Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

въпрос за поповото прасе
Модератор: Paublo_Eskobar
въпрос за поповото прасе
Колеги имам един въпрос днес ходих да ровя попови прасета ,но не намерих нито едно рових в оборска тор ,но както казах без резултат дали е още рано да се търсят или трябва да търся другаде че се постопли и мисля след 10-15 дена да пробвам сома дали се обажда вече.
-
- ще става разбирач
Re: въпрос за поповото прасе
Потърси ги в земята под торта ,най вероятно са там, или в боклук който гние интензивно . Ще го познаеш като ровнеш с ръка и усетиш топлината която отделя при гниенето.
И падащата звезда е била изгряваща .
имаше нещо подобно като копнах и взе да излиза пара ,но си мисля че ги няма заради студа
[quote="Jakson"] мисля след 10-15 дена да пробвам сома дали се обажда вече.
Раничко ми се струва за сом още.

Късмет.Всичко е до късмет. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
за сом,след забраната,най-рано.......тази година много трудно,ще намериш попови прасета,цялата земя е мокра и вероятно са се издавили.
валатът не най-лошото нещо на света
И това го има ,значи ако ще ходя преди забраната на червеи ,жабки и рибки може и пиявици ,а след забраната може пак да потърся попови прасета
Защо да е рано за сома? И аз като колегата мисля,че след няколко дни вече е редно да се търси сом.Може би след тези снегове,които ще се извалят тия дни. Имал съм слука в края на март и мисля по-другата седмица да се пробвам и аз. Ако не намериш попово прасе пробвай на червей,пиявица или най-добре на рибка
-
- научил се да хвърля
Мисля, че на пролет е най-добре да се търси на земен червей.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
може да се пробва.....примерно на ТЕЦ Овчарица или Гълъбово,температурата на реката тук при нас е не повече от 4-5гр и при този дебит,рибата си е в зимен режим,тоест пълно мъртвило....като гледам как вървят температурите надолу....едва ли ще е преди забраната
...пък на когото му се виси нека си виси..... 

Колеги ,момчета ! От ,стари дунавски рибари ,знам ,че дакото има Р ,в месеца ,сом не се търси ! И най важното : видиш ли ресите / това е цветът / на ореха ,на земята , хвърляй за сом ! Става на въпрос за Дунава / Загражден и Сомовит - Пл / !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сома се раздвижва след продължително затопляне през пролетта и температура над 12 градуса на водата. За всеки водоем е различно заради дълбочината, и надморската височина не може да се определи едно и също време когато сома ще тръгне навсякъде .
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- ще става разбирач
За прасета може и да е рано,но най-хубавите сомове се ловят през Март и Април,става въпрос по-река Дунав.Б-група написа:Колеги ,момчета ! От ,стари дунавски рибари ,знам ,че дакото има Р ,в месеца ,сом не се търси ! И най важното : видиш ли ресите / това е цветът / на ореха ,на земята , хвърляй за сом ! Става на въпрос за Дунава / Загражден и Сомовит - Пл / !
-
- разбира нещата
а на мене ми се струв а че е раничко и за поповите прасетаПавел Три написа:Jakson написа: мисля след 10-15 дена да пробвам сома дали се обажда вече.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
delio-haidutin написа:на една педя със сигурност ги няма ,а на долу ,вземай тракторПавел Три написа:Jakson написа: мисля след 10-15 дена да пробвам сома дали се обажда вече.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,Маверини,щом смяташ така,мога да ти пожелая наслука и да постнеш някоя снимка!
Все пак всичко зависи от годината,а като гледам тази най-вероятно ще е след забраната.
Все пак всичко зависи от годината,а като гледам тази най-вероятно ще е след забраната.