Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов под надслов " За първи път "
Риболов под надслов " За първи път "
Здравейте колеги !
Реших най - накрая и аз да споделя един мой риболовен излет. От 28.02. 2015г.
Кръстих го " за първи път" , защото много неща ми бяха за сефте
Не съм фен на реките, но винаги съм искал да си опитам късмета с красивите балкански пъстърви.
2 седмици четох из форума, а и не само, подготвих се, напазарувах, намерих си компания, и тръгнах към непозната река, да търся непозната риба, с непознати тактики...новобранец отвсякъде
Пристигнахме сутринта, харесахме някакво вирче, и давай там.
Бях решил да се мъча със спининга и мухарката, а за компанията ми, направих една въдичка на плувка.

На този вир, се сбогувах с една блесна Мепс Блек Фюри и 1 нимфа...
Без кълване, забелязах къщи по - нагоре, и реших че е по - добре да се качим нагоре по реката където свършват къщите, с надеждата да е по - чиста реката и да има някой рибок.

Красота...

Ето и единия печеливш вир

След няколко неуспешни засичания след кълване, дойде и първата

След това компанията ми се отчете с плувката

Последната беше малка, но аз и на нея се зарадвах

Към 14:30 часа събрахме такъмите, пуснахме красивите рибоци които ме зарадваха страшно много и газ към развъдника да не се прибираме без улов
В крайна сметка, се разделих с 2 блесни на Мепс, 2 Моски, 1 Илба, един китайски воблер и няколко нимфи... Толкова голям беше кефа от срещата с балканките, че дори не тъгувах за загубите.
Изпуснах 4 риби на блесни, 2 на мухарката, и 1 на един страхотен воблер на Х. Златев, който метнах само няколко пъти и на края като го закачих но извадих невредим, реших да го прибера за да не се разделя и с него
Времето беше страхотно, водата бистра но леко бърза, рибите бяха благосклонни към нас.
Със сигурност няма да ми е последния пъстървов риболов, и дано с времето намаля късанията и увелича успешните засичания
Пожелавам на всички колеги здраве и много хубави риболовни излети!
Реших най - накрая и аз да споделя един мой риболовен излет. От 28.02. 2015г.
Кръстих го " за първи път" , защото много неща ми бяха за сефте

Не съм фен на реките, но винаги съм искал да си опитам късмета с красивите балкански пъстърви.
2 седмици четох из форума, а и не само, подготвих се, напазарувах, намерих си компания, и тръгнах към непозната река, да търся непозната риба, с непознати тактики...новобранец отвсякъде

Пристигнахме сутринта, харесахме някакво вирче, и давай там.
Бях решил да се мъча със спининга и мухарката, а за компанията ми, направих една въдичка на плувка.
На този вир, се сбогувах с една блесна Мепс Блек Фюри и 1 нимфа...
Без кълване, забелязах къщи по - нагоре, и реших че е по - добре да се качим нагоре по реката където свършват къщите, с надеждата да е по - чиста реката и да има някой рибок.
Красота...
Ето и единия печеливш вир

След няколко неуспешни засичания след кълване, дойде и първата

След това компанията ми се отчете с плувката
Последната беше малка, но аз и на нея се зарадвах
Към 14:30 часа събрахме такъмите, пуснахме красивите рибоци които ме зарадваха страшно много и газ към развъдника да не се прибираме без улов

В крайна сметка, се разделих с 2 блесни на Мепс, 2 Моски, 1 Илба, един китайски воблер и няколко нимфи... Толкова голям беше кефа от срещата с балканките, че дори не тъгувах за загубите.
Изпуснах 4 риби на блесни, 2 на мухарката, и 1 на един страхотен воблер на Х. Златев, който метнах само няколко пъти и на края като го закачих но извадих невредим, реших да го прибера за да не се разделя и с него

Времето беше страхотно, водата бистра но леко бърза, рибите бяха благосклонни към нас.
Със сигурност няма да ми е последния пъстървов риболов, и дано с времето намаля късанията и увелича успешните засичания

Пожелавам на всички колеги здраве и много хубави риболовни излети!
Последно промяна от markas на Пон Мар 02, 2015 12:56 pm, променено общо 4 пъти.
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
- hshopov
- разбира нещата
Re: Риболов под надслов " За първи път "
Браво за прекрасния риболов ама само аз ли не виждам снимките 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аз също не си ги виждам...за първи път качвам, и явно не съм се справил 

Перфектно като за " За първи път "
Поздрави!markas написа:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
[quote="bobopeli"]Перфектно като за " За първи път "
Благодаря за съдействието
Благодаря за съдействието

- hshopov
- разбира нещата
ааа браво...красота са снимките
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- ще става разбирач
Браво колега,като за първи път е супер,аз лично никога не съм хващал диви пъстърви и ти завиждам благородно.Речния риболов е магия,наслука.
Пропуснах да спомена чистотата на реката и нейните брегове, което все по - трудно се намира вече по язовирите.
Не знам дали се дължи на скорошна акция за почистване, или просто защото бях по - високо по реката...
Величието на чистата река, без пластмасови бутилки и найлонови пликове и опаковки е неописуемо!
И един апел към колегите : Тази вечер хапнах пъстърва купена от развъдник и беше страхотна ! Пъстървите от снимките са живи и здрави в реката. По този начин и агнето цяло, и вълка сит...Пък и има шанс и другите вълци да си направят кефа
Дайте да пускаме уловените балканки да живеят и да ни радват...всички харчим пари за гориво и такъми, още някой лев при положение че искаме риба и в реката и на масата не вярвам да ни разори
Поздрави !
Не знам дали се дължи на скорошна акция за почистване, или просто защото бях по - високо по реката...
Величието на чистата река, без пластмасови бутилки и найлонови пликове и опаковки е неописуемо!
И един апел към колегите : Тази вечер хапнах пъстърва купена от развъдник и беше страхотна ! Пъстървите от снимките са живи и здрави в реката. По този начин и агнето цяло, и вълка сит...Пък и има шанс и другите вълци да си направят кефа

Дайте да пускаме уловените балканки да живеят и да ни радват...всички харчим пари за гориво и такъми, още някой лев при положение че искаме риба и в реката и на масата не вярвам да ни разори

Поздрави !
Браво, вече си безнадеждно заразен и дори отровен! Срещу тази страст ваксина няма
И аз днес бях за пъстърва и имам мускулна треска, без нито една риба 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Прав си ! Дано следващия излет да е пълен с емоции и хубави рибиdocenta написа:Браво, вече си безнадеждно заразен и дори отровен! Срещу тази страст ваксина нямаИ аз днес бях за пъстърва и имам мускулна треска, без нито една риба

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, каквото има в българскте язовири и реки съм хващал, само пъстървата остана да отметна от списъка, ако сметнеш за удачно сподели, коя е тази рекичка. А излетът е бил супер, БРАВО
явно и двамата новобранци напредваме бързо с мухарките 

catch a fish or die trying !!!
Аз бях хващал дъгова, но балканска пъстърва никога.Chromeo написа:Колега, каквото има в българскте язовири и реки съм хващал, само пъстървата остана да отметна от списъка, ако сметнеш за удачно сподели, коя е тази рекичка. А излетът е бил супер, БРАВОявно и двамата новобранци напредваме бързо с мухарките
Да ти кажа, имам напредък с мухарката, но като цяло съм си гола вода

Успех в тренировките и наслука!
супер,друго си е сред природата, а и някоя и друга рибка има 

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Екстра! Следващият път избери маникюр с по-убит цвят, че тва огнено червено плаши рибите!

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."