фидера съм го виждал и клатил в магазин,като ми хареса на първо четене,но не съм ловил с него.Като строй и държание ми допадна,изработката също.Деката ти е написал най-точно и изчерпателно всички отговори на въпросите които си задал.И аз съм за това да ползваш монофил за фидер риболов,като можеш да ползваш плетеняк зимата,когато рибата кълве по мудно и пипкаво.На пазара има достатъчно качествени влакна,които можеш да използваш за фидер риболов.Успех и занапред в този вид риболов колега.dimmitov написа:Водачите на това Енерго са SIC , така че нямаш проблем с плетеняка.![]()

-
- научил се да хвърля
Искам да попитам сега като съм счупил върха който е 1 унция,с 2 унции ако използвам кошница 20гр ще отчита ли добро кълване или да ползвам кошница 30гр